Opšta bolnica “Dr Laza K. Lazarević” u Šapcu jedna je od osam u Srbiji koje su dobile najsavremeniju opremu za laparaskopske intervencije. Šabac posetio ministar zdravlja Zlatibor Lončar

Opšta bolnica “Dr Laza K. Lazarević” u Šapcu jedna je od osam u Srbiji koje su dobile najsavremeniju opremu za laparaskopske intervencije. Ovim povodom Šabac je posetio ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je na ceremoniji dodele ugovora istakao da ta oprema omogućava operaciju tumora na debelom crevu bez otvaranja stomaka.

  • To znači da nema zarastanja rane, previjanja, mogućih komplikacija, pacijent je već posle dva dana na nogama i sposoban je da se vrati svakodnevnim aktivnostima – naglasio je Lončar.

Direktor šabačke bolnice dr Slobodan Popović zahvalio je zahvalio je Ministarstvu što je tu ustanovu uključilo u projekat sprovođenja laparoskopske hirugije u Srbiji.

  • Pacijenti u Šapcu uskoro će imati mogućnost da se operisu kao bilo gde u Evropi u najsavremenijim bolnicama – istakao je Popović.

Osim Šapca ugovore o nabavci laparoskopskih stubova dobile su opšte bolnice u Jagodini, Požarevcu, Novom Pazaru, Kragujevcu, Valjevu, Kruševcu, Loznici i Leskovcu u okviru projekta “Lapserb” koji sprovodi Ministarstvo zdravlja.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *