Naši bokseri (žene i muškarci)  na najstarijem i najprestižnijem turniru na svetu: „Strandži“ u Sofiji!

Bokserka selekcija Srbije (ženska i muška) na najstarijem turniru na svetu „Strandži“. Pred nama je jubilarni, 70. „Strandža“ turnir u amaterskom boksu, koji je prvi put održan 26. marta 1950. godine na stadionu „Junak“ u Sofiji i ujedno je najstariji amaterski boks turnir na svetu. Od 14. do 20. februara 2019. u glavnom gradu Bugarske boriće se 306 boksera iz 40 zemalja sveta, među kojima i Srbija sa osam takmičara u obe konkurencije.

Muška bokserka selekcija Srbije u sastavu: Dušan Janjić (52 kg), Nemanja Gavrilović (60 kg), Milosav Savić (75 kg), Darko Stanković (91 kg), Vladan Babić (+91 kg), predvođeni selektorom Miodragom Perunovićem i trenerima Dušanom Mileusnićem i Milanom Piperskim boriće se za naslov šampiona na ovom prestižnom takmičenju.

Ženski tim Srbije čine: Nina Radovanović (51 kg), Anđela Branković i Jelena Zekić (57 kg) prevođene trenerima Markom Tubićem i Jovanom Tamindžićem.

Srbiju će na takmičenju „Strandža“ predstavljati i sudija Aleksandar Vučićević.

„Već sam poziv na ovaj tradicionalni turnir je čast, posebno kada se ima u vidu da su naši bokseri dugi niz godina rado viđeni na ovom takmičenju. Uspeha smo imali, pa se nadam da ćemo i ove godine imati uspeha. Svakako da putujemo sa nadom o medaljama. Ipak, konkurencija je žestoka, put do trona je težak, ali ekipa ima samopouzdanja, ima kvalitet i, najvažnije, ima veliku želju da se dokaže i pokaže“ -rekao je selektor Miodrag Perunović neposredno pred put.
 
Održan je i žreb za takmičenja. Protivnici naših takmičara u prvom kolu su: 
žene – 
Anđela Branković – Jucielen Romeu (BRA), Jelena Zekić – Sonia Lather (IND)
Nina Radovanović – Helen Jones (WAL)
 
muškarci – 
Vladan Babić – Eren Uzun (TUR) 
Darko Stanković – Naman Tanwar (IND)
Dušan Janjić – Emin Erdoglu (TUR)
Nemanja Gavrilović (slobodan u prvom kolu), u drugom protiv pobednika meča Pank (TUR) – Charnamaz (BLR)
Milosav Savić – Kristiyan Nikolov (BUL) 

Od 1964.  „Strandža“ dobija međunarodni karakter učesvovanjem selekcija Mađarske i Rumunije. Od tada, ugled turnira nastavlja da raste, a kroz ring ovog takmičenja prošli su predstavnici najpoznatijih boks škola u svetu. U 2011. godini, po prvi put održava se i takmičenje za žene.

Оставите одговор