Mesečeve mene sudije Majića: Od pisanja optužnice protiv Bila KLintona i ostalih NATO zlikovaca – do oslobađanja šiptarskih zlikovaca iz Gnjilana!?

Kasnija dešavanja u srpskom pravosuđu su itekako dala za pravo onima koji su u kontaktima pojedinih sudija iz srpskog pravosuđa sa “spoljnim faktorom” videli očiglednu štetu domaćim interesima.

– U Prvom sudu bio je mnogo vredan, poslušan, reklo bi se veoma privržen poslu, ali bilo je primetno da je uživao u druženju sa gitarom u ruci, da je veoma često putovao, po svetu, najviše po Evropi – tvrdi sagovornik Embarga iz pravosuđa. – Ne znam da li je imao protekciju i kod ondašnjeg predsednika Prvog opštinskog suda, Radeta Milikića, jer je bio veoma strog, ceneći samo rad i znanje?

Čovek sa gitarom u sudijskoj odori. Pogađate, reč je o dr Miodragu Majiću, a ovo je priča o njegovim počecima, o vremenu kada je “ menjao dresove na putu do konačnog cilja, urušavanja našeg pravosudnog sistema, a sve pod parolom pritiska vlasti”. Njegovi mentori, saradnici i lični prijatelji sa Zapada tu matricu obožavaju da čuju, jer veruju da ona najlakše i najbezbolnije ulazi u srpski narod…Pod tom parolom, najlakše će “njihovi sateliti” sprovesti njihove strateške interese u srpskom pravosuđu!?

– Majić je još tokom osamdesetih godina prošloga veka upoznao Amerikanku Džudit Dajan, koja je bila na službi u Beogradu, kao predstavnik američke nevladine organizacije “ABA”( američka asocijacija pravnika) – tvrdi naš izvor iz pravosuđa. – Kontakti su vremenom postali česti, tako da je posećivao i njihove seminare koje su organizovali u našoj zemlji i inostranstvu.

Kasnija dešavanja u srpskom pravosuđu su itekako dala za pravo onima koji su u kontaktima pojedinih sudija iz srpskog pravosuđa sa “spoljnim faktorom” videli očiglednu štetu domaćim interesima. Kako se razvijala sudijska karijera Miodraga Majića tako su kontakti sa “spoljnim faktorima” bili sve intezivniji. Da li su to “oni” računali na ulogu i poziciju koju sudija Majić ima u srpskom parvosuđu? Ono što se potom dešavalo u njegovoj sudijskoj karijeri – daje za pravo onima koji su u svemu tome videli sve drugo, samo ne jasni interes našeg pravosuđa?!

– Kakve li neviđene transformacije sudije Miodraga Majića za kratak period? On je od jednog od učesnika pisanja optužnice protiv zločinaca Bila Klintona i drugih zbog NATO agresije nad SR Jugoslavijom, stigao do toga da je kao sudija Apelacionog suda u Beogradu oslobodio onu čuvenu “Gnjilansku grupu šiptarskih zlikovaca”, koji su u prvostepenoj presudi bili ukupno osuđeni na više od 116 godina robije zbog silovanja i ubijanja?! Kako je to moguće? Da je Majićeva presuda “Gnjilanskim zlikovcima na više nego staklenim nogama” dokaz je i činjenica da je potom Vrhovni sud Srbije rekao da je tom presudom povređena zakonitost!?

Da možda sve rečeno ima debelu pozadinu i da ovakve sudske odluke uopšte nisu slučajne, plod greške ili neznanja, dokaz su i dugogodišnje međunarodne aktivnosti sudije Majića, koje su na kraju kulminirale institucionalizacijom svega do tada urađenog kroz osnivanje 2016.godine nevladinog Udruženja CEPRIS čije je sedište u privatnom stanu prof.Gorana Ilića!?

– Na jednom od specijalnog organizovanih ručkova sa visokim službenikom američke Agencije za međunarodni razvoj ( USAID), Dagom Mekarčikom, pre desetak godina, među posebnim zvanicama iz Srbije bio je i ondašnji predsednik Prvog suda, Miodrag Majić!? – tvrdi izvor Embarga. – U lepom društvu je bio Majić, sa Ivanom Vejvodom, rukovodiocem NVO “ German Mashall Fund” iz SAD, tadašnjim gardonačelnikom Inđije, Goranom Ješićem, bivšim guvernerom NBS, Radovanom Jelašićem, tadašnjim izvršnim direktorom  Američke trgovinske komore u Srbiji, Bojanom Vukašinovićem, bivšim pomoćnikom ministra kulture Sašom Mirkovićem i drugima…

A, tek koja je tema bila ovog radnog ručka gosta iz Amerike?  Milina jedna: “ Stavovi progresivnih lidera  o budućnosti Srbije”? Kojih lidera? Čiji su oni i  tada bili predstavnici? Pa, tek se sada vidi koliko su lošu proceni imali Jenkiji u Srbiji…

E.E.

FOTO: mc.rs

U nastavku: Fiona i Lusi daju vetar u leđa “reformatoru srpskog pravosuđa”!?

Оставите одговор