Nova DOS prevara: Ugovor sa narodom, potpisali bez naroda – sa samim sobom!?

Foto: Blic

Umesto da građanima, učesnicima subotnjih protesta u nekoliko gradova Srbije ponude konkretne porgrame, mere i planove, da ih ubede da zaista zaslužuju da stanu na čelo kolone nezadovoljnika postojećim stanjem u Srbiji – takozvani Savez za Srbiju je opet krenuo istim putem: varanjem, podvalama i isturanjem otrcanih fraza i slogan!? Baš kao nekada…Kada su rušili režim Slobodana Miloševića, koji je bio izolovan od celog sveta!?

Danas, kada Srbiju poštuju i uvažavaju od zapada do istoka, od severa do juga, nema ni govora o ikakvoj spoljnoj izolaciji, ali zato isti oni, pripadnici bivše vlasti bi još jednom da prevare isti svoj rođeni narod? Ali, neće da može ovaj put. Srbiji je bio dovoljan jedan 5.oktobar. Narod se nagledao i naslušao tih silnih eksperata koje su sakupljali lideri DOS-a po belom svetu, koji su za samo nekoliko godina uspeli da Srbiju učine sirotinjskom zemljom u kojoj su zagospodarili tajkuni, korupcija i klasični kriminal… U kojoj je jedino zapošljavanje bilo stranačko, u kojoj je jedini “ausvajs” bila stranačka kartica jedne od 18 članica čuvenog “demokratskog” Politbiroa zvanog Predsedništvo DOS-a, koje se noću sastajalo po mansardama u centru Beograda, i neretko svoja većanja završavalo pijankama i bahanalijama na klaviru…
I sada taj isti presvučeni DOS u mantiju nekakvog Saveza za Srbiju – nevoljnicima, nezadovoljnicima sadašnjim stanjem u Srbiju nude istu mantru! Pre dva dana, u foajeu nekog luksuznog zdanja, opet se skupila bratija, “divlje stranke, udruženja i neradničke grupe”, da još jednom obmanu sve nas!? Da se potpišu i overe svoj deo u kolaču zvanom Srbija, ako ga nekim suludim okolnostima, opet osvoje… Presvučena dosovska bratija ne može ništa bolje niti pametnije. Nude istu priču, poturaju isti kamen na koji bi opet trebalo da se saplete srpski narod:
1. Da li više ikoga u Srbiji ( osim naravno veoma malog procenta njihovih pristalica) može dotaći priča o borbi za slobodu medija, za osvajanje ( one stare Vukove epopeje o “TV Bastilji”) RTS-a u eri kada svetom caruju društvene mreže, kada kablovski operateri nude 24 sata gledanja skoro 200 TV programa? Zar Obama u Americi nije pre deset godina pobedio zahvaljujući društvenim mrežama? Zar društvene mreže nisu donele pobedu Trampu, kad je svemoćni CNN bio na strani Klintonove? Koga više briga za RTS, kad imamo nekoliko operatera sa nacionalnom frekvencijom…
2. A, šta tek reći o potpisanoj “deklaraciji nikoga i ničega” o traženju slobodnih izbora? Pa, te uslove su oni proklamovali, onda kada su bili na vlasti i niko ništa nije menjao do današnjeg dana!? Ali, promenio se narod. Narod više ne mogu varati na isti način.
Najmorbidniji i najbestidniji deo ovog sveže potpisanog “načertanija” odnosi se na to, šta bi bilo kad bi bilo, odnosno, kada bi došli na vlast? Doveli bi opet neke eksperte da vladaju Srbijom! Kako su vladali one koje su doveli posle 5.oktobra znamo svi? Jedva smo preostali posle mera i akcija Vlahovića, Labusa, Dinkića, Đelića, Jelašića… Postali smo beskućnici u rođenoj zemlji, bez firmi i banaka, na ulici… U isto vreme, oni i njihovi tajkuni su se obogatili, “ sebi sagradili hramove, a nama stavili amove”… Ni to više neće da može!
Da li vam zvuči poznato i “deža vi” priča o Specijalnom tužiocu, radu Državnog revizora, ispitivanju porekla imovine… Pa oni nas opet sve z…….u! Sve su to i “lane” radili, a znamo kako smo prošli… Danas su upregli i najjače svetske medije iz Amerike, da odbrane “ proneveritelja” gradske kase grada Šapca, gradonačelnika Nebojšu Zelenovića, koga je “sa prstima duboko u tegli meda” ulovio upravo taj, Državni revizor!? I ništa. Država se dve godine bori da tog “lažnog demokratu i poštenjačinu” pravosnažno osudi! Pa, ko još može da veruje u to naknadno njihovo poštenje. Da im poverujemo na časnu reč? Ma, važi…Kako da ne?
Oni opet nisu razumeli poruku vikend šetača po Srbiji: Da oni neće njih, da hoće nove ljude na njihovim mestima. Ali, ovi se nedaju! Drže se čvrsto za ruke, kao u nekom sektaškom obredu, brane svoje pozicije do poslednje kapi krvi… Koje su verovatno podmazane i adekvatnim spoljnim apanažama… U trenutku kada ne mogu da troše državne pare, ni za živu glavu ne bi da ispuste bar ono što trenutno imaju!?
Zato dragi šetači, nema vajde sa ovima išta pričati… Gubite vreme. Njima je stalo do vas koliko do lanjskog snega? Bez njih neko će i čuti vaše poruke. Sa njima, nemate baš nikakve šanse!?
P.J.

Оставите одговор