Nebojša Bakarec: Novi odgovor Đilasu i Direktnoidu

Đilasov toaletoidni portal „Direktno“ je odlučio da se natpisuje sa mnom. Mene je nemoguće natpisati. Drugi dan zaredom „Direktno“ objavljuje tekst o meni. Divno. Ponovo mi dižu rejting. Drugi tekst su objavili kao znak da su pročitali moj odgovor u cenjenom „Informeru“. Sviđa mi se da im ne bude prijatno. Čujem da je Đilas zvao direktora svog lista, Đ. Stefanovića i rekao mu da mi j…. mater. Da, baš tim rečima.

Drugi napad Direktnoida pokazuje neinventivnost i znake otaljavanja zadatog posla. Prvo, u polovini teksta ponavljaju podatke iz prvog napada, čime izazivaju dosadu. Drugo, u ostatku teksta prežvakavaju informacije od pre SEDAM godina. Prvi napad je bar nudio sveže podatke. „Direktno“ otkriva toplu vodu, i „pronalazi“ bajati podatak da sam pre sedam godina napadao Vučića. Te iste podatke, isti taj tekst, sa istim fotografijama, su već objavili đilasovski mediji još 2017. godine, kada sam postao član SNS. Da, napadao sam Vučića 2013. godine, strasno sam pisao protiv njega. Bili smo politički protivnici, on u SNS, ja u DSS. Ništa neobično. A, razumljivo, Đilasov „Direktno“ u nedostatku argumenata, mora da širi lako proverivu neistinu da sam preletač. A meni je onda zadovoljstvo da napišem istinu. Iz DSS sam izbačen 2015. godine, od strane Sande Rašković Ivić. Nisam napustio DSS. Tek dve godine kasnije postao sam član SNS. A SNS je kao i DSS, stranka umerene desnice. Dakle, nisam preletač. I da ponovim, bio sam veran DSS-u duge 23 godine.

U prvom tekstu me napadaju Đilas, Đ. Stefanović i Đilasov kum Mlađan Đorđević. Ovaj treći je sada odustao. Ostali su samo Đilas i Stefanović. Oba teksta o meni su nepotpisana. Neko ih je napisao. Neko ko nema hrabrosti da se potpiše. Verovatno i Đilas i Đ. Stefanović. Bedne kukavice, toliko kukavne da nemaju hrabrosti da potpišu svoj tekst. Ja svoje tekstove uvek potpisujem. I onda pre sedam godina kada sam napadao Vučića, i sada. Pored toga, od kada pišem, dosledan sam u napadima na Dragana Đilasa. Napadam ga od 2008. godine.

A zašto napadam Đilasa? Uveravam se u njegovo zlo još od 2008. godine, do danas, kao odbornik Skupštine grada, tokom 12 godina. Đilas je prvo bio gradonačelnik, koji se silno obogatio za vreme kradonačelnikovanja. Posle toga, i do danas, i on je odbornik (koji ne dolazi na sednice 6 godina, a uredno naplaćuje naknadu). Zašto odavno ne napadam Vučića? Prvo, stalno se menja nabolje. Za razliku od Đilasa koji se menja nagore, nazaduje, postaje sve gori. Vučić iz 2013. nije Vučić iz 2020. Vučić iz 2013. je bio političar. Vučić iz 2020. je državnik koji je uzdigao Srbiju. Sve u Vučićevoj Srbiji 2020., je bolje nego u Tadićevoj i Đilasovoj Srbiji 2012. Drastično bolje. Plate, penzije, autoputevi, nove bolnice, zaposlenost, standard…sve.

„Direktno“ mi spočitava nedoslednost, već rekoh, po pitanju Vučića. Deo odgovora sam dao. Isto tako ja mogu da optužim direktora portala „Direktno“ za nedoslednost prema cenjenom Draganu J. Vučićeviću. Pre sedam godina Đorđe Stefanović je u zvezde kovao Dragana J. Vučićevića, radio je sa njim, a već dve godine, preko portala mržnje „Direktno“, demonizuje Dragana J. Vučićevića. A kao i Đilas, i Stefanović je nazadovao, doživeo regresiju. Pre sedam godina je bio direktor Đilasovih i Miškovićevih novina, koje su propale. Danas je samo direktor Đilasovog portala mržnje. S konja na magarca.

„Direktno“ objavljuje i fotografije sa glavnog odbora DSS iz juna 2013. godine (Novi Sad – Master centar). Na fotografiji sam ja za govornicom i knjiga „Politička fukara“. Zanimljiva je priča o tome. Tu knjigu sam kupio u sedištu SRS nekoliko dana pre Glavnog odbora. Bio sam šokiran da u prostorijama SRS u sred radnog dana nema nikoga, osim portira koji mi je prodao knjigu. SRS je tada bila u rasulu i spala je na najniže grane. Umesto da vrvi u prostorijama, totalno mrtvilo. Zbog toga sam se javio za reč. Da upozorim DSS, da se i DSS-u može desti isto što i SRS-u. O tome sam govorio. Ne o knjizi, već o tome šta sam video u prostorijama SRS. Pokazalo se da sam u pravu. DSS je prošao isto kao i SRS. Moto mog govora je bio „Bila jednom jedna stranka“. I o tome postoji oko 200 svedoka koji su bili na tom skupu.

Pozivam portal „Direktno“ da napiše bar reč o tome kako je Dragan Đilas „stekao“ 619 miliona evra, tokom deset godina, na tri državne funkcije. Da li je preko pola milijarde evra „stekao“ trgovinom uticajem i zloupotrebom službenog položaja?

Оставите одговор