KO PLETE MREŽU OKO PREDSEDNIKA?! Uglješa Mrdić za Pink: Pokušali su da kompromituju Vučića i njegovu porodicu, a krajnji cilj je jasan – RUŠENJE VLASTI

Rušenje je planirano na više načina, a kada nijedan nije upalio, prešlo se na prisluškivanja, pritiske i ucene, kaže narodni poslanik za Pink.

Govoreći o prisluškivanju predsednika i uvlačenju Vučićevog brata u slučaj „Jovanjica“, Uglješa Mrdić, narodni poslanik kaže da je cilj jasan – rušenje predsednika Srbije sa vlasti.

– Rušenje je planirano na više načina, a u opticaju je bio i atentat snajperom na predsednika. Kada su shvatili da predsednika dobro čuvaju, a da mu je rejting kod naroda visok, okrenuli su se njegovoj porodici koju su pratili i prisluškivali – kaže Mrdić.

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

Dodaje da su pokušali da ga kompromituju, ali pošto nisu našli ništa – prešli su na izmišljanje različitih laži, što takođe nije upalilo.

– Onda su prešli na pripremu hapšenja Andreja Vučića. Hteli su da ga povežu sa izmišljenim raznim aferama. Ni to im nije uspelo, pa su pojačali prisluškivanje i praćenje, prešli su na ucene i pritiske, a onda, kada im je i to palo u vodu dogodilo se šta se dogodilo – kaže Mrdić.

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

Dodaje da je Andrej Vučić njegov prijatelj i jedan od najčestitijih ljudi koje je upoznao.

– Patriota je, voli Srbiju, voli stranku, ekonomista je i čovek sa velikim autoritetom. Nisu mu našli ništa, ni njemu, ni predsedniku, ni Danilu Vučiću, ali način na koji su kopali „prljav veš“ nije viđen u Evropi. To treba razotkriti do kraja, kao i ulogu ministra odbrane – kaže Mrdić.

Dokle god je Nebojša Stefanović na funkciji, neće se otkriti kako se plela mreža oko šefa države, ocenjuje za Pink novinar i publicista Tomislav Kresović.

– Šest meseci gubimo vreme u raznim scenarijima, između njega, Hrkalovićke, prisluškivanja, Jovanjice i ostalog. Šef države mora da preseče što se tiče ministra i njegove funkcije „član Predsedništva stranke“ – kaže Kresović.

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

Dodaje da se ostavkom u stranci i na funkciji ministra smanjuje pritisak, dok se u suprotnom stvara zavera ćutanja da šef države ne da svog ministra.

– Oslobođenjem od tog pritiska, građanin Stefanović moći će otvorenije da priča o onome šta je radio i ko stoji iza njega. Isto važi i za Dijanu Hrkalović – kaže Kresović za „Novo jutro“.

Država uvek nastoji da se zaštiti i sačuva ugled svojih predstavnika i integritet institucija, kaže predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

– Neretko postoje afere koje se otvaraju, informacije koje se puštaju i kojima je cilj da se kompromituje pojedinac, državni funkcioner… Ipak, ne treba gubiti fokus sa onoga što je značajno i od javnog interesa, a to je činjenica da je država stabilna i bezbedna, a da državni organi rade svoj posao – kaže Vuković za Pink.

Izvor: Pink.rs, Foto: TV Pink Printscreen