Otvoren prvi košarkaški teren u naselju Sunčani breg

Prvi košarkaški teren u rakovičkom naselju Sunčani breg otvoren je danas revijalnom utakmicom meštana tog naselja i naših proslavljenih košarkaša.

Gradski menadžer Goran Vesić je rekao da je to prvi sportski teren u Sunčanom bregu što pokazuje koliko je to naselje bilo zapostavljeno.

„Danas je ovde došlo mnogo dece što pokazuje kolika je bila potreba za sportskim terenom. Nekome je možda smešno što radimo sportske terene, ali nama ne zato što je svaki sportski teren mesto gde se deca okupljaju i bave sportom, a ne nekim drugim stvarima koje im štete“, istakao je Vesić.

On je naveo da je Sunčani breg bio nepravedno zapostavljen i da njegovi meštani do pre nekoliko godina nisu imali ništa.

„Najviše zahvaljujući opštini Rakovica, a pre svega državnom sekretaru MUP-a Milosavu Miličkoviću koji se trudio i tražio da uradimo nešto za ove ljude mi smo uradili put kojim smo ih povezali sa Miljakovcem 3, uveli javni prevoz, završili jedan deo kanalizacije, a sada završavamo i drugi…“, naveo je Vesić.

On je meštanima Sunčanog brega poručio da će im opština Rakovica i Grad Beograd i ubuduće pomagati.

Oni zaista mogu da kažu da je ovde život bolji nego pre nekoliko godina. Da li smo uradili sve? Nismo. Potrebno je još dosta toga da se uradi ne samo ovde nego i u drugim mestima, ali činjenica je da ćemo se truditi da svuda u Beogradu radimo stvari koje život građana čine boljim“, istakao je Vesić.

Košarkaski teren u Sunčanom bregu otvoren je revijalnom utakmicom meštana tog naselja i naših proslavljenih košarkaša Milana Gurovića i Gorana Grbovića, a događaju su prisustvovali i državni sekretar MUP Milosav Miličković i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Maljković je rekao da ga uvek raduje otvaranje košarkaških terena jer to, dodao je, znači da se deca bave sportom i da se poboljšava zdravlje nacije.

Оставите одговор