KRISTIAN KAHRS, HOLANDSKI NOVINAR – Primanje terorista u Evropi

Takozvana zemlja Kosova nikada nije izgubila jednog čoveka u Prvom svjetskom ratu, ali Srbija je izgubila do 1,250,000 čoveka. Ipak, kada je predsjednik Emanuel Makron pozvao goste na obilježavanje kraja Prvog svjetskog rata, kosovski albanski terorista Hašim Tači imao je istaknuto mesto s Angela Merkel i Donald J. Tramp.

Za malo pozadine, dopustite mi da citiram iz Vikipedia članaka o žrtvama iz I rata:

Slovenija, Hrvatska, Bosna i Vojvodina (sada dio Srbije) bili su deo Austro-Ugarske tokom Prvog svjetskog rata. Srbija, koja je uključivala Makedoniju, a Crna Gora je bila nezavisna nacija. Jugoslovenski istoričar Vladimir Dedijer stavio je ukupne gubitke jugoslovenske zemlje na 1,9 miliona, od čega 43% iz Srbije. Sledeće procene jugoslovenske smrti, tokom granica 1991. godine, tokom Prvog svjetskog rata, napravio je ruski istoričar u priručniku o ljudskim gubicima iz KSKS veka iz 2004. godine. Ukupno mrtvo: 996.000 uključujući vojne gubitke, 260.000 sa srpskim snagama, 80.000 sa austrougarskim snagama, 13.000 sa crnogorskim snagama i poginulima iz zatočenika u zarobljeništvu od 93.000. Zbog gladi i bolesti civilni mrtvi su: 400.000, ubijeno u vojnim operacijama: 120.000 i 30.000 mrtvih u austrijskim zatvorima ili pogubljeno.

Na istom događaju, Markon preklinje nacionalizam, pripremajući Srbiju da prihvati antidemokratski globalizam i postane pion za neizabrane briselske birokrate. Oni jedino brinu o njihovoj želji da vladaju svetom, zaboravljaju sve žrtve, koliko je Srbija vekovima žrtvovala za Evropu, čuvajući Evropu od islamskih osvajača.

Moja Fajebuk prijatelja Mirjana Marković piše sledeće:

Ovo je apsolutno neprihvatljivo i skandalozno! Šta se danas proslavilo u Parizu? Šta je šef nepriznate i terorističke države u sredini (Tači?) Njegova “zemlja” još nije postojala pre 100 godina, ali se njegov narod tada borio protiv Srba, onih koji su osvojili i oslobodili svoje zemlje u Velikom ratu. Više od milion je izgubilo život. Tako Francuska i EU kažu “hvala” našoj žrtviji. Francuska bi trebalo da pošalje izvinjenje Srbiji! Ovo nije Francuska koja je postojala ranije.

Takozvano nezavisno Kosovo je imalo 0 žrtava u Prvom svestkom ratu, Srbija preko MILION. Tako se Makron i EU zahvaljuju na životima.

Posted by Pokret za slobodu i nezavisnost on Sunday, November 11, 2018

PREUZETO SA: sorryserbia.com

Оставите одговор