”Nebojša, zbog ovoga ćeš završiti u zatvoru”…

Kako je direktor JKP “ u četiri oka zapretio” Zelenoviću, gradonačelniku Šapca:

Nebojša, da li znaš šta radiš, da češ zbog ove odluke krivično odgovarati? Da ćeš ići u zatvor! Niko ti ne može pomoći, niti će ti vredeti njegovi saveti…

Dragan Ninković, direktor JKP “Stari grad” gardonačelniku Nebojši Zelenoviću je “ sve skresao u četiri oka, u lice”, a povodom njegovog zaključka da se “povodom izbora 2016.” seoskim domaćinstvima na teritoriji opštine Šabac ne ispostavljaju računi za odvoz smeća!?

Prema rečima sagovornika antikorupcijskog i neprofitnog portala Embargo, direktor Ninković nije hteo da popusti, da odustane i nefakturiše račune za odvoz smeća, što je samo još više ražestilo gradonačelnika, mada je pred njim vešto sakrivao gnev i ljutnju. Kiselo se smeškao i kad mu je, na kraju, ni malo prijatnog razgovora “Nine” rekao sledeće:
Moraš da znaš da je i podstrekivanje na krivično delo, takođe krivično delo i da se i za to odgovara!
I nije direktor JKP Ninković popuštao. Trpeo je pritiske sa svih strana, pa i iz svoje stranke SPO! Doduše, odoleo je samo delimično. Nije odustao od fakturisanja za odvoženje smeća, ali umesto žiteljima seoskih područja, fakture su otišle na Grad, da budu plaćene iz gradskog budžeta!? Nije to hteo Zelenović, ali je to bilo iznuđeno kompromisno rešenje….
Posle zvaničnog pisma koje je poslao Gradskom Veću i potom razgovora u četiri oka, shvatio je da gardonačelnik neće popustiti. Verovatno blizina izbora su bili više nego jak razlog za ovakav potez Zelenovića!? Mnogo jači od bilo kakvog krivičnog progona? Ili je bio toliko siguran “da će ga savetnik sačuvati”, baš kao što ga je izgleda i uvalio u ovu nevolju, zbog koje je i dobio Krivičnu prijavu…
U vremenu tadašnjih velikih tenzija ( prva polovina 2016.), Ninković je čuo, da je “Zelenovićev savetnik Dušan Petrović bio isključiv sa odlukom da se neposlušni direktor smeni”!?
U međuvremenu Dragan Ninković je pobedio na gradskim izborima SPO u Šapcu. Nije ni sanjao da će gradonačelnik baš to navesti kao razlog smene. Pri tome, nije vodio računa, bar o moralnom kodeksu kada je kao gradonačelnik prihvatio da bude predsednik stranke Zajedno za Srbiju, dok je dotadašnji lider stranke, Dušan Petrović postao njegov lični savetnik sa kancelarijom u zgradi Arhiva, pored njegove?!
Početkom novembra to se i obistinilo. Naknadno je za Sednicu ubačena dopunska tačka dnevnog reda, smena direktora JKP “Stari grad”!
-Teško je bilo slušati, kako je lično smenu obrazlagao gradonačelnik Nebojša Zelenović, lijući “krokodilske suze nad sudbinom Nineta”, govoreći, da eto, ne može da bude direktor neko ko je predsednik Gradskog odbora stranke u vlasti (SPO) – objašnjava sagovornik Embarga kompletnu gradonačelnikovu farsu, nameštaljku sa elementima “produženog krivičnog dela”. Iako je bio na sednici, nije dozvoljeno Ninkoviću da išta kaže u svoju odbranu. Nisu mu dali reč.
I sve ono što se potom dešavalo “ smrdelo je istom farsom”! Iako je po Zakonu imao rok od 20 dana da odgovori Ninković je sklonjen za dva dana! Gradonačelniku i savetniku se baš mnogo žurilo, pa su time samo dodatno upali u nove nevolje?! Samo dan ili dva, posle Sednice Skupštine grada, “izmislili su “ da je održana i sednica Komisije za imenovanje direktora javnih preduzeća, odnosno razrešenje Dragana Ninkovića!? A, nije?! Na najgrublji način su prekršili zakonsku procedure, jer se osnovano sumnja da niti je sednica održana, niti su bili prisutni njeni članovi… Potpisi su sakupljani naknadno… Onako usput!? Neke su “ucenili”, a neki ih nikada nisu ni dali, pa je i ova afera tema jedne sasvim druge Krivične prijave koja je podneta protiv dr Zorana Markovića, predsednika Komisije Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu, 28.11.2016.godine.
E.E.

Sutra: Roka sakuplja potpise Komisije po Šapcu?!

Оставите одговор