Neuspeo pokušaj prevare šabačke omladine u režiji Zelenovićevog „posilnog“, načelnika Vasića!?!

Načelnik šabačke gradske Uprave, izvesni Vasić pokušao je da omladini, koja srcem i dušom brani svoje igralište u Benkovoj bari, od nekih  novih  tajkuna u režiji Petrovića i Zelenovića, da podmetne „kukavičje jaje“ i protera ih na terene Medicinske škole!?Međutim, mladi su odmah reagovali rečima, da oni ne žele pored dosadašnjeg svog igrališta da idu na tuđe u neku školu, jasno stavljajući do znanja šabačkim dosmanlijama da nema predaje niti odustajanja od borbe za svoje terene na kome su iskovani najveći sportski uspesi šabačkog sporta!!! Iz sata u sat raste broj potpisnika peticije, tako da je Zelenović u velikim problemima, jer nema  rešenje za stvoreni problem: Sa jedne strane ima obećanje da će na mestu igrališta napraviti parkiralište, valjda ono koje nije sagrađeno na gradskom Trgu, ali su odavno potrošene pare za tu namenu, a sa druge strane ima ogroman pritisak poštenog sveta, građana Šapca koji iz sata u sat daju sve veću podršku omladini…Da nevolja bude veća, munjevito je reagovalo i Medicinska škola u otvorenom pismu gospodinu Vasiću, opominjući ih, da se ne kriju iza stvorenog problema, jer, ovde nije reč o rekonstrukciji igrališta Medicinske škole, nego o otimačini igrališta u Benkovoj bari… Uostalom, pročitajte kompletno njihovo saopštenje! 

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE MEDICINSKE ŠKOLE „DR ANDRA JOVANOVIĆ“

 Poštovani načelniče Gradske uprave gospodine Vasiću,

  S obzirom na to da ste preko medija, bez prethodne konsultacije sa Školom, izneli predlog za rekonstrukciju našeg sportskog terena, takođe Vas putem medija informišemo o sledećem:

 U poslednjih deset godina Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“ se više od jedanaest puta obraćala Gradskoj upravi za finansijska sredstva, kako bismo zajednički rešavali infrastrukturne probleme, čije je otklanjanje bilo naloženo od strane nadležnih inspekcijskih organa. Nijedno naše obraćanje nije udostojeno čak ni odgovorom. Ova vrhunska obrazovna ustanova, iz nama nepoznatih razloga, nema adekvatnu podršku Grada, te smo godinama unazad pisali projekte i obraćali se Vladi Republike Srbije, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvu pravde, drugim ministarstvima i organizacijama. Zahvaljujući sopstvenim naporima i saradnji sa pomenutim institucijama Škola je uradila sledeće:
 • rekonstruisala zadužbinsku zgradu doktora Andre Jovanovića,
 • zamenila krovnu konstrukciju (vrednost radova preko pola miliona evra),
 • postavila novu fasadnu stolariju,
 • izolovala objekat i poboljšala energetsku efikasnost,
 • uradila fasadu,
 • postavila metalnu ogradu oko objekta Škole,
 • renovirala školsku biblioteku. Krajem januara ove godine Školi je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odobrilo predati projekat za rekonstrukciju sportskog terena i atletske staze. Stoga, nema potrebe da Grad finansira izvođenje ove vrste radova. Ukoliko zaista imate nameru da opredelite neka finansijska sredstva Medicinskoj školi, možemo im zajednički pronaći adekvatnu namenu. Omladina i stanovnici naselja Benska bara, koliko je nama poznato, nisu tražili rekonstrukciju postojećih sportskih terena u gradskim školama, već štite svoj sportski teren koji je Grad, iz svima nepoznatih razloga, porušio promenivši mu namenu.

Оставите одговор