Mihajlović o Jadru: Neistinama hoće da izmanipulišu građane

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Pokret „Ne davimo Beograd” nastavio tamo gde su stali drugi predstavnici opozicije, iznoseći, kako kaže, neistine o projektu „Jadar“ i zlonamerne optužbe protiv predsednika države i članova Vlade Srbije.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Mihajlovićeva je u saopštenju istakla da namera referenduma nije da se sakriju činjenice, kao što predstavnici tog pokreta tvrde, već upravo suprotno, da se građani, kad budu završene sve studije i poznate sve činjenice, izjasne o projektu „Jadar“.

Predstavnicima tog Pokreta poručila je da se, pre nego što nekog napadaju da se upoznaju sa činjenicama.

„Činjenice su da kompanija Rio Tinto u Srbiji vrši geološka istraživanja još od 2004. godine, ali da nije dobila ni odobrenje za eksploataciju, niti da postoji potpisan ugovor sa tom kompanijom. Da li će ga biti, zavisiće, najpre, od rezultata studije uticaja na životnu sredinu, koja još nije završena, kao i od stava građana na referendumu“, kaže Mihajlovićeva.

Ističe da oni koji napadaju već samu najavu referenduma, izgleda da nisu tako sigurni da većina građana, pre svega oni koji žive u Mačvanskom okrugu, deli njihovo mišljenje.

„Za nas je bitna istina i samo istina i zato nećemo dozvoliti nikome da neistinama i paušalnim optužbama manipuliše građanima“, dodaje Mihajlović.

Izvor: Tanjug

Foto: MC.RS