Nebojša Bakarec: Đilasov „Danas“ – Zverski na Vučića!

Dobro nam je poznato da đilasovski mediji ne prezaju od objavljivanja najvećih gadosti ukoliko su one uperene protiv predsednika Vučića i njegove porodice. Ne ustežu se ni tokom praznika. Štaviše, tada lansiraju najnehumanije priloge. Tako su list „Danas“ i njegov portal, na čelu sa Dragoljubom Petrovićem, glodurom lista, i Bojanom Cvejićem, izvršnim direktorom „Danasa“ i glodurom portala „Danas“ u prvoj minuti nove 2021. godine, na naslovnu stranu portala „Danasa“ postavili udarnu vest sa ogavnom Koraksovom karikaturom.

Na toj karikaturi, koja je naslovna strana „Danasovog“ kalendara, Vučić je predstavljen kao Korona virus. Samo po sebi to je dovoljno odvratno. Međutim sve je drastično ogavnije i nehumanije zbog trenutka u kome je to namerno urađeno. Dakle, Bojan Cvejić i Dragoljub Petrović, odlučuju da objave ovakvu karikaturu u trenutku kada uveliko znaju da su roditelji predsednika Vučića, gospođa Angelina Vučić i gospodin Anđelko Vučić, oboleli od Kovida. Pri tome su mediji dva sata pre toga objavili da se lekari bore za život gospodina Anđelka Vučića. Namera glavnih ljudi „Danasa“, Bojana Cvejića i Dragoljuba Petrovića je jasna – zabosti i uvrtati nož u Vučićevoj rani – prikazati predsednika Vučića kao virus Korona, kojim su zaraženi njegovi roditelji. Osim namere da nanesu bol celoj porodici Vučić, namera je i da se predsednik Vučić prikaže kao krivac, kao uzročnik bolesti svojih roditelja. Takvu bezumnu gadost mogu da smisle samo bolesni umovi Dragoljuba Petrovića i Bojana Cvejića, Đilasovih medijskih slugu. Iz „Danasovog“ priloga se lepo vidi da je autor priloga „B.C.“ – Bojan Cvejić i da je vest objavljena u 00:01, 01.01.2021. Naravno, sve je aminovano od strane glavnog urednika „Danasa“ Dragoljuba Petrovića. Kolegijum „Danasa“ je ranije 31.12.2020. odlučio da u ponoć pusti baš ovaj prilog.
Ovim je dehumanizacija predsednika Vučića od strane đilasovskih medija dostigla novo dno. Demonizacija predsednika Vučića poprima paklene razmere, u kojima se Aleksandar Vučić prikazuje kao krivac za bolest svojih roditelja. Dehumanizacija i demonizacija su zasnovane na tome da oni koji demonizuju, u Vučiću, članovima SNS, glasačima SNS, u nama oni ne vide ljude koji su kao oni, odnosno oni smatraju da mi uopšte nismo ljudi. Demonizatori šire predrasudu da Vučić, članovi i simpatizeri SNS, da mi samo formalno izgledamo kao ljudi, ali da to nismo po svojoj suštini. Njihova predstava o nama koje satanizuju je raščovečena, dehumanizovana. To im omogućuje da prema nama, žrtvama, imaju samo neprijateljska osećanja: prezir i mržnju. Prezir – zbog toga što smatraju da smo bezvredni, da smo ispod minimuma ljudske vrednosti; mržnju – zbog toga što smatraju da smo iracionalna, zla bića. Kada demonizatori Dragoljub Petrović i Bojan Cvejić imaju ovakve stavove, onda ne čudi da će da objave prilog u kome Vučića prikazuju kao krivca za bolest svojih roditelja.
Biblijsko „Otkrivenje svetoga Jovana Bogoslova“ kaže: „Ko čini nepravdu, neka čini još nepravdu; i ko je pogan neka se još pogani; (…) i ko je pravedan, neka još čini pravdu; i ko je svet, neka se još sveti“.
*Autor je politički analitičar i narodni poslanik SNS