MIroslav Lajčak kao direktni medijator  milijardera Soroša i Klintonovih,  u uspostavljanju podaničkih režima  u zemljama širom sveta!? 

Ovih dana je u slovačkoj javnosti  ugledao svetlost dana još jedan “odbegli” e-mail Hillary Clinton iz vremena njenog angažovanja u američkom ministarstvu inostranih poslova.  U pitanju je veoma interesantna korespondencija od 24. januara 2011., koju je razmenila sa američkim milijarderom i stokbrokerom Georgeom Sorosom.

Američki finansijer, koji se rado upliće u politiku raznih država, u kojima finansira treći sektor, jednom je odlučio “da pomogne”. Savetovao je američku ministarku šta treba da radi u vezi sa protestima protiv vlade koji su izbili u Albaniji 2011 godine. Na ovome ne bi bilo ništa čudno da “dobrica” Soros nije odlučio da u Albaniju pošalje nekog iskusnog, da ne bi došlo do gradjanskog rata sličnog onom iz 1997. godine.

“Draga Hilary, postoji realan strah od daljih nereda u vezi sa demonstracijama, koju organizuje vladajuća stranka. Procene govore o desetinama hiljada ljudi koji su izašli na ulice, a zagrejana politička sredina ne prognozira  ništa dobro za uspostavljanje javnog reda i slabog demokratskog procesa u normalne tokove u ovoj državi” piše George Soros. U daljem tekstu poziva Hilary Klinton  da uključi medjunarodnu zajednicu i izvrši pritisak na premijera da bi “prekinuo demonstracije” i “ublažio javne izjave”. Druga tačka njegovog  i-mejla je imenovanje  evropskog činovnika koji će vršiti funkciju medijatora. Siva eminencija je  predložila Klintonovoj tri kandidata:  Carla Bildta, Martija Ahtisarija – to treće ime je najinteresantnije –  Miroslava Lajčáka.

U službi baronice

Dva dana kasnije je tadašnja šefica evropske diplomacije Catherine Ashton  zaista poslala “slovačkog” diplomata u Albaniju. Baronica je  2010 godine je Miroslava Lajčáka imenovala za izvršnog direktora diplomatije za Rusiju, istočno partnerstvo i zapadni Balkan. Iz CV ovog karijeriste čitamo da je 2007. godine imenovan na funkciju visokog predstavnika medjunarodne zajednice i visokog predstavnika EU za Bosnu i Hercegovinu sa zadatkom da pomaže u rukovodjenju države paralisanoj etničkom podelom i nevericom pojedinih entiteta. Rukovodio je u velikom medjunarodnom radnom kolektivu sa nekoliko stotina zaposlenih i milionskim budžetom – piše u biografiji, koja obiluje samo odama. Ako se malo potrudite, možete pročitati još vise, naravno na web stranici Ministarstva iinostranih poslova SR.

Novi protektorat

U maju 2008 je srpski književnik Momo Kapor opisao kako je Miroslav Lajčák dao ostavku na post svoje funkciju. “ Evropski guverner, koji imenuje i razrešava funkcionere, kako mu je volja. Nedavno je naredio da se porodici Radovana Karadžića (bosansko-srpski političar) oduzmu sva lična dokumenta,da ne bi mogli putovati , osim po nesrećnoj Bosni, I to uz posebnu pratnju. Guverner Lajčák je samovoljnim zadržavanjem Karadžićeve porodice u pritvoru nadmašio epohu turske vladavine u Bosni I praktke jednog od svojih prethodnika, austro-ugarskog generala Oskara Potiorka. Kako je poznato, austro-ugarske vlasti nikada nisu vršili hajku nad porodicom atentatora Mlade Bosne,a ni Turci nisu zarobili porodicu Starca Vujadina i ostale hajduke. Lajčák je to uradio u  21.  veku i to u Evropi, čiji zakoni izričito definišu da pripadnici najuže porodice okrivljenog nemaju nikakvu odgovornost za dela njihovog člana. Zamislite sad da zabranite unucima okrivljenog sudom u Hagu da idu na zimovanje u planine ili ne daj Bože na
letovanje na more, gde postoji mogućnost sustera sa svojim dedom koga i ne poznaju, jer ga nikada nisu ni videli!

Sramota  za Slovačku

Osim toga, članovi Karadžićeve porodice imaju blokirane račune I zabranu bavljenja bilo kojom delatnošću koja bi im obezbedila egzistenciju. Izgleda da je austro-ugarski guverner   Miroslav Lajčák
preterao.
Gospodin Lajčák očigledno želi da dovede porodicu Radovana Karadžića na prosjački štap, da bi članovi njegovi porodice bili prosjaci ili da bi umrli od gladi, čime samo demonstrira najčistiji humanizam
evropskog tipa. Na ovom slučaju Evropa prikazuje svoju neodoljivu privlačnost i poziva nas da postanemo njeni članovi – ironičan jesrpski pisac.
Ko još nije vladao ovom našom nesrećnom Bosnom i ko još nije tuda prošao? Izredjali su se Turci, austro-ugarski vladari, doktor Ante Pavelić, poznati ustaša, pa sve do nasmejanog Slovaka, Evropljanina I euro-gospodina Lajčáka, koji sve radi delikatno uz to i našim jezikom da ga svi razumeju.

Sećam se jedne pripovetke Ive Andrića iz vremena okupacije. Na obali Save je bila kafana Kod šest topola, a ispred nje tabla s natpisom:
Svemu će jednom doći kraj. Neki radoznao trgovac je pitao konobara šta znači taj natpis, na šta mu je ovaj odgovorio da svaki pametan čovek zna šta to znači, ali napisano je za budale koje to ne znaju –
zaključio je Kapor.

Svemu jednom dodje kraj

Bilo bi interesantno videti Miroslava Lajčáka da li je svestan toga da će sve jednom proći. U Srbiji ga ne samo gradjani, već I mediji pominju kao izrazito neomiljenohg političara, koji se ponašao arogantno kao protektor na okupiranoj teritoriji. Koje su bile zapravo njegove namere?  Da li je radio u skladu sa unutrašnjim ubedjenjem, ili su ga usmeravali  Georg Soros, Catherine Ashton ili Hillary Clinton? Kome je zapravo služio?

Nedavno su britanski poslanici izjavili da imaju nameru da podnesu krivičnu prijavu protiv bivšeg premijera Tonija Blera u vezi sa istraživanjem učešća Velike Britanije u ratu u Iraku. Sam Bler je nedavno priznao zlodela, koje je izazvala njegova i Bušova namera savladati Sadama Huseina. Bler je ponovo izrazio žaljenje za svoje ponašanje i priznao da je invazija na Irak bila “ratni zločin”. Pre nepunih mesec dana  medjunarodni krivični sud  za bivšu Jugoslaviju je doneo odluku da bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević nije odgovoran za ratne zločine u Bosni i Hercegovini. To mu ipak, neće vratiti život!

Ko će snositi odgovornost, ako jednog dana  skinu krivicu Radovanu Karadžiću? Svaka prilika traje samo odredjeno vreme, zato je potrebno pristojno ponašanje, a ne poslušno prema provodažijama u visoke medjunarodne funkcije.

Оставите одговор