Nemanji Gavriloviću trofej „Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik 2019“ 

Spuštena je zavesa na bokserski spektakl „Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik“ koji je održan 57. put. Drugi najstariji međunarodni turnir za boksere u Evropi zasijao je u prepunoj hali Sportskog centra „Šumice“ pokazavši svu raskoš ovog plemenitog sporta.

Jedan od najznačajnijih međunarodnih turnira na Starom kontinentu, u konkurenciji 157 boksera i dama iz 22 zemlje sveta, od Australije, Moldavije, Gane, Kazahstana do Severne Makedonije, Hrvatske, BiH, Tunisa, Grčke, Belgije, Izraela, Rusije, Turske, Ukrajine… iznedrio je novog šampiona. Srpski bokser u kategoriji do 60 kilograma Nemanja Gavrilović borio se sa punim žarom, nemilosrdno gazeći rivale i zasluženo je osvojio 57. tadicionalni međunarodni turnir „Beogradski Pobednik“ koji od 2018. nosi naziv po svom prvom pokrovitelju, pasioniranom obožavatelju boksa i najpoznatijem gradonačelniku Beograda u istoriji – Branku Pešiću.

Gavrilović je obradovao sve domaće poklonike boksa, učinio je da  pehar ostane u Srbiji i priključio se legendama boksa iz naše zemlje koje su osvajale ovaj izuzetno cenjen i vredan trofej. 

Samo finale obeležili su atraktivni mečevi, emocije, vrhunske borbe, bokseri koji nisu štedeli ni sebe ni protivnike, a svi su imali isti cilj, pobedu. 

U finalu čast Srbije branili su: kod dama Jelena Zekić (kategorija do 57 kg), od boksera pored Nemanje i naš najbolji teškaš (preko 91 kg) Vladan Babić.

Pored Gavrilovića koji je proglašen za najboljeg borca i šampiona ovogodišnjeg, 57. po redu „Beogradskog pobednika“ nagrađeni su: za najbolju reprezentaciju proglašen je tim Rusije, najbolji sudija je Ukrajinac Pavlo Vasiljinčuk, najbolja dama je turska reprezentativka Surmeneli Busenas, najborbeniji par su Ukrajinac Viktor Petrov i reprezentativac BiH Adem Fetahović.

Sa punom pažnjom od prvog do poslednje meča finala ispratile u legende našeg boksa Mirko Puzović, Dragomir Vujković, Ljubiša Vasiljević, Tadija Kačar, braća Ribać, Jovan Džakula, Ace Rusevski…

 Ovogodišnji „Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik“ održan je pod pokroviteljstvom Grada Beograda i podržan od strane generalnog sponzora MTS-a, a svi ljubitelji boksa finalne borbe mogli su pratiti u direktnom prenosu na TV Arena. 

Bokserski savez Srbije uručio je i specijalne nagrade: Prof dr Marku Bumbašireviću za dugogodišnju brigu o zdravlju i prijateljstvu sa bokserima Srbije i regiona, heroju sa Košara, komandanta Karaule Košare Dejanu Agočeviću, direktoru kompanije „Delamode Balkans“ Miši Božiću i glavnom uredniku sportske rubrike agencije TANJUG Željku Vučkoviću za afirmaciju i popularizaciju bokserskog sporta u Srbiji.

Šampioni Beogradskog pobednika bili su: Bogdan Kahriman, Mate Parlov, Jovan Džakula, Zvonko Vujin, Svetomir Belić, Dragomir Vujković, Ljubinko Veselinović, Tadija Kačar, Slobodan Kačar, Mirko Puzović, Sreten Mirković, Miodrag Perunović, Bratislav Ristić, Dragan Konovalov, Aziz Salihu, Plamen Jankov, Ante Josipović, Ivan Ribać…

Оставите одговор