Naslov: Skandal Vuka Jeremića u govoru na Glavnom odboru Narodne stranke: Izjednačio Hitlera i Crvenu armiju!?

Naučili smo da na srpskoj političkoj sceni se svašta priča, laže, maže… Ali da se na brutalan način prekraja svetska istorija i da se u isti koš trpaju najveća zla čovečanstva sa oslobodiocima – e to se moglo čuti na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora Narodne stranke Vuka Jeremića.

To što je Vuk Jeremić pričao o zlu u Srbiji i kako mu stati na put – nije ništa novo i neobično od čoveka koji je zajedno sa svojim mentorom Tadićem  doveo Srbiju na rub ekonomske, političke i nacionalne propasti…

Ali, da fizičar,poliglota, „svetski  državnik“, engleski djak, prekraja istoriju sveta, to niko razuman nije mogao očekivati, čak i od njega!

Na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora Narodne stranke, Vuk Jeremić je nadmašio čak i sebe. Ne u glupostima, već u smišljenom obesmišljavanju istorije svih evropskih naroda…

Naime, govoreći o vetrometini na kojoj se po njemu nalazi vekovima „ mala Srbija“, neprestano je asocirao kako narod u toj „maloj Srbiji“ ništa nikada nije odlučivao, a, po njemu ne treba ni ubuduće da odlučuje!? Više je nego očigledno bilo, da Vuk Jeremić na neke buduće izbore uopšter ne polaže nade u izbornu volju građana Srbije, već „sve karte i nade baca u one spolja“!? Valjda su to njegovi mentori? Verovatno oni svetski muljatori koji su pohapšeni, pa sada Vuk može biti proglašen za lidera zatvorske  diplomatije!?

I tako, Vuk Jeremić nadahnuto počeo je da ređa sve ono što su Srbi i ostali balkanski narodi preživljavali kroz vekove, jasno asocirajući na osvajačke pohode i zulume koje su činili na našim prostorima: Krenu Vuk  od Rimljana, pa spomenu Krstaše, pa Otomansku imperiju, pa onda Hitlera i na kraju Crvenu armiju!?

Šta je to saopštio članovima Glavnog odbora Narodne stranke Vuk Jeremić? Jel to on u svojoj „fizikinoj  istoriji naučenoj u Velikoj Britaniji“ među osvajače i porobljivače na Balkanu i teritoriji Srbije izjednačio najveće zlo čovečanstva, fašizam i one koji su nas oslobađali od te ogromne pošasti? Baš će biti zanimljivo na koji način  će ovo objasniti svojim ruskim prijateljima? Oni sa zapada, koji su oberučke dočekali sve Hitlerove stručnjake za masovna ubijanja, sigurno će ga opet potapšati po ramenu, a na konto „udeliti neku sponzorsku crkavicu“?!

Vuk Jeremić je mrtav ladan Crvenu armiju, koja je stopu po stopu, uz velike žrtve,  oslobađala ovaj deo Balkana, uporedo sa domaćim patriotama, stavio u istu ravan sa najvećim zločincima u istoriji sveta!?

Ako je i od Vuka – mnogo je. Zašto je Crvenu armiju svrstao u osvajače ovih prostora – verovatno za samo on, ili je on učio neku drugu istoriju svetskih ratova, za koju niko u Srbiji ne zna!? Imao je privilegiju da ga „bogati“ otac pošalje u London, u inostranstvo da nešto nauči, da se potom vrati i stavi u službu svoga naroda… Otišao je, potom se vratio, ali ne da pomogne svom narodu, već da ga dodatno ponizi i istorijski obeščasti.

Da li su onda u pravi svi oni koji tvrde, da Vuka Jeremića zanima samo lična promocija, uvećanje porodične  stambene imovine po Vračaru, luskuzni provodi, ručkovi skuplji i od direktorske plate u Srbiji  i „lupetanja“ na društvenim mrežama… I naravno, da ga „mentori i sponzori“ što pre dovedu na vlast u Srbiji?!

E.E.

Оставите одговор