Nestao Zelenovićev uvozni kadar: Direktor šabačkih komunalaca – otišao na doček Nove godine službenom oktavijom i do današnjeg dana nije se vratio!!!

Da li je potrebno da se opet desi neka teška povreda poput one kada je radnik nažalost izgubio ruku , a njih nekoliko spadalo sa vozila dok je jednom kontejner spao sa vozila pocepao usnu i izbio zube, pa da Inspekcija rada reaguje i konačno krene u raščišćavanje prave zone sumraka koja vlada u JKP “Stari Grad”? Da li će se nadležne inspekcije napokon pokrenutii gore pomenute malverzcije zaustaviti i sankcionisati ostaje da vidimo , a dotle poruka za šabačke komunalce glasi , “IZDRŽITE JOŠ MALO, NIČIJA NIJE GORELA DO ZORE”!!!!

Radnici redovno prijavljuju zastrašivanja i pretnje od  šefa Miroslava Maksimovića, inače sestrića  advokata, Živojina Vuletića, (koalicionog partnera Zelenovića i Petrovića) kojem ujak daje vetar u ledja za ovakve i slične radnje poznate pod nazivom MOBING !!! Novi saziv sindikata još uvek se nije oglasio o svemu ovome, a o čemu radnici očekuju saopštenje!  

Već odavno su pale maske i igre postale otvorene u vidu torture Zelenovićevog  režima prema onima čijim se radom hvale i on i njegov koalicioni partner advokat Živojin Vuletić čija familija i kadrovi haraju ovim izuzetno bitnim preduzećem za normalno funkcionisanje  ovog grada. 

Velike afere  potresaju ovu  firmu, a naročito u poslednjih  6 meseci, a nove i nove polako isplivavaju na površinu: podsetimo se obustava rada radnika zbog pogrešnog obračuna plata, neisplaćenih solidarnih pomoći, jer Šabac je jedini grad u Srbiji koji to nije isplatio svojim zaposlenima u javnom sektoru,  pa afera sa nestručnim vozačima koji su izazvali ozbiljne incidente u kojima su radnicima  bili ugroženi životi,  a što su šefovi službi pokušali da zataškaju?! Ipak je blagovremeno sve otkriveno, pa se sad vodi postupak za podstrekavanje davanja lažnog iskaza  protiv jednog od njih, inače sestrića pomenutog advokata!?! 

Šta tek reći o referentu zaštite na radu bez licence  – ali je stranački kadar, pa o vozačima sa posedovanjem dozvole od samo nekoliko dana, koji su naneli milionsku štetu svojim nestručnim rukovanjem  skupim vozilima, razne špekulacije sa tenderima oko radnih odela i prodaje otpisanih sredstava, konkretno kontejnera za smeća, 

Kako smo saznali, postoji osnovana sumnja da su rashodovani metalni kontejneri prodati u sekundarne sirovine na kilogram bez tačnog podatka o broju, tj  koliko komada , a takodje se pominje i prodaja velikog broja kontejnera iz donacije  koja je stigla od EU 2018. godine  da bi se sada u rebalansu budžeta za 2020. godinu našla stavka – KUPOVINA 450 KONTEJNERA ZA SMEĆE !  

Sve ovo im je omogućila bivša direktorka Snežana Djokić koja je smenjena sa mesta generalnog direktora JKP-a uz  stručne savete tadašnjeg rukovodioca sektora Javna higijena Zorana Damnjanovića, o čemu se već pisalo. Dovodjenjem novog direktora čak iz Niša gospodjica Djokic pravi paravan za svoje mutne radnje i osvetu radnicima koji su se drznuli da diignu glas protiv lopovluka i protivzakonito se imenuje pomoćnikom direktora zašto po zakonu NEMA pravo !!! 

Nezakonito se našla na ovom radnom mestu,  jer Inspekcija rada u ovom gradu je u tesnoj sprezi sa Zelenovićem, pa i posle nekoliko prijava radnika o tome nije reagovala. Da zlo bude veće, njenim stopama je nastavio i njen naslednik direktor Premović koji je službenim autom marke ŠKODA OCTAVIA  otišao 31. decembra  2019. godine najverovatnije u Niš, ponevši sa sobom i karticu za točenje goriva i do dana današnjeg se nije pojavio! 

Gde je čovek nestao niko od radnika nije znao da kaže, a kako se nezvanično saznaje, imao je udes u kom je pomenuto vozilo oštećeno a on u bolnici!

E.E. 

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *