„Nabeđenom“ šabačkom glumcu iz stranke Zajedno za Srbiju, „izmislili projekat“ da bi pelješili gradsku kasu!?

Kako su se udružili nabeđeni glumac amater, vaspitačica i Dom zdravlja u „Ligu za zdravlje“ ne bi li se ogrebali o gradski budžet
Šapčani nisu nikad čuli da u svom gradu pored Opšte bolnice i Doma zdravlja „dr Draga Jočić“ o njihovom zdravlju brine i Liga za zdravlje.
-„Liga za zdravlje“? Nikad čuo niti znam o čemu je reč. Mora da je neka šala u pitanju. Gde su, šta rade, kakve zdravstvene usluge pružaju –pita nas Šapčanin koji, kao i većina njegovih sugrađana ne znaju o čemu je reč .
A u Šapcu sve se može kad se hoće, pa i to da „nabeđeni glumac amater“ Marko Ribić, doduše sa završenom srednjom medicinskom školom, osnuje Udruženje građana sa zvučnim imenom „Liga za zdravlje“. Ovaj agilni aktivista stranke Zajedno za Srbiju , nekoliko puta zaigrao je i na pozornici šabačkog pozorišta. Talentovani dečko hteo je da se isproba i u ovoj sferi, pa su mu njegovi mentori omogućili i da zaigra, jer upravnik, naravno nije imao ništa protiv.
A kako da se dođe i do malo više parica, osmislili su mu drugari iz stranke: Naučili ga da osnuje fantomsko udruženje građana „Liga za zdravlje“. To udruženje, koga je zastupao Ribić, sklopilo je protokol o saradnji sa Domom zdravlja „dr Draga Jočić“ na realizaciji projekta „Staze zdravlja za sve 2017“. Potpis na protokol stavila je direktora Doma zdravlja Jasmina Stanković.
Ribića je novembra prošle godine u Udruženju zamenila Biljana Mrkonjić , zaposlena u Predškolskoj ustanovi „Naše dete“.
Da bi sve bilo kako valja, potpisan je i pomenuti protokol o saradnji na „nabeđenom projektu“ ovog Udruženja. Ovo Udruženje navodno je moglo da planira i organizuje rad lekara i medicinskih sestara i tehničara, i da „ostvari vidljivost projekta,informisanje javnosti i predstavljanje rezultata projekta predstavnicima Gradske uprave, obzbeđivanje prevoza lekara i medicinskih sestara “.
A Dom zdravlja je prihvatio „koordinaciju u organizovanju rada lekara i medicinskih sestara,obezbeđivanje dostupnosti usluga ,prohodnosti službe i obezbeđivanje prevoza medicinskih sestara i lekara“.
Niko nikada nije čuo da je ovo udruženje izvelo bilo kakvu akciju čime bi opravdalo svoje postojanje. Ali se može videti da je na račun „Lige za zdravlje u jednoj transakciji ubačeno 300. 000 dinara, da im se nađe „malo para“ .
Direktor Opšte bolnice, dr Slobodan Popović nikada nije čuo za ovo Udruženje niti su mu poznate njihove aktivnosti .
Šapčani se zato pitaju: Kako je moguće da direktorka Doma zdravlja Jasmina Stanković, pristane da uvuče ovu instituciju „u prljavu igru pranja para i da pristane da joj medicinski tehničar i zaposlena osoba u predškolskoj ustanovi, potežu lekare, sestre u nekakvim imaginarnim aktivnostima“?
Naš izvor iz Doma zdravlja kaže da je ovo brukanje ustanove ispod svakog nivoa:
– Šta bi bilo da je ovim osobama palo na pamet da kobajagi nešto rade, da li bi direktorka Stanković pružila svu logistiku ovako neozbiljnoj organizaciji?
Da li je ovo je samo još jedan od primera kako se izvlačio novac iz budžeta građana Šapca na fantomska udruženja? Izgleda da su se na ovaj način nagrađivali aktivisti stranaka na vlasti. Onda i nije čudo što je iz gradske kase nestalo ni manje ni više nego – petsto miliona dinara, što je ustanovila i Državna revizorska institucija.
Državni revizor je podneo krivičnu prijavu, tužilaštvo odradilo svoj posao, a sudija presudio da gradonačelnik Nebojša Zelenović nije odgovoran za budžet. Na potezu je Viši sud. Šapčani se javno pitaju, hoće li se i oni izblamirati ili će vratiti dostojanstvo šabačkom sudu, koje je ozbiljno poljuljano…
Ekipa Embarga

Оставите одговор