Ko štiti Kenu?

PRENOSIMO: Kena i Đura maznuli lovu?!

Komesarijat za izbeglice i imigracije Srbije uplatio je 2013. godine opštini Palanka više od 13.5 MILIONA dinara za kupovinu kuća i građevinskog materijala za interno raseljena lica, a tadašnji predsednik Radoslav Milojičić Kena (DS), uz saglasnost predsednika Skupštine Slavoljuba Đurića (SPS), prebacio je ova sredstva sa namenskog računa na druge budžetske pozicije i na javna preduzeća, kako bi ih trošili kako oni hoće.

Pogađate, novac je ispario, a za interno raseljena lica nije kupljeno NIŠTA. Niti kuće nit građevinski materijal. Ni dinar nije uplaćen u svrhe za koje ga je Komesarijat opredelio. Međutim, realna šteta je daleko veća.

Pravobranilac opštine Smederevska Palanka Zoran Stojkovac kaže da je reč o strogo namenskim sredstvima, koja je Kena na razne načine nenamenski trošio, te da se Palanka sada nalazi u izuzetno ozbiljnom problemu.

– Šteta od pljačke nije samo u visini nenamenski potrošenog novca, već u problemu koji Opština ima sa Komesarijatom za izbeglice i imigracije Srbije. Postupajući po zakonu, Komesarijat od nas potražuje ili pravdanje ili povraćaj novca, kaže Stojkovac.

Pravobranilac naglašava da se šteta naneta Palanci ogleda i u činjenici da Opština više ne može da se javlja na pozive Komesarijata i samim tim je onemogućena da pomogne raseljenima i izbeglicama.

– Ne možemo da konkurišemo za pomoć i ekonomsko osnaživanje raseljenih porodica, kojih na teritoriji naše Opštine ima u znatnom broju, a radi se o milionskim iznosima, o sredstvima koja bi pomogla da drastično ugrožene porodice najzad stanu na svoje noge. Ova šteta je nenadoknadiva, jer se ne ogleda samo u uplaćenih i nestali 13.5 miliona, već u desetostruko većem iznosu koji nismo mogli niti možemo da ostvarimo, kaže Stojkovac.

IZVOR: epodunavlje.rs

Оставите одговор