Osipa se društvo staro! Valjevske socijaliste počeli da napuštaju odbornici…

Šta se to dešava sa valjevskim socijalistima, kad ih napuštaju odbornici? Zašto im je odjednom draže da budu nezavisni, nego pod zastavom partije sa kojom su i izabrani za odbornika?

Najnoviji slučaj odbornice Mile Grujičić najsvežiji je dokaz da u redovima valjevskih socijalista odavno mnogo toga ne štima?!
Da li je neučestvovanje u vlasti posle mnogo godina bitisanja u njoj, bio taj poslednji kamen spoticanja i osnov za unutrašnji razdor? Činjenica je, da i pored republičke idile, sa valjevskim naprednjacima nisu uspeli da dogovore učestvovanje u vlasti!?

U Valjevo su se izgleda lomila koplja oko nekih drugih stvari za razliku od republičkog nivoa? Kampanju koju je u ovom gradu vodila jedna grupica socijalista predvođena svojim adutom za mesto gradonačelnika, opasno je naljutila tamošnje naprednjake! Oni su sve to vrlo stoički podneli…Ali zato nisu hteli ni da čuju za postizbornu vladajuću koaliciju sa socijalistima! Istina, bilo je i u redovima socijalista u Valjevo onih koji su unapred videli kuda vodi od javnosti prikrivena svadja sa “ starijim bratom po ideji“, ali pomoći nije bilo! Nije ih mnogo zanimao ni stav Beograda, centrale SPS, pa i Dačića lično…
Tako sada valjevski socijalisti žanju ono što su pojedinci nedavno posejali! I dok lideri valjevski socijalista nemoćno šire ruke, shvatajući koliko je sve to štetilo stranci, pojedinci poput ove odbornice više nisu hteli da žive u zapećku tamošnjih zbivanja! Više nisu hteli ni da budu zamorčići lokalne propale politike svojih lidera – pa su sudbinu uzeli u svoje ruke! Pogotovo, što su shvatili da od ulaska u vlast u Valjevu – neće biti ništa! Bar ne do narednih izbora…Ako uopšte ista družina ostane na okupu?!?
E.V.