“Oko Sokolovo edukuje Beograđane”!!!

Danas je bio prvi dan naplate kazni u sistemu Oko sokolovo, a do 22 sata kazne je dobilo 305 vozača koji nisu poštovali saobraćajne propise.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svom je Fejsbuk nalogu napisao da se broj onih koji krše saobraćajne propise od početka snimanja sistemom Oko sokolovo vidno smanjio.

“Zanimljivo je da smo prve nedelje kada smo samo snimali bahate vozače imali dnevno oko 1.300 uočenih prekršaja. Prošle nedelje, kada smo slali opomene vozačima koje smo uočili da nepropisno parkiraju, u proseku je bilo oko 700 prekršaja. Danas, kada je počela naplata kazni, uočili smo 305 bahatih vozača kojima su napisani prekršajni nalozi“, napisao je Vesić na svom Fejsbuk profilu.

Ovi podaci, ističe Vesić, pokazuju koliko se sistem Oko sokolovo već prvog dana rada pokazao uspešnim.

„Naš cilj je preventiva, odnosno da bahati vozači prestanu sa takvim ponašanjem jer sada znaju da će biti kažnjeni“, naveo je Vesić i dodao da se pokazalo se da je kampanja u medijima, koju smo vodili dve nedelje, a čiji je cilj bio da upozorimo bahate vozače da je poslednji trenutak da promene svoje loše navike, bila uspešna.

On je zahvalio u ime grada Beograda mnogima koji su poslušali sugestiju, pa makar se ponašali pristojno i protiv svoje volje.

“Sada na teren izlazi noćna smena, a posebno ćemo kontrolisati ulice poznate po restoranima brze hrane, kao što su to Beogradska i Francuska ulica“, najavio je.

Оставите одговор