Na Zlatiboru ne odustaju od rušenja divlje gradnje, ali i opoziva pojedinih rešenja bivšeg načelnika opštinske Uprave!?!

I vlast i opoziocija se u opštini Čajetina slažu u jednom, da zarad prosperiteta ovog kraja, razvoja poljoprivrede i posebno turizma neophodno je konačno zavesti red u pravu epidemiju poslovno-stambene gradnje, za koju u mnogim slučajevima ne postoje uopšte ili postoje “falš dozvole”, odnosno rešenja, samo kao pokrića, o takozvanim rekonstrukcijama ili adaptacijama!? Baš ova rešenja pojedincima su poslužila kao paravan za gradnju čvrstim materijalima, što je u najstrožem centru Zlatibora ( na Kraljevom trgu) itekako napravilo probleme komšijama, sa leve I desne strane bivše poslovne zgrade INEKS o čemu je javnost dobro upoznata!? 

Da bi presekli zamršeno klupko usluga na relaciji stranka – opštinski funkcioneri, opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom Milanom Stamatovićem je rešilo da stane na put svemu što je u javnost odaslalo loš imidž ove opštine i rada njenih službenika!  I to tako što su krenuli u “ćišćenje od glave”, pa je nedavno na ključno mesto u opštinskom hijerarhiji umesto dosadašnjeg načelnika Uprave, stiglo novo lice: nekompromitovano i neukaljano u bilo kojim dosadašnjim “trange-frange kombinacijama”!? Svi odbornici ove opštine zauzeli su jedinstven stav, da se konačno mora u gradnju  naa Zlatiboru uvesti red i precizno naznačiti kako se i na kojim lokacijama ubuduće može graditi?! 

Posebno je apostrofirano sve ono što se godinama dešava na Kraljevom trgu, kao centralnom mestu okupljanja kako domaćih tako i  turista iz skoro celog sveta! Zauzet je jedinstven stav, da se Trg mora POD HITNO vratiti sugrađanima i turistima, da se mora očistiti od “bahatih ugostitelja, a posebno od divljih graditelja”. Akciju koju je inicirao čelnik ove opštine, građani su listom prihvatili, pa i brojni vlasnici poslovnih objekata na Trgu, koji decenijama rade pošteno i po zakonu. Oni su uostalom i peticijom podržali tu ideju. 

U najskorije vreme, očekuje se da pred opštinske odbornike stigne i idejni projekat kompletnog budućeg izgleda Kraljevog trga, a zatim će, po hitnom postupku, biti urađena i gradjevinska dozvola! Kako je ovaj projekat od šireg društveno-nacionalnog značaja, čelnici ove opštine ( podržani i od opozicionih poslanika) očekuju i ne malu podršku države na realizaciji ovog ne maalogg projekta. Tu se pre svegga misli na fiannsijskuz podršku resornog ministarstva građevine, koje je, bar do sada, podržavalo, ovakve i slične projekte širom Srbije! I pri tome nisu pravili razliku, da li je neka opština opoziciona u odnosu na republičku vlast?!

A, do tada, novog načelnika ( načelnicu) opštinske Uprave Čajetine očekuje težak zaadatak: Da opozove i ispravi ono što je moguće popraviti u radu prethodnika. Svakako da će to dovesti do novih tenzija, pokušaja da se sve vrati na staro stanje… Ali, nadležni ovoga puta neće uzmaći, jer ovoga puta zaista očekuju pomoć i nekih drugih državnih službi, koje su do sada, kao po nekom nepisanom pravilu zaobilazili ovu opštinu..

Foto: pixabay.com

E.E.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *