Mali zulum, veliki belaj – kaubojke” Zorane Mihajlović!?

Potpredsednica vlade Srbije Zorana Mihajlović “kurirski vreba” i najmanju priliku da saplete svoga šefa,premijerku Anu Brnabić, ne štedeći je čak ni kad su u pitanju njene emocije, a znamo da je tu baš najranjivija i najosetljivija… Zato i nije čudo, (ako je naravno to tačno?) da je širokogruda Zorana uspela da do te mere isprovocira svoju šeficu da je ona čak bila spremna da vrati povereni mandat predsedniku države!? To, (ne)zvanično tvrdi “Zoranino lično dugogodišnje promotivno glasilo”?!

E, sad, dolazimo do onog glavnog. Do toga, koliko je premijerka Ana Brnabić bila u pravu kada je javno tvrdila da u njenom kabinetu sede i oni koji brinu samo o ličnoj promociji, a namerno je zaboravila da doda “ i koji žele po svaku cenu da joj vide leđa”…

Opet se dokazalo ovih dana, da ministarka Zorana Mihajlović, “zaštitinica i mecena skoro svih zapadnih interesa i njihovih biznisa u Srbiji” i dalje slepo veruje da može ipak nekako da dobaci do premijerske fotelje, pod uslovom, da ipak glavni šef popusti i prihvati povlačenje Ane Brnabić!? Pri tome, nekadašnju “ Labusovu šifrovanu kaubojku” Zoranu, uopšte nije briga, što nije ni vreme ni mesto da se na ovaj način podriva funkcija premijera Srbije: njoj i njenim mecenama iz Hajata i Vašingtona se žuri, jer ne vide nijedan drugi način da “stanu na put i spreče da Vučić povede Srbiju tamo kuda sigurno korača!?

Sve je počelo sa onom famoznom javnom polemikom oko gej slikovnica iz Hrvatske i priče koja se potom povela, posle fejszbuk komentara ministra Nenada Popovića, pre svega biznismena, pa tek tobože tvrdokornog Srbende…Iako je Popović džentlmenski rekao da će sve to rešiti sa premijerkom u četiri oka, skočili su u vladi “drveni advokati”, videvši u tome priliku za lični obračun sa premijerkom, nabijajući joj na nos upravo ono što ona jeste, a kao fol braneći ono što ona nije, niti će ikada biti?!
Ruku na srce, premijerka možda nije trebala baš tako da reaguje i da kolegi iz svog kabineta pošalje javnu poruku “ gledaj svoja posla i bavi se onim zašta te država plaća”!? Ni Popović lično nije joj to “ uzeo za zlo”, jer zna da je premijerka Ana dobronameran čovek i još bolji stručnjak. Ali… Ako je verovati “njenom omiljenom tabloidu”, ustala je “predobra i prepoštena” Zorana ( kažu i koleginica Jadranka Joksimović) da brani kolegu Popovića!? I nije to više bila tema da li će deca u Srbiji učiti u V razredu Osnovne škole da imaju “dve mame i dve tate”, što ruku na srce, našem mentalitetu i veroispovesti nikako ne priliči, već se “ verbalna oštrica kaubojke i malobrojnih istomišljenika tokom velikog odmora u vladi Srbije ” okrenula na sasvim drugu stranu…
O slobodi mišljenja i izražavanja svakoga pojedinca u jednom demokratskom društvu, pa bio on i ministar lično…
I, ako je verovati tim istim medijima, “kaubojka Zorana”, branila ga je toliko dobro, da je Anu Brnabić, malte ne, dovela do toga da predsedniku Srbije ponudi ostavku!?
Srećom, ni ovoga puta, potpredsednica iste te vlade, ministarka Zorana Mihajlović nije uspela da od “malog zuluma” napravi “veliki belaj”: baš kao i kada je prekrajala gasni ugovor sa Gaspromom, kada je htela da “Jenkije u Srbiji oslobodi carine i poreza I tendera za posao”, ili kada je kao Labusova savetnica za energetiku daleke 2006.htela da rasparča i po hitnom postupku proda EPS?!
P.J.

Оставите одговор