KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI PREDRAGA JEREMIĆA: Brojne kolege i prijatelji u Skupštini grada odaju počast prerano preminulom Peci, PORODICA U SUZAMA! (FOTO)

Predrag Peca Jeremić je preminuo iznenada 3. juna u Beogradu u 60. godini.

Urednik, novinar, pisac i analitičar Predrag Peca Jeremić biće sahranjen danas na Novom groblju u Beogradu, a komemoracija se održava u Svečanoj sali Skupštine grada.

FOTO: PINK.RS

FOTO: PINK.RS

Veliki broj kolega, prijatelja i članovi porodice okupili su se kako bi odali počast prerano preminulom Peci, a među njima bili su glavni i odgovorni urednik dnevnog lista „Alo“ Vasilije Papović, voditelji „Novog jutra“ TV Pink Jovana Jeremić, Predrag Sarapa i Dea Đurđević, urednik informative portala Pink.rs Predrag Jeremić, novinar Milomir Marić, i druge kolege.

Komemoraciji su prisustvovali i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić…

U Skupštinu grada došli su i Jeremićev sin Vuk i supruga Aleksandra. Oboje su sa suzama pratili komemoraciju.

Vasilije Papović i Milomir Marić, obraćajući se okupljenima u sali, podsetili na Pecinu karijeru i uspehe koje je ostvario kao novinar i urednik.

FOTO: PINK.RS

Podsetimo, Predrag Jeremić je preminuo iznenada 3. juna u Beogradu.

Radio je na Studiju B, bio je jedan od urednika u listu Glas javnosti, novinar i kolumnista nedeljnika Grom, kao i lista Kurir. Napisao je i tri dela knjige „Sačekuša“.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Predrag Peca Jeremić je kao student Fakulteta političkih nauka u Beogradu daleke 1984. godine počeo da radi u redakciji „Večernjih novosti” i da se kao mlad novinar bavi „škakljivim“ temama.

Jeremić se novinarstvom bavio od 1986. godine, te je prvi tokom devedesetih pred kamere doveo ljude iz sveta kriminala.

Vrlo brzo je u novinarstvu postao zapažen po reporterskim istraživačkim tekstovima, pričama o političkim i ekonomskim aferama, pričama iz oblasti kriminala, ljudima iz sive zone i, kako kaže, knjiga „Sačekuša specijal – Na olovku opljačkali Srbiju!” je nastala kao prirodni sled događaja, s namerom da se neke stvari nikada ne zaborave.

IZVOR I FOTO: PINK.RS