Olimpijski sjaj

Uglavnom ljudi koji su se ozbiljno bavili sportom mogu da razumeju kako je teško doći do medalje.
Nekada je veliki uspeh i učestvovati na nekom velikom takmičenju. Naročito ako je u pitanju evropsko ili svetsko prvenstvo ili Olimpijske igre.
Na pisanje ovog teksta me motivisala današnja nova zlatna olimpijska medalja naše tekvondistkinje Milice Mandić. Ona je pokazala kako se bori za Srbiju.
Pred početak OI u Tokiju predviđao sam 10 medalja. Tu dodajem da je veliki uspeh i sam plasman na Olimpijske igre. Očekivao sam tri ili četiri medalje iz ekipnih sportova, tri ili četiri medalje iz borilačkih sportova i još medalju najboljeg tenisera sveta svih vremena Novaka Đokovića, naših strelaca i još jednu medalju iz pojedinačnih sportova.
Prognoze su počele da se ostvaruju. Strelac Damir Mikec je uzeo srebro, Milica Mandić i Tijana Bogdanović u tekvondou uzeli su zlato i bronzu. Nadamo se uspehu Đokovića, naših basketaša, odbojkašica, košarkašica, vaterpolista, džudista Nemanje Majdova i Aleksandra Kukolja, karatistkinje Jovane Preković, naših rvača, atletičara… Uvek imamo velika očekivanja od Ivane Španović, veslača i kajakaša…
Šta god uradili, svaka im čast!
Oni su ponos Srbije.
Bravo i za državu Srbiju na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, koja je omogućila sve potrebne uslove našim sportistima. I uslove i nagrade…
Od 2012. godine država ozbiljno ulaže u sport i olinpijske programe naših najvećih sportista, kao i olimpijskih nada. Kao odgovor dobijamo vrhunske rezultate.
Kao nekadašnji sportista znam kako je teško dobiti jedan meč, a kamoli više mečeva. Posebno kada ste pod pritiskom.
Kao nekadašnji džudista znam koliko je teško kada se izgubi u polufinalu, a svi od Vas posle očekuju bronzanu medalju.
Zato sam uvek uz naše sportiste i kad pobeđuju i kad gube.
Osvojili smo tri medalje. Brojimo do 10. Možda i više…
Navijamo do kraja za naše. Živela Srbija! 🇷🇸
Uglješa Mrdić
27. jula 2021. godine