Njih ni korona ne može dozvati pameti!? Hvale se „šabačke dahije“ selektivnom deobom malog broja besplatnih maski, a penzionerima – NIŠTA?!?

Šabačka vlast ni u vremenu borbe protiv nevidljivog neprijatelja koji hara celim svetom, ne odustaju od svoje sitnopilićarske dosmanlijske politike i javnog pokazivanja koliko su ogrezli u zavisti i kompleksu prema Beogradu! Ne mogu da savladaju taj kompleks, pa to ti je… A, danas je Beograd svojim penzionerima poklonio 173.000 paketa sa 8 kila hrane!!!

Ali, zato su se rastrčali, pa na svojim portalima i američkoj televiziji N1 ovih dana raspričali se, kako su besplatno podelili nekoliko hiljada maski u Šapcu, za razliku, eto od Beograda, koji ih „debelo“ naplaćuje svojim građanima?! I najavljuju nove akcije… Angažovali poznate novinare, javne face, koje su, iz samo njima znanih teških razloga, prihvatili, da rade u medijskom spin preduzeću za manipulacije i dezinformacije pod budnim okom Đilasovih ljudi i „brašnjavog“ spinmaarkera Ljubomira Dišića?!?

Zarad istine i onoga što znaju skoro svi u Šapcu, nužno je i korisno, po ko zna koji put reći istinu o tome šta i kako radi gradski Krizni štab u Šapcu i to od trenutuka uvođenja vanrednog stanja:

Dok su u Beogradu trazili po apotekama maske i dezinfekciju da kupe, građani Šapca su to mogli besplatno da dobiju.

Posted by Šabac- bastion slobode on Tuesday, March 31, 2020
  • Zelenović se javno opet kiti tuđim perjem, jer je „uhvatio na patriotizam“ nekoliko ovdašnjih firmi koje su sašile i poklonile nekoliko hiljada maski, što je od njih više nego human gest u ovim teškim vremenima – tvrdi N.P., sagovornik Embarga. – Čisto sumnjam da je išta platio, znajući da njegov mentor Dušan Petrović „ to ne bi dozvolio“ i da je baš zbog toga nedavno „ribao“ nesretnog Vasića, načelnika gardske Uprave iza zgrade Arhiva u četiri oka, što ste i objavili?! 

Da i ova humanitarna akcija ne protekne baš kako treba i dolikuje bilo kojoj vlasti na lokalu u Srbiji, pobrinuli su se opet šabački lideri takozvane „demokratije i slobode“. Naime, delili su domaće maske izgleda po biračkim spiskovima i samo onima za koje su oni procenili da jedan takav poklon treba i da dobiju:

  • Maske nisu delili po nekim validnim zvaničnim spiskovima, ponajmanje ne prvenstveno penzionerima, jer, koliko smo obavešteni, članovi Kriznog štaba nisu od nadležnih gardskih službi ni tražili tu evidenciju!? Pa, su tako, išli na vrata pojedinaca, po samo njima znanim kriterijumima i spiskovima. Na primer, na jedno kompletno domaćinstvo  od nekoliko ukućana davali su samo po jednu masku!? Otprilike su podelili najviše do 10.000 maski, što je premalo, ako se zna da Šabac sa okolinom ima blizu 120.000 stanovnika?! Ali su zato poleteli na njihove televizije i portale, da to proslave kao nešto zaista značajno i veliko…A, u stvari je sve minorno i pre svega licemerno! Mada, jedino im se mora odati priznanje što su po okolnim mestima postavljali kontejnere sa tečnošću za dezinfekciju prostora, pa su građani sami mogli da ih iz velike cisterne toče u svoje flaše… Eto, i njima se omaklo da urade i nešto dobro i korisno…

Da li je ova „velika“ marketinška podvala, u stvari trebala da sakrije nešto mnogo krupnije i značajnije? Da osim ono malo sirotinjskih paketića, Krizni štab do današnjeg dana ništa nije obezbedio za najstarije sugrađane? Ali, to ne smeta Zelenoviću i njegovoj „ ekipi malih pirana“ da šalju poruku,   „da ne izlaze iz kuća, da se pridržavaju onoga što je propisano“, pri tome namerno zaboravljajući da ijednom rečju pohvale vlasti iz Beograda!? 

  • Zbog nemara koji i dalje Krizni štab u Šapcu pokazuje prema najstarijoj populaciji, najozbiljnije se razmatra mogućnost građanskog samorganizovanja i pozivanja u pomoć onih političkih grupacija kojima se jedino veruje u ovom gradu za pomoć – tvrdi sagovornik Embarga. – Svima je jasno, da od Zelenovića, Petrovića,Pajića,Čonjagića, Vuletića i Kostadinovića – vajde nema! Oni nisu naučili da išta ikome daju, već samo da uzimaju… Uglavnom ono što im veliki šabački bos kao kosku baci sa bogate trpeze.. 

U Šapcu i okolini ima skoro desetak hiljada penzionera sa najnižim mesečnim primanjima. Poseban problem su oni sa poljoprivrednim penzijama. Njihova najviša primanja su nepunih 12.000 dinara, što je u ovakvim situacijama premalo i njima je u ovom trenutku pomoć najpotrebnija. Tu su i oni sa minimalnim primanjima, koja su tek za koju hiljadu viša od ovih penzionera.

  • Saveti mesnih zajednica više neće sedeti skrštenih ruku i čekati na poteze onih koji ni prstom ne mrdaju! – tvrdi naš sagovornik. – Takođe, realno je, da na čelo građanske inicijative humanitarne pomoći stane ona politička opcija koja uživa ubedljivo najveće poverenje. Čekanje da Nebojša i Dušan nešto pokrenu – je uzaludan posao. To smo bar mnogo puta osetili na našoj koži, pa nas uopšte ne čudi što na sve načine pokušavaju da sklone sa računa naših  23 miliona dinara… Da sve zabašure i kad dođe vreme upotrebe za „pametnije stvari“, za sprečavanje sopstvenog odlaska „ u Kinšasu“…

Ekipa dopisnika Embarga   

Оставите одговор