Ministar vojni igra na poslednju kartu spasa: Stefanoviću, valjda o tvojoj političkoj karijeri odlučuje partijska baza, a ne njen predsednik?!?

Lepo je, što se konačno oglasio u javnosti Nebojša Stefanović, posle izjašnjavanja ogromnog broja opštinskih odbora širom Srbije, koji jednoglasno traže sve njegove ostavke, partijske i državne! Lepo je i što je konačno stisnuo petlju i odgovorio danas na neprijatno novinarsko pitanje, šta će učiniti, posle odluke partijske baze…

Doduše, još uvek neki opštinski odbori u Beogradu ( Palilula, Zvezdara…) ili se ne izjašnjavaju ili javno ne saopštavaju svoju odluku?! U posebnu kategoriju treba staviti voždovačku raspravu kao jedini ( za sada) odbor u kome je bilo polemičkih tonova, koji su čak po nekim pričama doveli do toga da je prva dama opštine ponudila i ostavku?!
Kako god bilo, a bilo je jasno i glasno u skoro svim odborima širom Srbije, da Nebojšu Stefanovića više ne žele u svojim redovima!
I kada to sada cela Srbija zna, konačno se oglasio prokazani ministar vojni.. Ali, njegov odgovor direktno ukazuje da se Stefanović još uvek nada “ hepi endu”, spasenju, poput pokislog miša posle velike bujice…
Reče danas glasno i jasno ministar vojni, da će se sve znati posle razgovora sa Vučićem? Šta njegovoj partijskoj bazi i svim gradjanima Srbije znači taj odgovor: Samo jedno!
Da Nebojšu ne zanima previše šta baza priča? Briga ga, šta traže oni koji su sve partijske funkcionere doveli i postavili tu gde jesu?! Kakvo birokratsko bahaćenje?
Njega i dalje samo brine stav lidera stranke i predsednika Srbije? Za druge ga “ boli uvo” niti se oko toga uzbudjuje…
A, to znači sledeće: da Stefanović iz svega do sada nije izvukao AMA BAŠ nikakvu pouku! Što opet dalje znači da ga samo i jedino zanima volja i odluka jednog čoveka?! Danima i noćima ga muči samo jedno: da li se šef odljutio, odnosno da li mu je oprostio? Jer i dalje mnogi njegovi spavači u stranci i na državnim funkcijama, grozničavo čekaju “ da li je njihov šef preko stao”? Doduše, oni koji odavno Stefanovića nazivaju šefom, danima lansiraju “ proverenu priču”, kako mu je sve oprošteno i kako će sve leći kao da se ništa i nije desilo?!?
Naravno da to nije istina niti će se tako nešto i desiti: Niko ne sastavi polomljeno, niko ne oporavi razbijeno!
Onaj ko se vatrom “ igrao, od nje se i ispekao”….
P.J.
P.S. To što Stefanović čeka neki susret sa samo jednim čovekom iz partije, samo je još jedan dokaz “ da je na liniji” sa onima koji zbog novonastale situacije SNS prozivaju da se služi staljinističkim metodama izvršavajući volju jednog čoveka…