„NEKA NEMANJI PAJIĆU I SOVRANIJU ČONJAGIĆU SLUŽI NA ČAST ODLAZAK NA POKLONJENJE NOVOM POGLAVNIKU U ZAGREB“

U 2020. godinu Šabac je ušao sa istim zloupotrebama i problemima u kojima je već 20 godina, rečeno je između ostalog na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama GO SNS u Šapcu. Poslednji u nizu katastrofalnih poteza aktuelne šabačke vlasti je podrška gradskih zvaničnika kampanji nedavno izabranog predsednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Naime, šabački nedeljnik Podrinske objavio je fotografiju na kojoj se navodno u izbornom štabu Zorana Milanovića nalaze Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca i Sovranije Čonjagić, obojica iz pokreta “Zapadna Srbija” koji učestvuje u lokalnoj vlasti.

Kako je dr Aleksandar Pajić, poverenik GO SNS u Šapcu istakao, neshvatljivo je da gradsko rukovodstvo nema odnose sa svojim državnim vrhom, a ponosi se time što je kako mediji napominju, navodno učestvovalo u izbornom procesu i bilo u izbornom štabu Zorana Milanovića, novoizabranog predsednika Hrvatske.

– Pokret “Zapadna Srbija” koristi sve svoje resurse kako bi se parazitski i kao neka pijavica zakačila za veliku stranku i što je najgore, crpela sredstva iz budžeta grada. To je grupa građana koja je prepoznata samo u Šapcu i nigde više ne postoji. To rade 20 godina u različitim oblicima, a u raznim medijskim manipulacijama pokušavaju da naše sugrađane dovedu u zabludu da imaju neke odnose sa GO SNS. Između “Zapadne Srbije” i SNS apsolutno nikakva saradnja i nikakva koalicija nije moguća. “Zapadna Srbija” je ekspozitura Dušana Petrovića. Ako dajete glas za Nemanju Pajića i Sovranija Čonjagića, dajete glas Nebojši Zelenoviću i Dušanu Petroviću – naglasio je dr Aleksandar Pajić.

Radivoj Mićić, poverenik GO SNS u Šapcu, osvrnuo se na besomučnu kampanju koja se u zemljama bivše Jugoslavije vodi protiv Srbije, ali i Srba koji u tim zemljama žive. Kako je istakao, ponovo je postalo normalno da se za sve nedaće i neostvarene planove tih zemalja optuže Srbi, a nažalost u tome učestvuju i neki ljudi iz naše zemlje. Kako je Mićić objasnio, razlog za takvo ponašanje država u okruženju je stalno jačanje Srbije.

– Svi predsednički kandidati u Hrvatskoj imali su antisrpsku kampanju, a jedan od njih je došao na čelo Hrvatske. Novoizabrani predsednik Hrvatske, koji ne krije da mu je pradeda bio ustaša, imao je podršku iz našeg grada i to čelnike našeg grada. Tamo su se pojavili predsednik Skupštine Šapca Nemanja Pajić i jedan od glavnih muljatora i kombinatora Dušana Petrovića, Sovranije Čonjagić. Neka im služi na čast odlazak na poklonjenje novom poglavniku u Zagreb – istakao je Radivoj Mićić.

Kako je izjavio dr Boban Birmančević, poverenik GO SNS u Šapcu, u 2020. godinu Šabac je ušao sa istim zloupotrebama i otimačinom koju trpi već 20 godina. U ovom trenutku imamo poslove koji se u Šapcu obavljaju pod okriljem Gradske uprave, ali bez zakonom predviđene procedure, odnosno bez transparentnosti.

– Najnovije aktivnosti vezane su za Vinaverov trg, za Savsku aveniju i Dom vojske. U ovom trenutku imamo tri otvorena gradilišta u gradu, gde nijedno od tih gradilišta nema niti jednu oznaku i naznaku ko izvodi radove, ko finansira, koliko koštaju, odnosno koliki je iznos sredstava potreban da bi se ti poslovi završili i koji su rokovi. Sve to predviđeno je zakonom, ali to u Šapcu nije slučaj. Vinaverov trg menja sliku Šapca. Da li je moguće da jedan takav objekat nema građevinsku dozvolu, da košta 30 miliona dinara ili preko 250.000 evra, da ne znamo ni početak ni kraj radova, niti znamo ko finansita i ko izvodi radove ni na osnovu kog tendera su dobijeni poslovi – upitao je dr Birmančević.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *