Licemerna štetočina – Dragan Đilas!

“Veliki Brat velikih budžetskih pljački” opet u akciji:

Najnepozvaniji čovek u Beogradu da priča o nekakvom nenamenskom trošenju budžetskih sredstava Beograđana je zasigurno–njen bivši gradonačelnik Dragan Đilas! “Veliki Brat”, “Đitler”, “Beli meda” ili kaoo su ga već sve nazivali svoju sujetu mora lečiti na drugi način! To što nije tamo, gde velika većina Beograđana misli da treba da bude – ne daje mu baš nikakvo pravo da izmišlja i manipuliše…

Jer, neko ko je Beogradu ostavio dug veći od milijardu i sto miliona evra, ko je gradom vladao despotski, ko je postao “Veliki brat Velike pljačke”, ko je čak i SMS porukama smenjivao gradske funkcionere, kome je jedna od bivših supruga birala dezene sedišta u “pozlaćenim” španskim tramvajima, poljskim autobusima, ko zna čijim kontejnerima, pilonima, over draft kreditima, tv sekundama – poslednji je koji može da priča o poštenju i da kritikuje druge!?

Da li se srpska, a posebno beogradska javnost uopšte seća ko je Dragan Đilas i na koji način se obogatio? Ko je bio pre ulaska u Demokratsku stranku? Da li se sećate belog juga i riđeg momka koji ga je Dorćolom više gurao, nego vozio? E, to je bio Dragan Đilas, dok ga “neki drugi” nisu uzeli “pod svoje”, dok nije postao direktor Narodne kancelarije “velikog vođe”, predsednika Borisa Tadića?! Dok nije postao “Veliki brat”, marketing majstor “Šaperove i Krletove” kuhinje… Dok nije počela lova da teče u potocima… A, onda je mesto gradonačelnika, a potom i titula predsednika Demokratske stranke bila vrh ledenog brega na koji se popeo “beli meda”!? Biznis se širio i van granica Srbije. Sa njime i sve arogantniji stav nedodirljivog vođe najmoćnije mašinerije za isisavanje budžetskih sredstava što je Beograd dovelo na ivicu bankrotstva!  “Velikom bratu” bilo je sve manje stalo do sopstvene stranke. Ona mu više nije bila potrebna. Bacio ju je kao prljave čarape…  Vodila ga je tada samo  sujeta, da je najmoćniji čovek u Srbiji i da je lično nepobediv. A, kada je politički nokautiran, smenjen i oteran,  molio je za bar malo vlasti! Makar na čelnom mestu KSS! I dobio je. Oni, za koje je mislio, da je toliko iznad njih, pokazali su mu i dokazali, koliko je u stvari bio i ostao mali čovek!  Kako su mu i mrvice drage i mile, ko da su bifteci…

I, danas, kada shvata da će opet izgubiti, ako u “igru uđe”, sa klupe dobacuje zlurado, licemerno i pre svega ljubomorno. Zato što zna, da mu “u ovoj igri”, pare ništa ne pomažu, da je “Velika pljačka Velikog brata” odavno završena… Ali, da ništa nije zaboravljeno niti zastarelo?

Goran Vesić, menadžer Grada Beograda, rekao je da najnoviji napad bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa na Skupštinu grada Beograda jeste još jedan dokaz, kako je rekao, da stvarno ništa ne zna o javnim finansijama kao i da je licemer.
– Od 281 milion dinara koliko Đilas tvrdi da je uvećan budžet na razdelu kabinet gradonačelnika i gradskog veća u odnosu na 2013. godinu, 200 miliona dinara je u stvari plaćanje kotizacije za domaćinstvo Beograda za završni turnir Evrolige u košarci, Fajnal Four, koji je najveća sportska košarkaška manifestacija ove godine u Evropi – rekao je Vesić i dodao:
-To kakav je Đilas licemer pokazuje činjenica da je 2016. godine, kada je bio predsednik Košarkaškog saveza Srbije, molio Vladu Srbije da država plati kotizaciju za organizovanje kvalifikacionog turnira u košarci kako bi naši košarkaši otišli na Olimpijske igre u Brazil. Tada je Vlada platila za kotizaciju 2,8 miliona evra ili 333 miliona dinara. Zahvaljujući tome naši košarkaši su dobili šansu da igraju na Olimpijadi u Riju gde su osvojili srebrnu medalju. Đilasa treba da je sramota. 2016. godine je molio državu da plati 333 miliona dinara kada je on bio predsednik Košarkaškig saveza, a sada napada Grad Beograd zato što plaća 200 miliona dinara za kotizaciju za Fajnal Four!?

 

 

 

Оставите одговор