Ni Palmer više ne veruje Zelenovićevim krokodilskim suzama…

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu zaprepašćen je najnovijim istupom bivšeg gradonačelnika Nebojše Zelenovića. Umesto da zadrži zrno dostojanstva, ukoliko mu je ostalo, on nastavlja da manipuliše i najbezočnije laže.

Najnovija žrtva njegovih beskrupuloznih laži je Metju Palmer, izaslanik Stejt dipartmenta za Zapadni Balkan, kojem se požalio na tobožnju „neprihvatljivu zloupotrebu institucija koju sprovodi vlast u Srbiji“. Ovo je rekao čovek koji se zdušno potrudio da lokalne izbore u Šapcu pretvori u demonstraciju besmisla i gole sile pretočene u pravilnike koji su samo njemu odgovarali.

O „neprihvatljivoj zloupotrebi institucija“ i izbornim uslovima govori čovek koji je instalirao svoju Gradsku izbornu komisiju koja je donosila odluke isključivo u ime Zelenovićeve izborne liste. Ovo je bilo ne samo u suprotnosti sa izbornim zakonima, već i sa Ustavom Republike Srbije.

Čovek koji nije dozvolio da na biračkim mestima predsednik odbora bude bilo ko, a da nije iz njegove partije. Aktima Gradske izborne komisije, bila je povređena i Ustavom zajamčena sloboda kretanja, kao i tajnost glasanja. Samo je u Šapcu bilo moguće da članovi, odnosno predsednik biračkog odbora mogao da vidi kako građani glasaju, jer je nekom sumanutom odlukom glasačko mesto bilo tako okrenuto!

O zloupotrebama govori osoba koja je posredstvom svojih poslušnika dala nalog da samo njegov predsednik biračkog mesta ima apsolutno pravo da broji glasove. O zloupotrebama se drznula da govori osoba koja je dala nalog da članovi biračkih odbora iz partije koja nije njegova ne mogu ni do toaleta da odu. Nebojša Zelenović, poštenjačina i borac za pravdu, i njegov mentor Dušan Petrović, koji su sa odobravanjem slušali kako se predlaže trovanje leksilijumom članova biračkih odbora iz redova Srpske napredne stranke.

Pitamo se, da li je poraženi i od strane naroda oterani gradonačelnik, obavestio Metjua Palmera o svojim nepočinstvima? Pitamo se da li je izaslanik Stejt dipartmenta od Nebojše Zelenovića čuo bar deo skandaloznih poteza koje je ovaj priredio svojim sugrađanima?

Da li je bivši gradonačelnik Šapca, u međuvremenu samoproklamovani borac protiv klimatskih promena, obavestio svog gosta da je, dok se državni vrh naše zemlje borio protiv virusa Korona, zloupotrebio vanredno stanje i pokušao da prekine izbore u Šapcu i odugovlači izborni proces kako bi kupio vreme u pokušajima da sakrije sve zloupotrebe njegove vladavine u Šapcu?

Nebojša Zelenović svakim danom pada sve niže. Njegove laži postaju sve otrovnije. U želji da se vrati na vlast ne preza od najpodmuklijih udaraca. Očigledno misli da se niko ne seća šta je radio pre samo godinu dana. Šapčani mu nisu zaboravili. Nažalost, u svoje laži uvlači i strane diplomate. A sve to u nadi da će se ponovo dokopati kase koju pune građani.

Zelenović i Palmer: Neprihvatljiva zloupotreba institucija