KOSJERICKA CEMENTARA U VRTLOGU POLITIKE

Uobicajeno je u Srbiji da su velike kompanije jako bitan faktor i veoma važan partner lokalnoj samoupravi pogotovo ako se radi o manjim samouprava gde je svako radno mesto jako važno kao i novac koji se sliva u kasu lokalne samouprave.

Ono sto nije uobicajeno a dešava se ovih dana i to ne slucajno pred lokalne izbore u Kosjeriću a to je da su zaposleni kosjericke cementare “Titan” kao i pojedini članovi menadzmenta osvanuli na listama raznih opozicionih opcija.

Najupečatljiviji je primer liste “Čisti ljudi za čist Kosjerić “ gde je zastupljen izvestan broj zaposlenih ali i deo menadzmenta sto kroz direktan a sto kroz indirektan angazman kao recimo sto je slucaj Dejana Jovanovića koji je na poziciji menadžera a čija supruga je na listi ove GG.Veliki broj aktivista iz Cementare je uključen u predizborne aktivnosti GG a posebno se istice Nemanja Gligorijevic, rodjak generalnog direktora Cementare gospodina Miroslava Gligorijevica.

Postavlja se veliko pitanje koliko je covek na celu ove kompanije adekvatno rešenje obzirom da je očigledno dozvolio ozbiljan upliv politike u svoju kompaniju i po svemu sudeci zdušno podržava sve to.Jesu li Grci u cijem je vlasništvu ova cementara platili menadzment da doprinosi boljim prihodima grupacije ili da se igraju politike o njihovom trosku???

Po svemu sudeci prvi covek cementare”Titan”nije oprostio prvom čoveku opstine sto je u momentu velikog protesta stao uz svoje sugradjane koji su iskazivali svoje nezadovoljstvo namerom cementare da spaljuje komunalni otpad u okviru svojih postrojenja.
I umesto da gospodin Gligorijevic pokuša za stolom iznaći najbolje rešenje za sve on vrlo vešto manipuliše svojim uticajem u cementari i direktno se meša u izborni proces u Kosjeriću.
Lokalna samouprava će nastaviti da podržava stranog investitora,da se bori za svako radno mesto ali i za ocuvanje životne sredine kao sto će svim relevantnim institucijama kao i predstavnicima grupacije “Titan” uputiti dopis o svojim saznanjima koja se ticu političkog delovanja menadzmenta i zaposlenih.

Antikorupcijski portal Embargo će nastaviti da istražuje još neka saznanja do kojih smo dosli a ticu se prvog čoveka cementare i njegovih poslovnih aranžmana razlicitih vrsta.

FOTO: Printscreen YOUTUBE TELEVIZIJA LAV plus