Koliko košta obraz Dragana Đilasa rešenjem odredio Treći osnovni sud u Beogradu?  Svako ko ima 300.000 dinara može ovom čoveku javno reći ono što cela Srbija i Balkan znaju – a država se pravi luda!?

– Tajkun na privremenom radu u politici, lopov koji je zadužio grad Beograd za 1,2 milijarde evra i politički prevarant bez ideologije i programa koji gleda samo kako da se obogati na račun građana veruje da mu ovih 300 hiljada dinara donosi oprost grehova. Srpska napredna stranka će nastaviti da iznosi istinu o ovom tajkunskom političaru i nikakva “duševna bol” nas u tome neće zaustaviti – istakao je Vesić.

Nije nam jasno kako je sudija Trećeg osnovnog suda odmerio količinu bola koju je tekst na portalu SNS-a naneo Draganu Đilasu, a još manje, kako je taj ogromni duševni bol i patnju pretvorio u dinare!? Eh, da je Branislav Nušić živ, verovatno ne bi samo bio kažnjen novčano, već bio zaglavio i u apsanu…

Ali,srpska javnost je ovom, doduše prvostepenom presudom,  doznala nešto što je mnogo bitnije i značajnije, ma,  najvažnije: Da je država zvanično presudom izmerila cenu za sve ono što je javno rečeno direktno Đilasu: Naime, u tužbi se navodi da je Dragan Đilas nazivan “lopovom”, “tajkunom”, da je optužen da “krade” i da je “prevarant”, da je predvodnik “lopovsko-tajkunske koalicije” i da “ u Srbiji niko nije ni lud ni glup da dozvoli prevarantimai lopovima da ih ponovo pljačkaju dok se oni bogate”?!

U saopštenju američke N1 televizije sve ove, ne znamo, da li karakterne osobine gspodina Dragana Đilasa, stavljene su pod znake navoda, pa se pitamo da li je tako bilo i u saopštenju SNS, ili samo u presudi suda?

Treći osnovni sud u Beogradu obavezao je prvostepenom presudom Srpsku naprednu stranku da isplati 300.000 dinara Draganu Đilasu na ime naknade nematerijalne štete u vidu duševnih bolova zbog povreda ugleda i časti.

Tužilac je istakao i da se u saopštenju „bez ikakvih moralnih načela, etičkog stava, iznosi sa očigledno neobjašnjenim animozitetom prema tužiocu niz netačnih, krajnje uvredljivih i nepotvrđenih informacija i uvreda“.

Tako to obično biva, “ kad Muhameda ne privedu državi, tad se država pokloni Muhamedu”…

Kad država nije odradila svoj posao i kad nije  na čistac isterala sve ono što se dešavalo u poslovanju Beograda za vreme “vladavine” Dragana Đilasa kao gradonačelnika, zašta “vrli gospodin žuti” uredno tužaka novinare i medije…

Kad tužilac nije ništa uradio u aferi “Veliki brat Velika pljačka” u Pionirskom gradu, kad nije makar optužio onoga ko je na volšeban način zaradio milione na prvom srpskom rijalitiju “Veliki brat”…

Kad ništa nije uradio za onaj ogromni dug koji je Đilasova administracija ostavila u Beogradu…

Kad nije istraženo na koji način je zaradio silne milione evra, a sve vreme je bio državni činovnik ( od Narodne kancelarije do posla gradonačelnika?!)…

Kad nije ispitano poreklo njegove imovine i članova porodice na koji način ju je stekao…

E,  onda je sasvim u redu da niko u Srbiji ovoga čoveka ne sme javno nazvati lopovom, tajkunom, vođom nekakve bande, a da za to ne bude sudski sankcionisan!?!

Član predsedništva SNS Goran Vesić poručio je Draganu Ðilasu da ne drži bilo kome političke lekcije i da mu 300.000 dinara neće doneti oprost grehova, jer će ostati upamćen kao čovek koji je najviše uvećao svoje bogatstvo dok je bio na vlasti.

Vesić kaže,  da se u danu kada smo saznali da njegova „duševna bol“ vredi 300 hiljada dinara Dragan Ðilas osmelio da deli lekcije iz politike i kako bi se vratio na vlast ne bira sredstva.

– Tako tajkun na privremenom radu u politici, lopov koji je zadužio grad Beograd za 1,2 milijarde evra i politički prevarant bez ideologije i programa koji gleda samo kako da se obogati na račun građana veruje da mu ovih 300 hiljada dinara donosi oprost grehova. Srpska napredna stranka će nastaviti da iznosi istinu o ovom tajkunskom političaru i nikakva “duševna bol” nas u tome neće zaustaviti – istakao je Vesić.

Priča da je u politici svašta video, ali da drskost sa kojom Ðilas misli da je zaboravljeno kako se bogatio dok je vladao Beogradom nije.

– Da podsetim građane Srbije da je Dragan Ðilas, osoba bez iskustva u državnoj upravi, obavljajući funkcije Tadićevog direktora Narodne kancelarije, Koštuničinog ministra i gradonačelnik od 2004 – 2013. godine zaradio, prema sopstvenom priznanju, najmanje 25 miliona evra – naveo je Vesić.

On ukazuje da lekcije drži Ðilas čije su firme 2004. godine kada je ušao u politiku samo za godinu dana u odnosu na 2003. godinu uvećale prihod za 11.325 odsto.

– Kritikuje nas Dragan Ðilas koji kao državni funkcioner radeći sa državnom televizijom preko svojih firmi napravio promet veći od 70 miliona evra!? Zapanjen sam da o poštenju govori Dragan Ðilas koji je kao državni funkcioner oteo deo gradske zemlje u Pionirskom gradu i od objekta za rekreaciju za decu i omladinu napravio Kuću Velikog brata – navodi Vesić.

Kaže i da o ekonomiji govori Ðilas koji je ostavio 1,2 milijarde evra duga koje je napravio kao gradonačelnik Beograda, Ðilas koji je dugovao novac trudnicama, porodiljama, penzionerima i socijalno ugroženima i koji je roditeljima koji su plaćali vrtiće otimao pare naplaćujući im protivzakonito dva puta više za boravak dece.

– O Kosovu i Metohiji nam drži lekcije Dragan Ðilas koji je bio deo vlasti kada je njegov danas koalicioni partner Vuk Jeremić pokrenuo postupak u vezi sa jednostranom proglašenom nezavisnosti Kosova pred Međunarodnim sudom pravde. Ovaj postupak koji će ostati upamćen kao jedan od najglupljih u istoriji međunarodnih odnosa Srbija je, zahvaljujući ovoj dvojici genijalaca, izgubila!? Tako su Ðilas i Jeremić zajedno sa svojim mentorom Tadićem udarili pečat na jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova – ukazuje Vesić.

On navodi da je Ðilas bar priznao da ima nameru ponovo da vlada kao šerif i da krade.

– Ali je tako i pokazao da je odustao od politike koju je vodio Zoran Ðinđić, za koga je ulazak u EU bio osnovni cilj. I to je normalno jer kako bi Ðilas poštovao Ðinđića kada je on kao premijer protiv Ðilasa podnosio krivične prijave – podseća Vesić.

Ipak,ocenjuje i da je u nečemu Ðilas bio i iskren:

– Rekao je da ne nudi građanima da glasaju ni “za Ðilasa, ni za Obradovića, ni za Jeremića, ni za Lutovca”. Razume Ðilas da ni rođena majka za njih ne bi glasala jer kako nedavno reče Lutovac svi su “oni ispod cenzusa.

Prema njegovim rečima, zato bi da prevare građane i da prvi put u istoriji parlamentarizma građani ne znaju za koga glasaju, ali, kako kaže, da se građani ne mogu prevariti pokazuju primeri svih izbora održanih u Srbiji proteklih godina, računajući i beogradske na kojima je Ðilas unapred proglasio pobedu, na kojima su doživeli fijasko.

– Zato, samo neka Ðilas ne drži bilo kome lekcije. Ostaće upamćen u istoriji Srbije kao čovek koji je najviše uvećao svoje bogatstvo dok je bio na vlasti. Na račun naroda naravno. Zato sada pokušava da se vrati na vlast i ne bira sredstva – poručio je Vesić.

E.E.

Оставите одговор