Opozicija rešila da batina sve one koji su protiv njih… Znači skoro “sve građane”!?

Policija posle “dugog opkoljavanja i izviđanja” ipak uhapsila Sašu Milosavljevića, koji je u Šapcu fizički teško povredio jednu ženu!

Prvo su krenuli od lepšeg pola. “Muškarčine” Boška Obradovića su pre nekoliko meseci teško povredili novinarku Pink-a, a pre dve večeri u Šapcu opet isto: Obradovićeva “ljudska gromada” ( kažu samo šabački simpatizer) opet  bije ženu, građanku koja je došla da protestuje protiv “šačice iterešdžija i mrzitelja Vučića”!? Pa šta?

Jel to ta demokratija zbog koje su gradonačelnici Šapca i Paraćina “tužili Srbiju Savetu Evrope”? Jesu li to te slobode o kojima pričaju “tužibabe” Nebojša Zelenović i Saša Paunović, “dok su klečali pred evropskim kadijama”?  “ Jel se po Statutu Saveta Evrope biju neistomišljenici? Jel to ta evropska pravda… Kaligula je uvodio konja u Senat, ali nije tukao političke protivnike…

E, da Srbija nije ničija Alajbegova slama ili Potemkinovo selo, dokaz je rad šabačke policije! Sinoć su, “posle dosta muka i napora”, ipak uhapsili siledžiju, koji je ( kako očevici tvrde) “više puta” udario nesrećnu ženu ispred šabačkog pozorišta…

Uhapšen je Saša Milosavljević, iz Koceljeva. Privela ga je policija u Tužilaštvo i njemu je određen pritvor do 48 sati. O njegovoj sudbini dalje će odlučivati dežurni Istražni sudija. Branio se rečima, da je nesrećnu ženu udario u nužnoj samoodbrani?! To bi bilo tačno, da ga je fizički napala nesretna žena – ali nije. A, to da li ga je verbalno vređala – postoje i za to nadležne pravosudne instance. Ako i to nije laž uhapšenog siledžije?!

Posle svega čudi nas nešto drugo: Kako šabačka policija nije odmah regaovala i uhapsila na licu mesta čoveka koji je svom silinom pesnicom udario ženu naočigled mnogih? Sigurno je u blizini bilo dosta policije, jer je tribina najavljena. Ali, policija nije reagovala, da nasilnika odmah uhapsi!  Hitna pomoć je naočigled mnogih  odvezla povređenu ženu?! Da ironija slučaja bude veća, taj, kako kažu, simpatizer Dveri,  bio je kasnije govornik u sali. I niko od vajnih opozicionara nije ni reč prozborio o njegovom “barabskom” potezu, o čoveku koji je zbog  verovatno samo verbalnog prepucavanja mogao da ubije ženu?! Sramota. Da li će bar malo pocrveneti kooptirani “Đilasov mali”, “jadni” Zoran Lutovac, novi vođa “propale stranke DS”!? Izgleda da se profesor savršeno uklopio u “hordu državokradica”…

E, sad ide glavno pitanje: Zar je policiji trebalo da prođe više od 24 sata pa da identifikuje napadača, koji za ovo delo siledžijskog ponašanja može biti osuđen do 3 godine robije! Zbog čega je policiji trebalo toliko vremena da uhapse Sašu Milosavljevića?

Ako policija traži poverenje države i naroda u njoj, onda im ona mora dati bar ono što stoji u pravilu službe! A, to je, da svakoga građanina na svakome mestu i u svakome trenutku – zaštiti od bilo koje vrste nasilja!

A, dok je “ policija opkoljavala i izviđala” ovaj slučaj – krenuo je rat saopštenjima. Brže bolje, DS je dao svoje viđenje događaja u kome je sve drugo rečeno, samo ne ono glavno – ko je udario iz čista mira ženu na ulici. Pa, ma ko bila ona, ma šta govorila među okupljenim protestantima, protiv skupa opozicije u šabačkom pozorištu…

A, dok su se državni organi “pravili blesavi i ćoravi” – morao je da im odgovori saopštenjem šabački Odbor naprednjaka. Ona kako i dolikuje. Samo zbog istine i ni zbog čega drugoga…

„Napad insceniran, pristalice SNS htele da izazovu nerede“

Demokratska stranka (DS) saopštila je da je navodni napad opozicije na jednu ženu pred skup partija koje žele da formiraju Savez za Srbiju u Šapcu insceniran.

U saopštenju se navodi i da su pristalice Srpske napredne stranke (SNS) pokušavale da izazovu nerede i nasilje, kako bi za to okrivili opozicione političare.

U saopštenju se navodi da su se DS u Šapcu danas javljali građani koji su tu ženu opisali kao aktivistkinju SNS iz Vladimiraca i „vatrenu sledbenicu (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića“.

„Postoje i brojne fotografije putem kojih ona pokazuje svoju bliskost sa čelnicima SNS, među kojima je posebno ponosna na onu sa rođenim bratom predsednika Srbije, Andrejem Vučićem“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ta žena nije slučajno bila pred Šabačkim pozorištem, „već po nalogu svoje stranke i sa jasno određenim zadatkom“.

DS je naveo da su pristalice SNS vređali, provocirali i pokušali da zastraše učesnike tribine u Šabačkom pozorištu i okupljene građane i da do većih sukoba nije došlo „samo zahvaljujući prisebnosti opozicionih prvaka i građana u Šapcu“.

SNS Šabac: Napad na ženu se dogodio, laži ne zamagljuju istinu

Gradski odbor SNS Šabac saopštio je da se na skupu opozicionog Saveza za Srbiju sinoć u Šapcu zaista dogodio napad na jednu ženu, mada, podsećaju, taj napad iz Demokratske stranke nazivaju navodnim.

„Nikakve laži DS ne mogu zamagliti istinu, a postoje i video snimci napada, kao i snimci na kojima njihove siledžije priznaju da su tukli građane“, saopštio je SNS Šapca.

Oni pitaju DS šta je navodno ako jedna žena koja je stajala ispred pozorišta u sred centra Šapca završi na urgentnom i šta ima navodno u tome što se jedna majka svojoj deci uveče vratila posle potresa mozga. Srpska napredna stranka oštro demantuje da je u Šapcu, bilo ko od njenih članova ili simpatizera želeo ili izazivao nerede.

„A to što je žena član SNS, ne daje pravo gorilama Boška Obradovića, Dragana Đilasa i Vuka Jeremića da je tuku i lome joj mobilni telefon. Nije dovoljno što su šutirali starije ljude u stomak, već maltretiraju i žene“, navodi se u saopštenju.

Napominje se da SNS ne snosi odgovornost za izborne poraze Đilasa i Jeremića i pita zašto su im, „na tribini tog čuvenog opozicionog Saveza, umesto običnih, normalnih ljudi i komšija, pitanja postavljali direktori lokalnih javnih preduzeća“. Srpska napredna stranka smatra da u normalnoj i uređenoj zemlji, kao što je Srbija, ne bi trebalo da bude značajno ko je pripadnik koje političke partije.

„Pozivamo nadležne državne organe da privedu pravdi siledžije, koji tuku žene i maltretiraju građane samo zbog toga što ne misle isto kao oni i koji su im krivi jer ne zaboravljaju lopovluk i otimanje narodnih para od strane DS, Đilasa, Jeremića i ostalih članova Saveza za pljačku“, kaže se u saopštenju.

DS ranije u saopštenju tvrdi da je SNS sinoć u Šapcu pokušala da spreči skup političkih partija i organizacija koje razgovaraju o formiranju Saveza za Srbiju. Kako kažu, navodni napad pristalica opozicije na jednu ženu je „inscenirala režimska propagandna mašinerija“. Uoči skupa opozicije u Ssapcu, došlo je do manjeg incidenta u kojem je žena, koja se predstavila kao Aleksandra Krstić iz Vladimiraca, zadobila lakše povrede, posle udarca koji je, kako je rekla novinarima, zadobila od nepoznatog muškarca.

– Stajala sam ispred. Boško (Obradović) je naišao sa njegovim ljudima. Znam da je taj dečko imao krem majicu i udario me je pesnicom. Pao mi je telefon od udarca – rekla je Krstić novinarima.

E.E.

 

Оставите одговор