OKRUGLI STO OKUPIO NAUČNU ELITU DNR I SANKT PETERSBURGA! Na njemu, Srbin im poručio: Sprečiti da im se dogodi sudbina RSK (FOTO)

Lider Srpske desnice Miša Vacić, tokom svoje dvonedeljne turneje po Rusiji, učestvovao je u Sankt Petersburgu na okruglom stolu o Donbasu. Na skupu su govorili i predstavnici DNR, kao i predstavnici naučne zajednice Sankt Petersburga.

Vacić je ukazao na zabrinjavajuće sličnosti Republike Srpske Krajine i Donbasa i istakao da svi moja raditi na tome da ubede Vladimira Putina da Rusija prizna nezavisnost DNR i LNR i tako da jasnu poruku Ukrajini da ne pokušpaju „Oluju“. On je govorio o istoriji Republike Srpske Krajine, identičnog držanja međunarodne zajednice oličene u UN ili organizaciojama poput Obsa koje su u RSK podržavali Hrvate, a sada u Donbasu podržavaju Ukrajince, medijsku satanizaciju Srba 90ih godina, ali ukazao na sličnosti ustaša i ukrajinskih banderovaca.

Ne samo da smo bratski narodi istog porekla, vere i kulture već su nam i neprijatelji isti – ukazao je Vacić.

Učesnici skupa su pokazali zabrinutost zbog ukrajinskih najava ofanzive i dovlačenja dodatnih snaga u region Donbasa. Vacić je ponovo da je ključ rešenja priznanje nezavisnosti Donbasa, DNR i LNR, od strane Rusije i da čitava ruska javnost i političari iz DNR i LNR moraju raditi na tome.

Na kraju skupa naučnik iz Sankt Petersburga, Andrej Vitaljevič Antonov, nadahnut Vacićevim govorom poklonio je Vaciću veliki broj knjiga ispred akademske zajednice Sankt Petersburga.

Izvor: nacionalist.rs, Foto: Foto/nacionalisti.rs