Nebojša Bakarec: SAD otpisale Đilasa! Evo zašto!

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD, g. Metju Palmer boravio je u Srbiji sa specijalnim izaslanikom EU za zapadni Balkan, g. Miroslavom Lajčakom. Osim zvaničnih susreta sa predstavnicima vlasti u Srbiji, ambasada SAD u Beogradu organizovala je i sastanke sa pojedinim opozicionim liderima. Čak i đilasovski mediji su preneli činjenicu da g. Palmer, nije uputio poziv za sastanak Draganu Đilasu, predsedniku SSP, već Mariniki Tepić, potpredsednici SSP. Sam Đilas je potvrdio da nije dobio poziv za sastanak sa američkim diplomatom, već Tepićeva. Inače, pozive za sastanak sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD, dobili su Boris Tadić, Zdravko Ponoš, Pavle Grbović, Nebojša Zelenović i Dobrica Veselinović.

Ovo je jasan znak da su SAD otpisale Đilasa. Apsolutan znak. Prvo moram da kažem da je ovo užasan udarac za Đilasa i njegovu zvaničnu politiku, koja je deklarativno prozapadna. Ovo je signal Amerikanaca da im je Marinika Tepić prihvatljiva, a Đilas neprihvatljiv. Da li će Đilas shvatiti ovaj signal i možda ustupiti lidersko mesto Mariniki, videćemo? Zbog čega su SAD otpisale Đilasa? Zbog toga što je ekstremista! I njegov SSP je ekstremistički, ali SAD neće da otpišu ceo SSP, nije im to u interesu. SAD su otpisale Đilasa zbog toga što je više puta vređao i optuživao ambasadora SAD, g. Entonija Godfrija, ali i zbog toga što je sulude optužbe upućivao i samim Sjedinjenim državama.

Prvo je Đilas u januaru 2020. bezumno napao i izvređao ambasadora SAD, g. Entonija Godfrija samo zbog toga što je gostovao na najgledanijoj privatnoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom, TV Pink, u emisiji „Hit tvit“. Đilas je tada grubo uvredio ekselenciju Godfrija, rečima da treba da se stidi, da je i on saučesnik u ubistvu Olivera Ivanovića!?! Zbog toga što je, citiram Đilasa: „gostovao na televiziji koja je učestvovala u ubistvu Olivera Ivanovića, na televiziji na kojoj se svaki dan organizovano uništavaju životi…“. Đilas je ambasadora Godfrija optužio da je time sebe svrstao na stranu suprotnu slobodi i pravdi i da glorifikuje Aleksandra Vučića i Anu Brnabić!?! Đilas tada nije na tome stao, već je optužio ambasadora da podržava ubistva, prebijanja, izbacivanje dece iz obdaništa, progone novinara, korupciju!?! Ovim je Đilas pokazao da je zbog svojih halucinacija spreman da žrtvuje odnose sa SAD! Zamislite da je Đilas na vlasti! On bi zbog svog egoizma žrtvovao dobre odnose i sa SAD i sa EU!

Potom je tajkun Đilas napao ceo zapad, i SAD i EU. Đilas je 02.02.2021. u tadašnjem naletu halucinacija u svom listu „Danas“ otišao tako daleko da je optužio Zapadnu Evropu i SAD da, citiram Đilasa: „već devet godina direktno daju podršku Aleksandru Vučiću u projektu uvođenja neofašističkog sistema u Srbiju, koji podrazumeva potpunu kriminalizaciju društva, a taj sistem uključuje i najveću pljačku i korupciju u Evropi, ukidanje vladavine prava i institucija, uništavanje svakog čoveka koji javno pokaže šta misli…“!?! Time je Đilas optužio SAD i EU da su i oni „fašistički“, čim celu deceniju podržavaju „fašizam“!

Onda je Đilas 19.04.2021. izvređao EU posrednike u dijalogu. Đilasa je naljutilo pismo posrednika Evropskog parlamenta, koje se tiče dijaloga. U pismu nije bilo ničega spornog, pismo je bilo korektno, pisano diplomatskim jezikom. Đilas se posrednicima Evropskog parlamenta obratio uvredljivim pismom. U tom ludom pismu Đilas je halucinirao, između ostalog, sledeće: „Tekst koji ste svi zajedno potpisali i objavili u provladinom glasilu Blic predstavlja ozbiljan udarac dijalogu i pre nego je isti počeo. U tekstu se veliča uloga srpskog parlamenta u kome nema opozicije (…) U tekstu se veličaju rezultati lažnog dijaloga iz 2019. godine, iako nijedan jedini rezultat tim razgovorima nije postignut.(…) Odgovornost za uspeh dijaloga nikako ne može biti podjednako na vlasti i opoziciji.(…) Ukoliko pristupate dijalogu sa idejom da se dogovore neke kozmetičke izmene bolje je da ga i ne počinjete.(…) Mi na izborima koji nisu izbori nećemo učestvovati.(…) izlivanje narodnog nezadovoljstva na ulice (…) jer ono sa sobom nosi velike opasnosti, ali i potencijalne žrtve“. Kao što vidite razulareni Đilas se na libi da „šamara“ i EU posrednike, a ne samo ambasadora SAD.

Konačno, tajkun Đilas, je u naletu svoje bahatosti i arogancije, ponovo izvređao predstavnike SAD i EU. Đilas je 26.5.2021. na TV NOVA S, u emisiji „Među nama“, na kraju intervjua, optužio i izvređao predstavnike EU i SAD da ih je Vučić korumpirao i da su zbog toga na njegovoj strani. Tajkun Đilas je posebno, a ponovo izvređao ambasadora SAD, gospodina Entonija Godfrija! Govoreći o navodnoj podršci američkog ambasadora aktuelnom režimu i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Đilas je rekao da su neke Godfrijeve izjave „zaista neverovatne“ i zaključio: „Amerika bi trebalo da bude neka zemlja demokratije…A što se tiče gospodina Godfrija on će završiti svoj mandat i on će imati smisla samo ako otvori neki etno srpski restoran negde u Americi pošto se uglavnom bavio obilaskom, kulinarskim delatnostima i Aleksandom Vučićem“.

Kao što vidite nabrojao sam četiri antizapadna ispada, skandala, tajkuna Đilasa. Ovi skandali su pokazali aroganciju, bahatost, i narcizam Đilasa, čiji bolesni ego ne može da podnese da predstavnici zapadnih država vide napredak Srbije i pohvaljuju ga. Ovi skandali su pokazali pravo, ekstremističko lice Dragana Đilasa. Pokazali su da su SSP i Đilas, samo na rečima proevropski nastrojeni, a da su zaista nihilistički ekstremisti. Eto, zbog toga su SAD precrtale Đilasa!

Da je Đilas toliko uveren u svoju izbornu pobedu, kako se hvali u svojim medijima, onda bi bio opušten, a ne bi histerično halucinirao o neofašizmu u Srbiji, koji devet godina podržava ceo Zapad!?! Ne bi vređao SAD i EU, ne bi stalno vređao ambasadora SAD! Radi se o tome da je Đilas toliko frustriran i iskompleksiran svojim neuspesima i kompromitovanošću, i Vučićevim poduhvatima i uspesima na svim poljima, da onda ne preže i od napada na sve zapadne predstavnike. Zašto on to radi? Ljubomoran je zbog toga što predsednik Vučić leči Srbiju, gradi Srbiju, vakciniše Srbiju, uzdiže Srbiju!