Mesečna kirija vrtiću – bezobraznih 24.000 evra!!!

FOTO: www.mc.rs

Kako Đilasov “pajtos” Milija Ktitor punih 7 godina pelješi gradsku kasu:

Od Đilasa i Milije – za Beograd najbolnije!!!  Verovali ili ne, čuveni biz(m)nismen, poznat  po ekstra skupom nameštaju i privilegijom  da  devedesetih opremi sve državne institucije, Milija Milosavljević, zvani  „Ktitor“ i još čuveniji žuti  gradonačelnik,  „muljator i majstor poslovnih prevara( pljački)“ , Dragan Đilas – smislili su pre 7 godina kako da od Grada Beograda uzmu  velike pare?!  Do sada, Grad Beograd je firmi „Ktitor“ na ime basnoslovnog zakupa već isplatio blizu 2.000.000 evra! Malo li je, na ovakvu štednju i stezanje kaiša u Srbiji…

Ovih dana Milija Ktitor u medijima „suze roni“ zbog dolaska Ikee u Srbiju, tobožnje konkurencije i gubitka posla za naše radnike zaposlene u proizvodnji nameštaja?! Još Milija kaže, kako je ponosan što je zajedno sa Simpom 1992.godine sprečio dolazak ovog svetskog giganta u Srbiju!

Čega se to Milija plaši? Zašto bi se plašio konkurencije, ako je kvalitetan kao što decenijama tvrdi? Ili je u pitanju  želja da i dalje bude monopolista sa dobrim vezama, baš kao što je bio slučaj za vreme Miloševića, pa posle sa  žutima u Beogradu 2010.godine? Hoće li proizvođače nameštaja da brani, na isti način kao što je pre 7 godina zaštitio budžet grada Beograda uzimajući mesečno 23.710,20 evra za zakup prostorija za državni vrtić? Jel to taj čuveni poslovni patriotizam Milije Ktitora, kad su nam i deca u pitanju? Godinama  globi Beograd i Beograđane, izdajući svoj lokal po 12 evra po kvadratu, za naše uslove, nenormalnim cenama, samo zahvaljujući „ kombinaciji“ sa Đilasom i pozivajući se na taj ugovor iz 2010.

-Umesto da grad Beograd gradi vrtić na Altini, naselju prepunom ljudi izbeglih sa ratnih područja sa, hvala bogu, dosta dece – moderan, sa svim pratećim sadržajima, žuti su smislili originalan način kako da još malo para uteraju u džep Miliji Ktitoru – tvrdi sagovornik Embarga iz gradskih vlasti toga perioda. – Teško je poverovati da se tako nešto moglo uraditi bez znanja i miga  gradonačelnika Đilasa, tek Kompanija Ktitor na Altini u Zemunu, te 2010. Izgradila je  namenski objekat za vrtić površine 2.227 kvadrata bruto, neto 1.975m kvadratnih! I kako je Ktitor znao da baš gradi vrtić u ovom naselju, ako nije imao zeleno svetlo iz Grada?

Nije prošlo ni nekoliko meseci po završetku objekta, 2010.godine, u julu mesecu sklopljen je ugovor sa gradom o zakupu objekta i to na 10 godina! Ali, ni to nije glavna caka… Već cena pokvadratu po kojoj Milija Ktitor godinama iznajmljuje svoj objekat Gradu Beogradu:

– Od 14.jula 2010.pa do 30.aprila 2011.Grasd Beograd je Ktitoru plaćao mesečni zakup u iznosu od 29.677,85 evra ili čak 15 evra po kvadratu! A, od 30.aprila 2011.pa do danas Grad Beograd plaća mesečni zakup 23.710,20 evra, ili 12 evra po kvadratu! To znači da će Milija Ktitor za 10 godina od Grada Beograda dobiti 2.898.482,65 evra! Izgradnja objekta po kvadratnom metru na Altini ne može biti ni 500 evra, što prostom računicom znači, da ga je objekat koštao jedva preko milion evra. To znači da će Ktitor samo na ovakvom zelenaškom ugovoru sa Gradom Beogardom zaraditi bezmalo 2.000.000 evra čisto?! Gde to još ima, osim što je bilo u Srbiji, u vreme vladavine žutih…

Milija Ktitor

Da bi običnim smrtnicima bilo mnogo jasnije, Grad Beograd plaća zakupe za vrtiće  po kvadratu od 1,85 pa do 6 evra! Znači i to je više od dupla jeftinije od onoga što se plaća Ktitoru! Pardon, ima samo još jedan izuzetak i to opet iz Đilasovih „zlih vremena“: naime i objekat u Rakovici se takođe papreno plaća, ali 11 evra po kvadratu,  evro jeftinije nego Ktitoru. Mora da se zna ko je u Srbiji Milija Ktitor!?

E. E.

Ktitor zapretio Strazburom!

Sadašnja garnitura na vlasti u Beogradu zatražila  je od svih koji iznajmljuju svoje objekte za vrtiće, da  spuste cenu kvadrata:

-Svi su bez dileme to uradili, osim naravno Milije Milosavljevića, vlasnika firme Ktitor! – tvrdi izvor Embarga. – Nije hteo ni da čuje za nižu cenu, već nam je „pripretio, da ima ugovor i da će, ako treba, u Strazburu da naplati svoje pare“…

Оставите одговор