Ljudi, da li je ovo moguće: Šabačke dosmanlije “pojele” pare građana Jevremovca – od obećane ambulante nema ništa! Za više od dva miliona dinara podigli samo temelj!?

Gradonačelnik  Nebojša Zelenović i njegov “pajtos iz vlasti”, Nemanja Pajić  rešili da ispune delić  predizbornog obećanja datog još 2012.…

Ovo bi “ladno” moglo da uđe u Ginisovu knjigu neslavnih rekorda! Glavni junaci ove tužne priče su zna se: Gradonačelnik Nebojša Zelenović, koga šiptari iz Peći prozvaše “Zekaj” i njegov najbliži saradnik predsednik Skupštine, Nemanja Pajić zvani “Necaj”…Da nije tužno ono što se desilo meštanima Jevremovca, bilo bi mnogo smešno… Ipak, šabački Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić” u ovoj godini postaje infrastrukturno bogatiji za temelj u Jevremovcu ?! Nema obećane ambulante, ali ima bar temelj, koji je naliven betonom pod budnim okom gradonačelnika Zelenovića. Kada će biti sagrađena kompletna ambulanta? E, to niko ne zna. Izgleda da za gradnju nema ni para? Zar je temelj koštao više od dva miliona dinara koliko je bilo para meštana Jevremovca?

– Meštani Jevremovca su se neposredno i referendumski kao u Švajcarskoj izjasnili da im ove godine od njihovog novca ne trebaju kanalizacija, novi vrtić, novi putevi, voda, već da im je potrebna, kako su to vlasti predstavile “prva faza izgradnje ambulante u centru Jevremovca”!?  to su sve meštani jasno i glasno poručili prošlog decembra na referendumu – tvrdi dobro obavešteni izvor Embarga iz Šapca.- Da se ne radi o pitanjima od životnog značaja za Šapčane, mi bismo se od srca nasmejali…Zar su izglasali samo da se uradi temelj? Kao da grade Skadar na Bojani… Prevara, šta drugo reći?

Ali…”referendumska prevara” se planski godinama sporovodi:

– Zelenović,  ili kako ga njegovi šiptarski prijatelji iz Peći zovu “Zekaj”, nastavlja da ponižava meštane svih šabačkih mesnih zajednica.Ovo je primer iz Jevremovca. Prvo im je rekao: “Od Vaših para (od poreza na vašu imovinu), od ovih više od 2 miliona dinara, napraviću Vam temelj!!! Jer ste vi želeli ambulantu, koju smo vam predizborno obećali još 2012.”!

I svi su već ukapirali:Svaki put kada im je trebalo za izbore,  zbog njihovih glasova, “Zekaj” i kolega Necaj (kako od milošte Nemanju Pajića zove Islam Husaj iz Peći) su obećavali! I tako godinama…

– Evo došlo je vreme, da ispune obećanje, ne rade kanalizaciju, vrtić, ne rade puteve, niti su sagradili ambulantu već samo TEMELJ, jer je narod tako glasao.

Da ova komeNdija oko “podizanja temelja” bude žalosnija,  pobrinuo se svojim prisustvom Milan Vasić zvani Vaske, direktor JP “Infrastruktura”, novog “gosrostasa za pranje novca i kupovinu glasova”!?  Trenutno je  “u ulozi” predsednika Saveta mesne zajednice Jevremovac.

– Za ovog bivšeg direktora Centra za socijalni rad, kažu da je omogućio “čuvenom Beći, da koristi novac socijalno ugroženih za kupovinu glasova – tvrdi sagovornik Embarga, inače dobro upućen u ovdašnja politička zbivanja. – To je isti onaj koji je “izbacio Predškolsku ustanovu “Naše dete” iz tendera za Narodnu kuhinju i predao privatniku!?  Da “kuva”  po tzv. “Dušanovim” cenama najsiromašnijim meštanima Šapca… I sada on priča kako je “stara ambulanta u lošem stanju, da su loši uslovi u kojima rade doktor i medicinska sestra.”

Sve je to zbog loše vlasti, koja u kontinuitetu vara građane Šapca, oduzimajući im i osnovna ljudska prava da imaju zdravu vodu za piće, kanalizaciju, ili uslove za lečenje.

– Mi u Šapcu hoćemo da živimo kao Šapčani, što izgleda smeta njihovim šiptarskim prijateljima, Gazmendu Mudžaheriju i Islamu Husaju iz Peći. Tamo više i nema Srba, pa je vaša briga o onima kojih više u Peći nema izgleda prešla I na grad u kome “na foru” godinama despotujete…

E.E.

Оставите одговор