Majić “cinkario vladu Srbije” u ambasadama Nemačke i Velike Britanije u vezi poglavlja 23 u procesu pridruživanja Srbije EU!

Zašto se jedan “obični” sudija Apelacionog suda, bloger, TV zvezda, kritičar sopstvene firme, “poltron onih spolja” toliko zalaže da brod kojim plovi srpsko pravosuđe okrene u drugom smeru?

Sa zapadnim vetrom u leđima, karijera sudije Majića je išla uzlaznom putanjom. Postajao je sve važniji činilac u usmeravanju pravosudnog broda ka Pacifiku…Od 2009.do 2012.godine odlukom vlade Srbije  zastupao je zemlju pred Međunarodnim kriivčnim sudom. Na insistiranje američke ambasade bio je na “ nedeljnom kursu za oblikovanje srpskog pravosuđa” u SAD krajem 2015.godine! iste godine bio je i deo projekta Fonda za humanitarno pravo i USAID u iznalaženju načina za procesuiranje ratnih zločina izvršenih tokom i u vezti sa oružanim sukobima na tlu Jugoslavije!? Verovatno su razrađivali strategiju lova samo na Srbe… Oni koji su izvršili zločine nad Srbima – mogu i da sačekaju na procesuiranje?! I čekaju…

– U svom okruženju se neprestano hvali dobrim vezama u zapadnim ambasadama, da je miljenik Denisa Kifa, ambasadora Velike Britanije. Tako je 2017.godine bio deo “antisrpske sesije” u organizaciji evroparlamentaraca u sedištu EU u Beogradu u kojima su učestvovali, osim sudije Majića, Luka Knežević Strika ( jedan od lidera “Ne davimo Beograd”), Milan Antonijević, direktor NVO “Komitet pravnika za ljudska prava, JUCOM”, osnivač i koordinator NVO “Žene u crnom”, Stanislava Zajović, direktor za razvoj programa i informisanja NVO “Fond za humanitarno pravo”, Jelena Krstić, novinarka “KRIK-a”, Jelena Vasić i drugi…

Sudija Majić je u poslednje dve godine itezivirao kontakte sa inostranim diplomatama u Beogradu. Susreti sa prvim sekretarom u ambasadi Rumunije, zaduženim za pitanja evrointegracije i saradnju sa NATO Alinaem Čokaneom odudaraju od ranijih višegodišnji aktivnosti sa “spoljnim faktorom”.

Na sastancima sa diplomatama iz nemačke ambasade u Beogradu “procurele su informacije” o Majićevim kritikama na račun vlasti u Srbiji, o njegovom stavu “ da je navodno primetan politički uticaj”, kad je upitanju izbor sudija, tužilaca, ali i usmeravanja istražnih postupaka, pa javnim kritikama rada pojedinih pravosudnih službenika”… Posebno se žalio da vlada Srbije pruža žestok otpor  nevladinim organizacijama koje se bave pravosuđem!?

Isto je Majić ponovio i u ovogodišnjem martovskom susretu sa Fionom, direktorkom za Zapadni Balkan i proširenje u MSP Velike Britanije, tokom jednodnevne posete Srbiji i obilaska svojih “satelita”… Sasatanku je prisustvovala i šefica političkog odeljenja ambasade Velike Britanije, Mejzel Lusi.  U vezi poglavlja 23 u procesu pridruživanja Srbije EU koji se odnosi na pravosuđe, Majić je optužio vladu Srbije da ne preduzima potrebne korake u tom smeru, već da radi suprotno od onoga što je dogovorila sa EU, izražavajući otvorenu sumnju da li Srbija uopšte i želi da ispuni sve potrebne krirerijume?!?

Posle svega napisanog nameće se samo jedan jedini zaključak: Zašto se jedan “obični” sudija Apelacionog suda, bloger, TV zvezda, kritičar sopstvene firme, a “poltron onih spolja” toliko zalaže da brod kojim plovi srpsko pravosuđe okrene u sasvim u drugom smeru? Ko je dr Miodrag Majić da se sa takvom žestinom bori da pravosuđe “skroji po meri svojih šnajdera”? Niit je funkcioner, niti je političar, niti je vođa  jake stranke… Ali je zato lider NVO, koja ima samo jedan jedini zadati zadatak: da srpsko pravosuđe kao fol sačuva od pritisaka politike onih na vlasti, a u stvari treba da obezbedi da nam o svemu opet “ tuže i sude evropski mundiri”!!! “Ne laje kera sebe radi, nego sela radi”…

Nastaviće se: Zašto  je oslobođenja “Gnjilanska grupa šiptarskih zlikovaca”?

Оставите одговор