Nebojša Bakarec: Mozgomašinac Đilas, nepismen!

Moje kolege Orlić i Jovanov su već patosirali Đilasa, a ja ću ga dokusuriti! Stoga neću ponavljati one činjenice kojima su oni razbucali tajkuna, već samo nove argumente. Naime, Đilas je nepismen. Tajkun Đilas ne poznaje srpski jezik i značenje izraza u svom maternjem(?) jeziku! Dragan Đilas je rođen u Beogradu, u Srbiji, što znači da mu je maternji jezik srpski. Tačno je da Đilas najbolje poznaje jezik novca i da mu je pravi maternji jezik „Keš619“ – na engleskom (Cash619), ali je ipak srpski mogao da nauči za svoje 54 godine. Mogao, ali nije! Maternjem, srpskom jeziku su ga učili roditelji, učio je srpski u vrtiću, osnovnoj i srednjoj školi, dakle punih 19 godina. Posle toga, do danas, Đilas je imao još 35 godina da usavrši znanje srpskog. Nije vredelo, Đilas nije naučio srpski kako treba. To što je Đilas pokazao da ne zna, uči se u prva 4 razreda osnovne škole. Osnovni izrazi i njihova značenja. Evo o čemu se radi.

Tajkun Dragan Đilas je danas 16.7.2021. godine, u intervjuu za svoje novine „NOVA“ rekao: „Nećemo na izbore ako predlozi EP IDU UZ DLAKU Vučiću, organizovaćemo proteste“. Tako glasi i naslov intervjua prenet u listu „Danas“. I da ne bude greške u tekstu još stoji: „Predsednik SSP Dragan Đilas izjavio je da deo opozicije neće izaći na izbore ukoliko predlog unapređenja izbornog procesa koji treba da sačine posredinici iz Evropskog parlamenta, bude „ UZ DLAKU“ predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, već će organizovati proteste“. Da nije greška potvrđuje i citat samog Đilasa koji prenose i sajtovi „Danas“ i „NOVA“:„Mi ćemo do 1. avgusta proslediti naše zahteve Evropljanima, (…) Ukoliko to budu predlozi koji će ići UZ DLAKU Vučiću, sa idejom: ‘Aj samo vi izađite na izbore pa da možemo da odahnemo’, mi na te izbore nećemo izaći“.

Kao što vidite dragi čitaoci Đilas pokazuje zapanjujuće neznanje, i ne zna da izraz „UZ DLAKU“ znači protivljenje, suprotstavljanje, linija većeg otpora, jednako kao i izrazi „uz vetar“ ili „uz vodu“. Jenako tako tajkun Đilas (mozgomašinac) ne zna da izraz „NIZ DLAKU“ znači povlađivanje, udovoljavanje, slaganje, linija manjeg otpora, jednako kao i izrazi „niz vetar“ ili „niz vodu“. Dragan Đilas je verovatno hteo da kaže: „Nećemo na izbore ako predlozi EP IDU NIZ DLAKU Vučiću“. Verovatno je to hteo da kaže, ali nije. U celom intervjuu Đilas uporno ponavlja izraz „UZ DLAKU“, što je suprotno onome što je želeo da keže, i što pokazuje da mozgomašinac ne zna osnovna značenja jezika koji je učio 54 godine.

Kako mozgomašinac Đilas zamišlja da će da vodi ovu zemlju, kao premijer, što mu je osnovna želja, ako ne poznaje srpski jezik? I ne samo to, on uopšte ne vidi očigledno, da same reči „UZ DLAKU“ upućuju na suprotstavljanje. Iz svega što je tajkun rekao, njegovi članovi, simpatizeri i čitaoci đilasovskih medija ostaju potpuno zbunjeni, zbog toga što Đilas kaže da neće ići na izbore ako predlozi evroparlamentaraca budu protivni Vučićevim, što dalje znači da Đilas podržava Vučićeve stavove, i da će izaći na izbore samo ukoliko predlozi evroparlamentaraca budu saglasni Vučićevim!

Ranije sam, posle saobraćajke koju je izazvao na autokomandi, ustanovio da Đilas ne zna da vozi, i zaključio da Đilas mora da se vrati u auto školu. Sada zaključujem da Đilas mora da se javi ustanovi za osnovno školsko obrazovanje odraslih, i da ponovo završi prva četiri razreda osnovne škole. Posebnu pažnju učitelji moraju da posvete Đilasovom učenju srpskog jezika. Mogu samo da izrazim ogromno čuđenje, kako je Đilas uspeo da obavlja tri državne funkcije, da vodi niz kompanija, a da niko ne primeti da se radi o slaboumnoj, podkapacitarnoj ličnosti, da upotrebim izraz bivšeg Đilasovog funkcionera Bore Novakovića? Mrš u školu Đilase, pa kad položiš srpski, ti se javi.