Mihajlović: Obradović se služi neistinama, kad nema argumente!

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović po ko zna koji put ustala u odbranu po zlu čuvene kompanije Rio Tinto i da je lobista stranog interesa i simbol korumpiranog sistema, što je Mihajlović negirala rekavši da se Obradović služi neistinama, jer nema druge argumente. 

Obradović je u pisanoj izjavi pozvao Mihajlović da navede primer gde Rio Tinto posluje bez negativnih posledica po životnu sredinu i da kaže zašto druge države u Evropi ne otvaraju rudnike litijuma kada raspolažu rezervama te rude.

Upitao je i zašto Rio Tinto već otkupljuje imanja u lozničkim selima ako im nije odobreno otvaranje rudnika i da li to znači da će „namešteni referendum“ biti pokriće za odluku vlasti koja je već doneta.

Obradović je ocenio da ne samo da srpski seljaci neće moći više da rade na svojim njivama, već da neće moći više ni da žive na svojim vekovnim imanjima.

Istakao je da je posebno problematično da se Mihajlović već dve decenije nalazi u svim vlastima, iako za nju nikada niko nije glasao, sem u zapadnim ambasadama.

Obradović je zaključio da Dveri nisu protiv ekonomskog razvoja Srbije, već da upravo u očuvanju zdrave prirode, turizmu i u poljoprivrednoj proizvodnji vide ekonomski interes države.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da ona radi „za interese i u korist Srbije“.

„Radim za interese i u korist Srbije, za dobrobit svih građanki i građana, a to i predstavlja najveći problem za Obradovića, koji je navikao da prebrojava ‘patriotska’ krvna zrnca. Obradović je poslednjim izjavama još jednom pokazao da se radije služi nasiljem i neistinama, jer druge argumente i ideje nema“, navela je Mihajlović u saopštenju.

N1/