Kursadžija engleskog, Zelenović je sve u Strazburu raspametio “parlanjem”, koji je “naučio u Premieru”, školi supruge “brata po zanatu”, Sovranija Čonjagića!? Kao kad Japanac propituje Pantića u filmu “Tesna koža”!?

Ostavili ga samog, da na “vrhunskom” engleskom Evropi objasni u kakvom to oni totalitarizmu žive u Srbiji! “U gulagu, okovani bodljikavom žicom”!?

Ali, ceo taj referat je odmah pao u vodu, jer je “kursadžija engleskog” pobrkao neke pojmove, tako da ono malo pažljivih parlamentaraca koji su ga slušali, više nisu znali, ko koga u celoj priči ugnjetava, ko koga hoće da hapsi i zbog čega… Ali, i bez toga sve je prošlo apsolutno nezapaženo i nebitno, jer je “siroti Zelenko, sasvim promašio temu skupa”!?

Što je najgore, to nije bila jedina njegova nevolja u pripremi za Strazbur.To što je ostao sasvim sam, bez koalicionih partnera, nije bila jedina Zelenovićeva nevolja:Engleski je za njega bio i ostao velika muka i prepreka?!

Naši fotoreporteri su ga usnimili kako i na beogradskom aerodromu vežba čitanje teksta na engleskom. Toliko je dobro savladao engleski jezik, da je sve morao da nauči napamet!? NIje mu lako, priznaćete, njegove misli su na sasvim drugoj strani razuma, zagledane u skorašnju  budućnost…

I zbog toga njegov engleski više je ličio na onaj iz filma “Tesna koža”, kada Japanac preslišava učenike, posebno nesretnog Pantića, nego na racionalno iznošenje stavova jednog učenog političara!? Toliko je dobro izgovarao pojedine izraze, da im je skoro potpuno menjao smisao, tako da su ga prevodioci lovili kao ribu u mutnoj vodi! Pojedine rečenice su sami smisleno završavali!? Neke izraze nisu  mogli da razumeju!?

Upućeniji Šapčani imaju dilemu, da li je Zelenović toliko loš učenik engleskog, ili je problem u predavaču?! Zna se da je kurs engleskog pohađao u “Premieru”, školi koju vodi supruga Sovranija Čonjagića, koalicionog partnera, bliskog saradnika gradonačelnika Šapca.

EVROPA NEZAINTERESOVANA ZA LAŽI „LAKEJA“ NEBOJŠE ZELENOVIĆA!

Srpska napredna stranka Gradski odbor Šabac ne može a da ne primeti da je gradonačelnik Nebojša Zelenović u Savetu Evrope doživeo neviđeni debakl i upisao se kao kukavica na stranice istorije. Nema snage da se zrelo uhvati u koštac sa gorućim problemima, već za svoje greške traži opravdanje pred Evropom optužujući Srpsku naprednu stranku i predsednika Aleksandra Vučića.
Dugo i pompezno najavljivani Zelenovićev govor pred Kongresom lokalnih i regionalnih vlasti SE dočekan je u Evropi vrlo mlako. Iako je Nebojša Zelenović u medijima, koje finansira iz gradske kase, predviđao da će nakon njegovog izlaganja o navodnim pritiscima republičke vlasti uslediti burna rasprava, dogodilo se upravo suprotno. I jedino moguće. Na sramotu gradonačelnika Šapca i njegovih “slobodara”, kongresna dvorana u Strazburu bila je skoro prazna.
Srpska napredna stranka koristi ovu priliku da još jednom postavi pitanje Nebojši Zelenoviću zašto misli da je pritisak to što insistiramo na odgovornosti za nenamensko trošenje pet miliona evra iz budžeta grada Šapca. Da li je pritisak ako upitamo gde su 72 stana koja su bila u vlasništvu grada? Da li je pritisak kada se osude izjave lidera opozicionog Saveza za silovanje Srbije da premijerku Anu Brnabić treba silovati, i sa predsednikom države ovešati na Terazijama?
I da li će Nebojša Zelenović i Dušan Petrović smatrati pritiskom i pitanje ko je platio Zelenovićevu neslavno završenu ekskurziju? Jer, utisak je, Zelenoviću je “držalo palčeve” još troje Šapčana, koji su sa njim išli na put, čime su se i javno pohvalili na društvenim mrežama. Umesto što mašta o nekakvim pritiscima iz Beograda, Zelenović bi za početak, svojim sugrađanima morao da odgovori na bar ovih nekoliko pitanja.

Gradski odbor SNS Šabac

E.E.

Оставите одговор