Nečuveno: Paraćinci plaćaju desetak  gorila 600 evra po danu da Paunovića brane od samih sebe!?!

Predsednik opštine Paraćin vlast brani po svaku cenu!

Predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović ne haje za onu narodnu: „ Ko se od naroda krije, bolje da ga nije“…Opet je namagarčio svoje sugrađane:verovatno na njegov mig, (!?) predsednik Skupštine ( znači gospodin Talamba) opteretio je opštinski budžet novim davanjima: za privatno obezbeđenje, oko 60 evra po danu čuvanja po jednoj gorili… Nije to mala cifra za ovu osiromašenu opštinu!? Ali, koga za to briga? Mada, narodu je strpljenje na izmaku…

Paraćinci treba da znaju, da je 60 evra po glavi gorile, zapravo nadnica za Paunovićev strah da ne bude smenjen! Da ne bude najuren sa vlasti koju bezmalo dve decenije grčevito steže! I ne pušta! Kao kad se zmija zubima zakači za neki koren u vrbaku,  da je bujica ne odnese neznano kuda!

Rešio čovek da po svaku cenu brani vlast koju je osvojio manjinskom podrškom građana – interesnom političkom kombinatorikom sa čuvenim „Talambom, moravskim pastuvom“ i „večitom prikolicom Šaletićem“!?

Paunović od pre desetak dana, opštinsku vlast brani sa gomilom gorila, pridošlih iz Jagodine kao da je u pitanju odbrana američkih federalnih rezervi u čuvenom „Fort Noksu“?! Ko zna? Kako je počelo, možda će za koji dan u Paraćin pristići i prvi kontigent američkih Foka i engleskih Sasovaca – da u ime demokratije odbrane „prepoštenog Paunovića“ od pokvarenog naroda, ljubomornih i sujetnih dvadesetak hiljada sugrađana…

Posle brojnih afera koje su zahvaljujući medijima ugledale svetlost dana – izgleda da se nazire definitivni kraj vladavine jednog čoveka u ovoj opštini! Saša Paunović, počeo je da se brani od sopstvenog naroda, svojih sugrađana, pa je to najsigurniji znak da se bliži njegov politički kraj !? Jer, angažovanje privatnog obezbeđenja iz komšijske Jagodine da bi štitio sebe i zabranjivao sugrađanima da prisustvuju sednicama Skupštine opštine – uvek je bio poslednji čin svake drame despotske vladavine…

Istina, Saša Paunović odavno i nema sopstvenu većinu, ali je i sa relativno malim brojem glasova ( nešto više od 9.000 na poslednjim lokalnim izborima!?), veštom interesnom politikom obezbeđivao je sebi skupštinsku većinu i tako nastavljao niz dugogodišnje „jalove „ vladavine u paraćinskoj opštini u kojoj sugrađani ništa dobro do sada nisu videli niti osetili u svom privatnom životu…

Uostalom, pročitajte šta je tako ljubazno Saša Paunović odgovorio na direktna pitanja antikorupcijskog i neprofirnog portala Embargo:

Ko je i zbog cega angazovao privatno obezbedjenje za sednicu SO Paracin?

-Zbog pokušaja nasilnog prekida sednice skupštine opštine Paraćin 27. aprila 2018.god. od strane aktivista SNS koje je po sopstvenom priznanju, a koje je izneo na sednici opštinskog veća, predvodio g. Nebojša Simić, poverenik SNS-a, a zbog koga su podnete i prijave nadležnim državnim organima zbog kršenja zakona i zbog kojeg je bila ugrožena bezbednost odbornika, skupština opštine angažovala je ovlašćeno preduzeće koje se bavi fizičko – tehničkim obezbeđenjem, u skladu sa propisima, kako bi se onemogućilo dalje ugrožavanje bezbednosti odbornika i sprečio svaki pokušaj ometanja rada institucija. Na isti način ovakva preduzeća angažuju i Čukarica, Čačak, Sombor, Lazarevac, Užice, Požarevac, Trstenik, Zvezdara, Majdanpek itd.

Koliko to  košta? I ko plaća privatno obezbedjenje?

-Sredstva predviđena za ovu uslugu isplaćuju se sa finansijskog plana skupštine opštine (što istovremeno znači da uslugu plaća skupština opštine, koja je jedan od organa opštine), jedinična cena po izvršiocu je 5500.00 dinara (bez PDV).

Zbog cega nije angažovana policija, ako je ugrožena bezbednost odbornika i rad Skupštine opštine?

-Policija je od prve sednice na kojoj je došlo do pokušaja nasilnog upada aktivista SNS (o ovoj nameri aktivista SNS zvanično je i obaveštena policija na dan upada, pre njihovog dolaska u opštinu i odgovarajuće policijske snage bile su u opštini) u skupštinsku salu prisutna u zgradi opštine, ali policija ne može biti “angažovana” na poslovima poštovanja Pravilnika o kućnom redu u zgradi opštine, pošto ona nije portirska služba (što je zapravo zadatak preduzeća koje radi fizičko-tehničko obezbeđenje).

Ako se plaća iz budžeta opštine,  na osnovu koje odluke ili odredbe? 

-Predviđena usluga obezbeđena plaća se na osnovu Odluke o izmenama i dopunama odluke o finansijskom planu skupštine opštine Paraćin za 2018.god. br. 400-610/2018-II, Zaključka predsednika skupštine opštine Paraćin br. 400-605/2018-II i Pravilnika o kućnom redu u zgradi organa Opštine Paraćin u Paraćinu br. 110-26/2018-V-01

Na osnovu koje odluke je privatno obezbedjenje legitimisalo odbornike?

-Na osnovu Pravilnika o kućnom redu u zgradi organa Opštine Paraćin u Paraćinu br. 110-26/2018-V-01, član 22. “Dežurni radnik Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove ili radnik obezbeđenja (u daljem tekstu dežurni radnik) vrši fizičko obezbeđenje opštinske zgrade i kontrolu ulaska na sivm ulazima”. Član 24. “Prilikom ulaska u opštinsku zgradu dežurni radnik je obavezan da utvrdi identitet i razloge dolaska lica u opštinsku zgradu, po potrebi da pretrese lice i stvari i zabrani ulazak u zgradu licu sa oružjem, opasnim oruđem, pod dejstvom alkohola ili drugih omamljujućih sredstava”. Pravilnik o kućnom redu imaju svi državni organi, organi lokalne samouprave, sudovi, tužilaštava itd.

Da li se lično osećate nebezbednim, jer vaša opozicija tvrdi da ih neprestano ugrožavate na više načina?! 

– Svakodnevno, očigledno plaćeno i sihnronizovano, objavljivanje lažnih navoda u okviru kampanje organizovane od strane lica koja su osuđivana zbog korupcije, raspolažu velikim bogatstvom stečenim u tranziciji, a pokazala su da su sklona i nasilju svakako su razlog za zabrinutost za bezbednost i mene i moje porodice, ali nemam ni najmanju nameru da se povučem pred kriminalcima, nasilnicima i njihovim “medijskim” plaćenicima, naprotiv to je osnovni razlog zašto sam uopšte počeo da se bavim politikom – borba protiv korumpirane vlasti, spregnute kroz kriminalno – tajkunsko – medijske strukture. Tvrdnje lica koja svakodnevno prete odbornicima, javnim funkcionerima, plaćaju prljavu kampanju, nasilno upadaju u skupštinu opštine i za pesmu u kafani daju moju godišnju platu da se osećaju nebezbedno zbog mene predstavljaju najobičniju budalaština.

Da li će biti smenjeni gospoda Šaletić i Mitić? Šaletić zbog očiglednog sukoba interesa, a Mitić zbog uznemiravanja javnosti njegovim „seksualnim aferama“ vezanim za posao koji obavlja…

-Oba javna funkcionera postavlja i razrešava skupština opštine, što znači da o tome da li će biti razrešeni u bilo kojim okolnostima ne odlučuje predsednik opštine. Tomislav Šaletić je sam zatražio od Agencije mišljenje o tome da li je bio u sukobu interesa, a na osnovu njegovog zahteva Agencija je pokrenula postupak koji može prema važećim propisima da se okonča obustavom, davanjem upozorenja, preporukom za razrešenje (koja nije obavezujuća) i prekršajnom prijavom, pre nego što Agencija zauzme stav nije ni moguće da odbornici skupštine opštine ili sam g. Šaletić o tome odlučuju. Koliko mi je poznato protiv g. Mitića nije nikada podneta prijava niti pokrenut postupak u vezi navoda iz Vašeg pitanja.

E.E.

Оставите одговор