NA PROLEĆE POČINJE ZIDANJE SALE ZA FIZIČKO U OSNOVNOJ ŠKOLI U MAJURU

U šabačkom naselju Majur na proleće počinje izgradnja sale za fizičko u ovdašnjoj osnovnoj školi. Novac je obezbedila država, a osim novog objekta u školi koju pohađa 700 đaka, biće rekonstruisan i deo prizemlja.

Ivan Nešković, predsednik Saveta MZ Majur naglasio je da je reč o kapitalnom projektu na koji Majurci čekaju decenijama. U ovom mestu škola postoji duže od 130 godina, a deca su časove fizičkog bila prinuđena da obavljaju u jednoj učionici.

– Prethodne vlasti su obećavale salu za fizičko u OŠ Majur od izbora do izbora, međutim nikada nismo imali plan i projekat za to. Savet MZ je 2017. godine doneo odluku da finansira izradu projekta za izgradnju fiskulturne sale, što je mesnu zajednicu koštalo milion dinara. Na tom projektu smo intenzivno radili dve i po godine u saradnji sa školom i uz pomoć Kancelarije za javna ulaganja i Vlade Republike Srbije taj posao priveli kraju. Od Vlade smo 19. novembra 2019. godine dobili zvanično odobrenje u kome se odobravaju sredstva za izgradnju ove sale – navodi Nešković.

Fiskulturna sala biće površine oko 1.100 kvadratnih metara. Sam teren u sali je 500 kvadratnih metara, imaće četiri reda tribina, pomoćne prostorije, svlačionice i toplu vezu sa školom. Planirano je grejanje na bio masu, zbog čega će se raditi i kotlarnica u sklopu sale. Osim ovoga, uradiće se i rekonstrukcija dela prizemnog dela škole koji će se podići na sprat. Ukupna vrednost svih radova je 163 miliona dinara.

– Ova sala je od velikog značaja za sve meštane, a posebno za one najmlađe koji će časove fizičkog vaspitanja moći da obavljaju na dostojnom nivou. Na portalu javnih nabavki 6. januara raspisan je tender, otvaranje ponuda će biti 5. februara i tada ćemo znati ko će biti izvođač radova. Mi se nadamo ako sve bude kako treba, u toku februara će biti i potpisan ugovor o radu, a početkom marta odnosno početkom proleća, će moći radovi da krenu – rekao je Ivan Nešković.

Radivoj Mićić, poverenik GO SNS Šabac i član Saveta MZ Majur, istakao je da je Majur jedna od najvećih mesnih zajednica u Šapcu. Pohvalio se činjenicom da je u ovom mestu očuvan broj stanovnika. Kako je rekao, ima odlazaka iz Majura, ali još uvek ima i doseljavanja u ovu mesnu zajednicu. Shodno tome, i budžet mesne zajednice iz godine u godinu stalno se povećava.

– Na teritoriji MZ Majur nalazi se značajan broj objekata koji su u zakupu. Prihodi od zakupa su oko milion dinara mesečno. Isti toliki iznos je prihod od povraćaja poreza na imovinu. Godišnje to je ukupno 20 miliona dinara. To je značajan iznos, ali mi imamo problem unazad tri, četiri godine da tim sredstvima raspolažemo. Lokalna samouprava sva sredstva mesne zajednice je uzurpirala. Iz 2016. godine nismo uspeli da dobijemo 2 miliona dinara. Da ne pričamo o sredstvima iz 2017. i 2018. godine. Niko od nas nije u stanju da dođe do podatka sa koliko ukupno sredstava MZ Majur raspolaže. Pokušavali smo u više navrata to da saznamo stalno su nam davali različite podatke – rekao je Radivoj Mićić.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *