Odakle „Ujka Sem“ planira rušenje Aleksandra Vučića: „CIA snajka, vo Skoplje“!?!

Blisko okruženje makedonskog premijera Zorana Zaeva je zapravo prvi prsten CIA agenture čiji je isključivi zadatak da prati sve diplomatske kanale i veze sa Srbijom.

Prema tvrdnjama neimenovanog izvora antikorupcijskog portala Embargo, glavna baza zapadne agenture koja je usmerena za špijunski rad prema Srbiji – nalazi se u Skoplju!

Kao u vreme Drugog svetskog rata, kada je Kazblanka u Maroku bila baza za „špijune celog sveta“, tako se u poslednjoj deceniji glavni grad Makedonije „izborio“ da bude centrala mnogih  evropskih agentura, posebno one najmoćnije „ujka Semove“!

– Samo za neupućene i za srpsku javnost je tajna da se centrala CIA agenture usmerene prema Srbiji nalazi u Skoplju, pod okriljem ( ali ne i njegovom voljom) režima Zorana Zaeva!? – tvrdi izvor Embarga iz ove bivše jugoslovensake republike. – Skoplje je dobra lokacija za sve ono što moderna agentura radi, jer je na dobrom putu ka Grčkoj i Albaniji, a isto tako samo nekoliko stotina kilometara je do Beograda. Upravo je glavni grad Srbije glavni na mapi nadziranih lokacija na ovom delu Balkana. Specijalni timovi za prisluškivanje sa najmodernijom mobilnom opremom danonoćno nadziru sve što može biti od koristi za njihove neokolonijalističke interese, pre svega SAD i Velike Britanije.

Posebno je interesantno da je u lociranju ove „tajne baze“ CIA glavnu ulogu odigrala upravo ambasada SAD u Beogradu. Oni su još pre nekoliko godina odradili selekciju kadrova koji su potom dislocirani u Skoplje. I ako se neko pita, da li među njima ima i naših državljana, odgovor je potvrdan. Blisko okruženje makedonskog premijera Zorana Zaeva je zapravo prvi prsten CIA agenture čiji je isključivi zadatak da prati sve diplomatske kanale i veze sa Srbijom.

– Kod Zaeva, niko nije mogao postati njegov bliski saradnik, niti specijalni savetnik, a da pre toga nije verifikovan i drilovan u CIA, odnosno kod njihovih specijalnih instruktora. Obučavani su za najmodernije vidove komunikacije sa posebnim osvrtom na regrutovanje kadrova, bliskih onim centrima političke moći na koje su usmerene aktivnosti… Prisluškivanje telefonskih razgovora je tek početna faza „ ličnosti koja se obrađuje“, jer se primenjuju mnogo savršenije metode u kojima posebnu ulogu imaju bliski saradnici, prijatelji, pa i rodbina potencijalne političke mete…

Ako se zna da moderni sistemi za prisluškivanje telefonskih razgovora  koštaju tek nekoliko desetina hiljada evra, onda je jasno da ih može posedovati i malo imućniji čovek u bilo kom delu sveta! Zbog toga se CIA odavno vratila i na konvencionalne načine rada, angažujući pojedince i čitave grupe koje treba da ispletu „paukovu mrežu“ oko mete, čime će znatno moći da utiču na njene odluke, ili da dođu do podataka koji će kasnije biti pogodni za ucenjivanje ili javno blamiranje… Do potpune diskreditacije i dovođenja u situaciju da sam podnese ostavku ili bude smenjen:

– Zapadne obaveštajne službe koriste obilato i medije, uvek kada treba nekom aferom nekoga diskreditovati – tvrdi izvor Embarga. – Nedavno su na jednom takvom operativnom sastanku u Skoplju razmatrali takvu mogućnost kao jedan od načina diskreditacije ljudi bliskih glavnoj političkoj snazi u Srbiji.. Čak, štaviše, ubeđeni su, da će za kratko vreme uspeti da slome aktuelnu vlast u Srbiji i promovišu svoje  sadašnje saradnike za nove političke lidere!?

Za razliku od konvencionalnih ( tradicionalnih) metoda rada, u novom modelu delovanja ove zapadne agenture iz Skoplja prema Srbiji i lično predsedniku Vučiću i njegovim najbližim saradnicima – u novom „pravilniku o radu“ veoma važno mesto zauzimaju tradicionalna familijarna okupljanja kao što su slave, rođendani i druge proslave… Znaju da Srbi drže do tradicije i vere, pa je procena da se na ovakvim mestima na najbolji način mogu regrutovati novi saradnici, promovisati  ideje prevrata i načina za rušenje legalno izabranih režima…

U Srbiji to dobro znaju. Naše bezbednosne službe odavno su akciji primene kontramera, kontraobaveštajne zaštite ciljanih ličnosti… Otuda se svaka akcija iz Skoplja ili iz bilo kog drugog dela sveta, „čita u najavi“. Posebno kad je vode nama dobro poznata lica koja su postala zatočenici tuđih politika i interesa, vođeni samo ličnom mržnjom.. Zna se da mržnja nikome nije dobar drug!  Ali, opreznosti i budnosti nikad dosta?!

E.E.

Оставите одговор