Mega tajkun i politički profiter, Dragan Đilas sprema postizbornu prevaru!?!

Kako osvojiti vlast bez izlaska na izbore, bez podrške biračkog tela? Izgleda da je rešenje pronašla ekipa, koji su  vlasnici privatnih političkih partija okupljenih oko Dragana Đilasa u takozvanom Savezu za Srbiju! A, ono se sastoji u sledećoj “političkoj autsajderskoj” teoriji nezabeleženoj do sada u političkoj teoriji i praksi…

Na izbore neće izaći, jer je više nego očigledno da pojedinaačno Đilas, Jeremić, Obradović, Zelenović i ostali ni sniženi cenzus od 3 odsto teško da mogu preskočiti, a da se ne sapletu i tresnu u političku prašinu. Ali  zato imaju plan, kako da posle izbora i proglašenja zvaničnih rezultata krenu u novu akciju sličnu onoj “petookotobraskoj iz 2000.” godine i da legitimno izabranim narodnim predstavnicima jednostavnu na ulici, uz pretnju silom ili čak i silom, ako baš ne otmu vlast, ono bar ih nateraju da kao, “ slepi putnici u srpskoj demokratiji” – preko noći postanu njen značajniji deo!?!

Ovu do sada nezabeleženu političku teoriji i praksu Đilas namerava da izvede uz pomoć svojih najvernijih i politički najnasilnijih saradnika poput Obradovića, Zelenovića, Bastaća, Stefanovića, Veselinovića, tako što će u smiraj izbora – pokušati da na ulicu izvede sve one koji ne budu izašli na izbore?! 

Ali, ne one koji bi bojkotovali izbore, jer je njih velika manjina u odnosu na ostale neizašle na izbore, već će pokušati da obmane i iskoristi najmanje tridesetak odsto biraačkog tela, koje  uopšte nije glasalo ni na jednim dosadašnjim izborima!?

ĐIlas će pokušati da preko noći prisvoji sve te neizašle ggrađane, da ih   predstavi kao njegovu biračku snagu, koja je, eto njega poslušala i nije izašla na izbore?! Bio bi to vrlo prepreden i nada sve mnogo pokvaren plan u vidu kopije “petoktobarske revolucije u Srbiji”, da nema ozbiljne nedostatke zbog kojih  niko nikada više neće obmanuti srpski narod…

Prvo, Đilas se do današnjeg dana nije identifikovao kao lider partije ili nekog političkog pokreta ( sasvim je svejedno) koji iza sebe ima ozbiljno biračko telo… Čak nema jasnih podataka koliko je uopšte njegovo biračko telo? A, ono što se mesecima moglo videti na protestnim šetnjama je podatak, da su se građani širom Srbije razbežali iz protestnih povorki čim je na čelo stao upravo Đilas sa njegovom ekipom političkih poslušnika, a možda i plaćenika? 

Ako je sve ovo tačno, a tačno je, postavlja se pitanje, kakvom bi to nekom novom, u političkom svetu nepoznatom prevarom mogao Dragan ĐIlas da animira neizašle na izbore i da ih preobrati u svoju vojsku za nasilnu promenu vlasti u Srbiji? 

Praktično nikakvom. Jer, više iza sebe “oni” nemaju Zapad kao rušilački i remetilački faktor na Balkanu! Zapad je spreman da im pomogne samo u meri u kojoj bi oni eventualno mogli da okrnje apsolutnu pobedu naprednjaka. Ali, za to je uslov da izađu na izbore? A, oni neće, jer sve analize pokazuju da ne mogu da osvoje čak ni pristojan procenat glasova koji bi bio značajno iznad cenzusa…

Poslednji pokušaj je bio, ovo sa novim lažnim obećanjima, da će Srbijom teći med i mleko, samo da se oni vrate na vlast! I to je odavno pročitana knjiga dosmanlijskih prevara i obmana. 

Priča o medijskom mraku je takođe spin prevara koju je srpski narod prozreo. Ko će još u 21.veku društvenih mreža, tviter izražavanja u kome može svako svakome uputiti najpogrdnije reči – poverovati da živi u nekakvoj medijskoj izolaciji? Smešno.  

Zato se još uvek ĐIlasovi saradnici lome, da li da ipak idu na izbore? Za razliku od ovog mega tajkuna i političkog profitera, ostali nisu materijalno zbrinuti, tako da bi ipak bar pokušali da “dohvate ono grožđe za koje njihov šef kaže da je kiselo”…

E.E.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *