KOMUNALNI I SAOBRAĆAJNI HAOS U BLOKU 11C

Poštovani g-dine Vesiću,

imajući u vidu navode iz NEZAVISNIH DNEVNIH NOVINA INFORMER od 13.3.2018. godine http://informer.rs/vesti/beograd/373256/vesic-sutra-pocinje-vestacenje-na-objektima-gradana u kojima ste preuzeli obavezu da zaštitie građane čiji su objekti ugroženi izgradnjom šoping centra Ada mol na opštini Čukarica, tako što ćete angažovati Gradski zavod za veštačenja, ovim putem Vas molimo i zahtevamo da po principu pravne jednakosti i ravnopravnog tretmana svih građana Beograda, preduzmete identične aktivnosti na zaštiti opšteg javnog interesa, koji se ogleda u sprovođenju KOMUNALNOG, SAOBRAĆAJNOG I SVAKOG DRUGOG REDA, PREVASHODNO U OBLASTI ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE I MIRNOG UŽIVANjA IMOVINE od strane vlasnika stanova u stambenim objektima Gramšijeva 4/4A i Palmira Toljatija 42, blok 11C na Novom Beogradu.

I pored više podnetih prijava, vlasnik lokala NARGILA BAR Aladdin’s Cave http://aladdinscave.rs/kontakt/, je dana 15.3.2018. godine u vremenskom periodu između 2130 i 2200 NAPRASNO PODIVLjAO I PO KO ZNA KOJI PUT PUŠTAO GLASNU MUZIKU, UZNEMIRAVAJUĆI STANARE Gramšijeve 4/4A.

Ovo BAHATO NEPOŠTOVANjE kućnog reda od strane vlasnika NARGILA BAR Aladdin’s Cave je bio povod da vlasnici stanova ponovo pozovu policiju sa Novog Beograda i Komunalnu policiju, radi preduzimanja zakonom propisanih mera.

Patrola iz PS Novi Beograd (Jović i kolega) stigla je veoma brzo i NEPRIMERENO GLASNA muzika je utišana oko 2150. Posle obavljenog razgovora dvojice pripadnika MUP-PS Novi Beograd sa zaposlenima u NARGILA BAR Aladdin’s Cave, policijski službenik Jović je u svoju svesku upisao lične podatke predsednika Saveta stambene zgrade, Milčić Ivana i moje, da mu budemo svedoci, mada se imenovani Jović zajedno sa kolegom uverio u nivo buke na licu mesta, oko 2145.

Kako prethodne lične molbe pojedinih vlasnika stanova, pa i podnete prijave nadležnim organima nisu dale očekivane rezultate da se vlasnik NARGILA BAR Aladdin’s Cave dozove pameti u unormali u korišćenju lokala, A BEZ OMETANjA JAVNOG REDA I MIRA, smatramo da treba preduzeti sledeće radnje u cilju poštovanja mira i propisa o opštem uređenju grada:

  • striktno sprovođenje saobraćajnih propisa i kažnjavanje nesavesnih vozača koji parkiraju svoja vozila u obe saobraćajne trake koje nisu predviđenje za to, kao i na zelenoj površini između te dve trake, na delu Bulevara maršala Tolbuhina (bivša Goce Delčeva) od raskrsnice sa ulicom Palmira Toljatija do raskrsnice sa ulicom Gramšijeva, tj. u celoj dužini tzv. Ćlinijskog centra“;
  • pojačani inspekcijski nadzor u oblasti zaštite životne sredine, koji će podrazumevati merenje nivoa buke i ispuštanje otrovnih gasova nastalih usled spremanja brze hrane iz svih lokala koji se bave tom delatnošću, ali ne u dogovoru sa vlasnicima lokala, već u realnom vremenu i dogovoru sa predsednicima Saveta stambenih zgrada Palmira Toljatija 42 i Gramšijeva 4/4A
  • pojačani komunalno-inspekcijski nadzor jer je čistoća na katastrofalno niskom nivou;
  • kontrola da li delatnost lokala u tzv. „linijskom centru“ ispunjavaju prethodno propisane uslove da neće remetiti kućni red i mir, i mirno uživanje stanova od strane njihovih vlasnika.

Podsećamo Vas da su na početku rada, u „linijskom centru“ bila svega dva lokala čija je delatnost bila priprema brze hrane. Sada ih ima 95% što znači da je svesno odstupljeno od planirane koncepcije rada i namene „linijskog centra“ koji je inače BESPRAVNO PODIGNUT NA JAVNOJ, ZELENOJ POVRŠINI, što nije smetalo ondašnjim čelnicima Novog Beograda i grada Beograda.

Svojim zalaganjem, odnosno NE ZALAGANjEM pokazaćete iskrene namere, ne samo u slučaju rešavanja problema sugrađana sa Čukarice, već i nas sa Novog Beograda.

U slučaju NEPOSTUPANjA nadležnih organa, a što je konstanta od dana BESPRAVNO PODIGNUTOG „linijskog centra“, zahtevamo od Sekretarijata za javne prihode gradske uprave grada Beograda da izvrši umanjenje poreske obaveze u iznosu od najmanje 50% od prošlogodišnjeg rešenja, PO OSNOVU ZNAČAJNOG POGORŠANjA USLOVA ŽIVOTA.

Ujedno pozivamo gradske i čelnike opštine Novi Beograd, kao i zaposlene u nadležnim inspekcijskim službama, da nam ustupe svoje stanove na period od godinu dana a da isti sa svojim porodicama borave u našim stanovima i lično se uvere i dožive uslove stanovanja za koje su najodgovorniji njihove partijske kolege iz prethodnog saziva vlastodelanja, pa tek nakon preduzimanja odgovarajućih mera na vraćanju reda, da se vrate u svoja prebivališta …

S poštovanjem,

Dejan Ilić

Оставите одговор