NALED gurnuo poštenje pod LED: Šabačkog dosmanliju nagradio za “lopovluk”!? “Odlikovanja dobija verovatno koliko ko plati”…

Sramota, da ne može biti veća:

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Razvojna agencija Srbije uručili su danas rukovodstvima Šapca, Niša, Bečeja i Kruševca nagrade kao „Šampionima lokalnog razvoja 2018/2019“. Međutim, dodela priznanja obeležila je oštra reakcija potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović zbog dodele nagradu Nebojši Zelenoviću, gradonačelniku Šapca.

A, kada je Zelenović krenuo da primi drugi nagradu NALED-a za ulaganje novca od poreza u projekte koje su građani tražili burno je reagovala Mihajlović.

Stojeći na bini zajedno sa ministrom Brankom Ružićem i ostalim dobitnicima Mihajlović je javno prekorila predsednika UO NALED-a Dejana Đokića.

– Kakav je ovo način, zar ste njemu dali ovu nagradu?! Ovo je laž! Nije tačno da Zelenović ulaže novac od poreza tamo gde to građani žele! Šta vi radite i na šta ovo liči? Pa, Zelenović je baš ukinuo mogućnost ljudima da se pitaju šta treba da se finansira novcem iz budžeta – vikala je Mihajlovićeva na Đokića.

Potpredsendica Vlade je tada krenula glasno da nabraja šta sve Zelenović radi u Šapcu.

– Ovaj čovek ne govori istinu. On nije hteo da napravi ljudima u selu Bukor put samo zato što su glasali za SNS! Ljudima je ukinuo ambulatnu, iako su meštani tražili da to ne radi i sad ti ljudi treba da prelaze desetine kilometra da bi se lečili. Ministarstvo je umesto Zelenovića rešilo nasipanje jednog puta koji ide do romskog naselja, jer on to nije hteo da uradi. Sramota! I nemam nikakav problem da javno potvrdim kada budu uradili sve ovo što sam rekla – rekla je Mihajlovićeva koja je i odbila da čestita ovo nagradu Zelenoviću.

Veći incident je sprečen odlaskom Zorane Mihajlović, Branka Ružića i predsednika UO NALED-a pred novinare.

To se odavno nigde u svetu nije desilo, da nagradu dobija gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović koji troši pare za “kupovinu glasova, a ne za investicije u našoj opštini”, ogorčen je dr Boban Birmančević, narodni poslanik poverenik SNS za Šabac. – Izgleda da je to jedina investicija za koju oni znaju, “kupovina glasova”, ali je čudo da tako nešto “renomirani NALED” toleriše i nagrađuje!? Nije čudo što je na svečanosti reagovala ministarka Zorana Mihajlović, jer ona najbolje zna koliko su i kakvih investicija isfinansirali “Zelenko” i “njegov mentor Don Dušan”? Bukvalno nijednu!? A, ko ne veruje, može da pogleda dokumentaciju koju ovom prilikom predstavljamo građanima opštine Šabac i cele Srbije…
Dr Birmančević dalje dodaje da “ lažovi iz vlasti u Šapcu treba javnosti da bez blama kažu, da od 61 mesne zajednice u 42 nema niti jedan metar vodovodne ili kanalizacione mreže u 2018.godini?! I njima daju nagradu! Te mesne zajednice nisu u planu ni za narednih 10 godina! Znači po Zelenku I Dušanu – nikada”!
Da je tako dr Birmančević nudi antikorupcijskom portalu Embargo i kompletnoj srpskoj javnosti dokumenta, plan kapitalnih investicija iz 2015. Za period od 2016-2020., predizborni plan u iznosu od 2,7 milijardi dinara!
Ništa veliko nisu uradili od obećanih i planiranih investicija, samo su ponovo velike laži prodali glasačima – tvrdi narodni poslanik dr Birmančević. – Pođimo redom:
Izgradnja toplane na biomasu, vrednost investicije 500 miliona dinara – laž!
Izgradnja Centra za voće 500 milioan dinara – laž.
Izgradnja međunarodne luke, vrednost investicije 300 miliona dinara – laž!
Izgradnja podzemne i nadzemne garaže 200 miliona dinara – opet laž!
I oni dobijaju nagradu za investicije na svojoj opštini kao uspešna lokalna samouprava!? Sramota!
Zna li NALED da je proneverio 5 miliona evra gradskog budžeta, da je kupovao glasove, od 5.000 do 11.000 dinara po porodici , zavisno od broja članova!?
E.E.

Оставите одговор