Margaretina PR Agencija kao “ protočni bojler kroz koji klize pare iz gradske kase za omiljenog šabačkog funkcionera”!?

Pod rukovodstvom “ šabačkog gusara sede brade”, oni su skoro do savršenstva usavršili mehanizme za “pljačku gradske kase”, da bi im na tome mogao pozavideti i Hudini lično!?!

Raspada se šabačka mašina za isisavanje para iz gradske kase, koja je godinama besprekorno radila!? Opsluživali su je “Donovi ljudi od poverenja i dugim prstima”…
Ali, posle dugi niz godina ( skoro dve decenije) država je po prvi put pokazala interes i volju da “ sruši Dušanvu zabranjenu šumu” u kojoj se samo izučavala veštima pljačkanja gradske kase”! I dobro su izučili taj “lopovski zanat”. Mašina je danonoćno radila.
E, sad je došlo konačno vreme da se polože računi. Država je napokon rešila da stane na put bahatim šabačkim funkcionerima, ali i svojim službenicima koji godinama tolerišu i žmure na ono što bi “ i slep video”: da se narodne pare troše nemilice i odlaze “ u njihove duboke džepove” bez ikakve kontrole ili “ nedaj bože sankcija”. Sada, kada država konačno kreće u raščišćavanje onoga što skoro dve decenije “ dosmanlije kradu” – nastala je panika! Sa vrha do dna “ krimi lestvice”, opsluživača mašine za isisavanja narodnih para…
Baveći se ovom temom više meseci, redakcija antikorupcijskog i neprofitnog portala Embargo, ladno bi mogla funckionere ove opštine da kandiduje za Nobelovu nagradu za sve načine na koje godinama “ kradu narodne pare iz gradske kase”!? Kad već “ Zelenko”, “Necaj”, “Karambaša Crnobarski” imaju “učitelje na zapadu, i Velikog brata-lopova u zemlji”, onda zašto da ih ne kandiduju?
Pod rukovodstvom “ šabačkog gusara sede brade”, oni su skoro do savršenstva usavršili mehanizme za “pljačku gradske kase”, da bi im na tome mogao pozavideti i Hudini lično!?! Pa, zašto onda da im se ne dodeli i jedan Nobel? Ne radi para, jer oni pare imaju, one, “ otete proklete”, već zbog imidža… Da se pohvale “ braći u Peći”, da su oni svetski ljudi, face kojima Beograd i Srbija ništa ne mogu…
A, dok ne stigne Nobel, antikorupcijski i neprofitni portal Embargo je malo više istraživao na koje se sve načine pare “ sistematski godinama odlivaju iz gradske kase”? Ne verujemo baš što ceo Šabac odavno priča, da je “šabačka kocka muljačina”, godinama u rukama jedne gospođice i njene PR marketinške agencije imena: Margareta Musić, PR Agencija za odnose sa javnošću VIS VERBI Šabac! Sudeći po nekim ranijim reklamnim spotovima i sloganima, rođena Prizrenka je osoba oko “ koje se pletu mnoge gradske priče, od onih, po kojima je glavni igrač za mnoge finansijske transakcije, do toga da u šaci drži veoma bitnog Dušanovog čoveka, Karambašu, mašinovođu, one mašine “ za otimanje pare” sa početka teksta”!?
I nisu nas prevarili oni koji su nam skrenuli pažnju, da je gospođica PR gradske kuće, veoma elokvetna novinarka, iskusna da “ prepliva sedam mora punih ajkula”…Ali i da je zaštićena iz samo jednog jedinog razloga: jer je mnoge zadužila?!?
Da li je to i glavni razlog što je njena PR Agencija ( u kojoj je ona inače stalno zaposlena) godinama “alfa i omega” gradskih dešavanja, kroz čije račune prolazi mnogo para za ovu vrstu posla, o čemu ona, i posle naših upornih insistiranja ne želi da priča?!
Nije nam dala šansu da demantuje ono što drugi godinama u Šapcu znaju o ovoj PR Agenciji, navodnom “ desnom džepu Donovog potrčka zvanog Karambaša”, kao glavnom zamajcu one mašine sa početka našeg teksta:
Naime, javna je tajna da ova PR Agencija VIS VERBI ima monopolski položaj u obavljanju marketinških usluga u Gradu Šapcu?! Da “radi za Gradsku skupštinu, za mnoga javna preduzeća i druge”… Za sve njih postoji samo jedan jedini zajednički imenitelj, da su na gradskom budžetu, što će reći, da se na raznim mestima usluge njene Agencije plaćaju iz iste, gradske kase!? Šta je to onda, ako nije sukob interesa, pitaju se upućeniji Šapčani? Zbog čega je ona toliko bitna “ onima na vlasti”, da je godinama nezamenljiva u PR i drugim marketinškim poslovima?
Isto to, upitali smo lično, gospođicu Margaretu Musić, vlasnicu PR Agencije VIS VERBI. Osim kurtozane priče kako “ mi novinari jedemo hleb sa devet kora”, odgovorila je na samo to, da li je za stalno zaposlena u gradskoj Upravi, kao savetnik predsednika Skupštine opštine:
– U vezi sa Vašim interesovanjem za moje angažovanje na poslovima prezentacije rada Skupštine grada Šapca, obaveštavam Vas da nisam stalno zaposlena u Gradskoj upravi, kao i da je u pitanju saradnja sa Gradom, po osnovu ugovora br. 404-20/2017-16 o pružanju usluga, sklopljenog početkom marta ove godine, na period od godinu dana. Ugovorom je predviđeno obavljanje poslova u oblastima planiranja i organizovanja događaja, odnosa s javnošću i saradnje sa medijima, a ukupna vrednost ugovora na godišnjem nivou je 498 hiljada 600 dinara, što je u proseku41.550 dinara mesečno, reč je o ukupnom bruto iznosu.
…Verujem, da razumete da sam, budući da se novinarskim poslom bavim duže od 25 godina, uspostavila brojne profesionalne i poslovne kontakte, pa i danas sarađujem sa različitim firmama i pojedincima koji u mom radu prepoznaju vrednost, kao što je, sigurna sam, i Vaš slučaj.
Ovo je odgovor gospođice Musić, a prosleđena su joj sledeća pitanja:

1. Na osnovu kog tendera ste dobili ugovor sa Gradskom skupštinom Šapca za PR usluge, prezentacija rezultata i ostale medijske usluge?

2. Na koliko vremena je i koga datuma i godine je potpisan vaš ugovor?

3. Kolika je mesečna ili godišnja apanaža za posao koji obavljate za potrebe Gradske skupštine?

4. Kažete da ste saradnik predsednika Skupštine. Da li imate posebnu kancelariju u okviru gradskih službi za posao koji obavljate?
5. Sa kime još od javnih gradskih službi imate ugovor o PR i drugim medijskim predstavljanjima? Spominju se TOS, Dom zdravlja, Centar za strateška istraživanja…

6. Kolike su apanaže pojedinačno za svaki ugovor sa javnim gradskim preduzećima?

7. Da li ste i te poslove dobili na tenderu i kada? Ili je u pitanju nešto drugo…

8. Niste li u sukobu interesa da pored Skupštine dobijete i druge PR poslove u Šapcu?

8. Koliki je godišnji finansijski promet vaše agencije?

9. Da li ste ikada plaćali ekstra profit?

Očigledno je, da “ ovaj Margaretin hleb i nema baš devet kora”, da je izgleda vrlo profitabilan, o čemu ona očigledno ne želi da priča… Ali, dokazi o radu njene PR Agencije postoje. Oni se ne mogu sakriti, pogotovo što je ona “ stara mušterija” raznih gradskih službi, koje su, opet ponavljamo, sve na gradskom budžetu.
Gospođici Margareti Musić očigledno nije smetalo što je “njena PR Agencija” bila jedna vrsta “velikog protočnog bojlera”, kroz koji je, “umesto vode proticale velike pare”…

P.J.

Sutra: Sa kime je PR Agencija VIS VERBI radila i sada radi?

Оставите одговор