MILOV KONZUL PRETIO I VREĐAO SRPKINJU: Srpski desničari imaju žestoku poruku za njega – da li će smeti da izađe iz ambasade?

Kako Pravda ekskluzivno saznaje, nakon protesta održanog 28. decembra ispred ambasade Crne Gore u Beogradu, konzul Crne Gore Vuk Rakočević pretio je radnici jednog lokala u Knez Mihailovoj ulici zbog toga što je ustupila struju učesnicima protesta. Reč je o protestu protiv otimanja srpskih svetinja u Crnoj Gori od strane režima Mila Đukanovića.

Vuk Rakočević (Foto: Jutjub)

Rakočević je telefonom pozvao radnicu u lokalu i uz niz uvreda i psovki pretio da će je namestiti otkaz. Rakočević je nastavio da preti i vređa iako je radnica bila vidno uplašena i pokušavala da se izvini pravdajući se da su studenti zamolili da im dozvoli da koriste struju samo na nekoliko minuta i da nije znala o kakvoj akciji je reč.

Rakočević je nastavio da je preti tvrdeći da će zvati vlasnika firme i izdejstvovati otkaz za nju.

Bahati konzul Crne Gore daje sebi za pravo da preti srpskim radnicama u centru Beograda. Da li će država reagovati zbog ovoga?

Novinar iz Crne Gore koji se sklonio u Srbiju zbog progona u Crnoj Gori, Velimir Eraković, kaže da bi Srbija konzula Rakočevića trebala proterati, prekinuti diplomatske odnose sa Podgoricom i uvesti im sankcije.

– Rakočevićev postupak je presedan u istoriji diplomatije i bilo kakkvog ljudskog odnosa. Srbija pravi neverovatne greške i pušta Srbomrsce iz Crne Gore da se slobodno šetaju i uživaju blagodeti koje pruža Beograd. Kao Srbin iz Crne Gore zahtevam da vlasti u Srbiji, zbog situacije koja nije ni malo naivna, preispuitaju koji su to Crnogorci slični ovome Rakočeviću i da se proteraju iz zemlje. Srbija treba da konačno zauzme čvrst stav prema dešavanjima u Crnoj Gori. Srpske vlasti treba da prekinu komunikkaciju i uvedu sankcije Crnoj Gori – kkaže Eraković i dodaje da ta država faktički više ne postoji i da crkvena zvona na svim hramovima zvone na svaka dva sata kako bi poručili da je prava Crna Gora mrtva.  

Predsednik Srpske liste iz Crne Gore Dobrilo Dedeić kaže za Pravdu da potez Rakočevića pokazuje da se Đukanovićevi jurišnici ne stide ni da prete nezaštićenim ženama.

– Crnogorska “diplomatija“, interesni klanovi i bezbjedonosne službe i dalje se ponašaju po principu “krave muzare“ iz vremena zajedničke države. Pašnjaci su u Srbiji, a vime, odnosno mlijeko se isprazni u Crnoj Gori. Odatle sloboda crnogorskom konzulu Rakočeviću da postupi na agresivan način. Dakle, Beograd je, vjerovatno, i dalje “zajednički“, te samim tim “proističe“ nekakvo “pravo“ da se pokuša ukinuti struja nacionalistima u Beogradu koji protestuju i brane svoj narod i Crkvu u Crnoj Gori. Baš na identičan način na koji je 1999. godine ukidana struja i voda Vojsci Jugoslavije u Crnoj Gori, tokom NATO agresije, od strane crnogorskog MUP-a. Ako ima države Srbije, svaki poslanik režima u Podgorici koji je glasao za Zakon o “slobodi“ vjeroispovijesti u Crnoj Gori, trebao bi, jednim prostim aktom, da ostane i bez poslednjeg metra nekretnina u Srbiji! Onoga trenutka kada Srbija to uradi i kada mitropolit Amfilohije prokune Mila Đukanovića i sve režimske poslanike, neće se dešavati slični presedani – da bilo koji crnogorski diplomata u suštini nacionalno maltretira svakodnevnu, običnu i radnu Srpkinju ili Srbina u sred Beograda. U isto vrijeme kada se priziva klanje Srba na Cetinju – kaže Dedeić.

Lider Srpske desnice Miša Vacić poručio je konzolu Rakočeviću da mu je najbolje da nakon verbalnog napada na srpsku radnicu ne izlazi iz zgrade ambasade na ulice Beograda.

– Ta proustaška kukavica bolje da ne izlazi na ulice Beograda jer ako se sretnemo videće da umemo da zaštitimo naše sestre od Milovih ustaša. Rakočeviću izgleda nije dovoljno što progone Srbe u Crnoj Gori pa želi da ih progoni i u Beogradu, a junačina se ustremila na ženu, na običnu radnicu. Moraće da dobije vaspitnu meru – kaže Vacić i dodaje da Srpska desnica daje punu podršku borbi Srba u Crnoj Gori.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *