Lepote Srbije

Iskoristio sam nekoliko slobodnih dana za ove praznike prošlog i ovog vikenda da ponovo obiđem lepote naše Srbije. Koristio sam svako slobodno popodne i veče, kao i slobodne dane za prvomajski praznik da obiđem nekoliko gradova, opština, banja i planina. Mislim da dobar deo nas koji živimo u Srbiji nije ni svestan kakvim lepotama raspolažemo. Više divnih planina, jezera, reka i banja za odličan prolećni odmor sa porodicom i prijateljima. Nekada je dovoljno da samo jedno popodne provedete u nekom od prelepih delova naše otadžbine i da se i odmorite i napunite novom energijom za naredne obaveze.

Uživao sam boraveći u Novom Sadu, Zrenjaninu, Aranđelovcu i okolnim mestima. Uživao sam i za ove praznike i za Vaskrs i za Prvi maj i u našem Beogradu. Izgrađeni su brojni kvalitetni putevi. Brže se dolazi od mesta do mesta i onda možete sebi dozvoliti da jedno prepodne uživate u Beogradu kraj Save i Dunava a posle podne da provedete u predivnom Novom Sadu. Ili da deo dana provedete na Avali a deo u predivnom Zrenjaninu.
Prelepo je provesti dva dana u sređenom Aranđelovcu. A još ako imate vremena da obiđete sve lepote ovog dela Srbije onda imate pun ugođaj. Da ne govorim o Oplencu i Orašcu i tom divnom predelu oko Aranđelovca i Topole.
Lepa je naša Srbija. Lepo je provesti slobodne dane i retke trenutke odmora u svojoj otadžbini. Jedva čekam ponovo da imam jedan slobodan dan ili slobodno popodne da uživam u nekom delu Srbije
Živela naša prelepa otadžbina Srbija!

Uglješa Mrdić
4. maj 2022. godine