Pa, dokle više…

PISANA IZJAVA PREDSEDNIKA POSLANIČKE GRUPE SPS ĐORĐA MILIĆEVIĆA

Predstavnici dela srpske opozicije baš od svega žele da naprave predstavu, kako bi našli razlog za prisustvo u medijima.

I juče kada je predsednik Republike položio zakletvu pred aktuelnim sazivom parlamenta oni se oglašavaju tobože brinući o legitimitetu ovog parlamenta. Gospodo, trebalo bi da znate bar toliko da mandat ovoj Narodnoj skupštini ističe onog dana kada se potvrde mandati novoizabranom sazivu. Bar ste to mogli da naučite do sada. Naravno nije ni juče izostavljen odijum na račun legalno i legitimno izabranog predsednika Republike, kao da bi ta njihova potpuno neosnovana kritika mogla da promeni izborni rezultat. Gospodo, ovoga puta ste učestvovali na izborima i imate rezultat o podršci birača vašim programima, tako da je stvarno licemeran svaki vaš pokušaj da delegitimišete izborne rezultate predsednika Republike, ili što je još gore da čin polaganja zakletve pred aktuelnim sazivom skupštine proglašavate nelegitinmnim. Zar mislite da ovaj saziv može biti nelegitiman samo zato što ste vi gospodo iz dobrog dela opozicije bojkotovali izbore 2020. godine. Pa dokle više ćete sve nas političke aktere koji smo osvojili legitimne mandate optuživati za vaš politički fijasko. Šta li će biti vaš sledeći izgovor za politički neuspeh.

I zato nam nije jasno, kako to da još niste shvatili da se glasovi građana ne skupljaju ni bojkotima ni performansima za sve i svašta, već programima i rezultatima koje ste postigli.“

Dok se u Hrvatskoj orkestrirano bave blaćenjem i napadima na predsednika Republike Srbije, kriveći ga za svoju vojnu nemoć i neopremljenost, Srbija i njeno rukovodstvo su nosioci mira i stabilnosti u regionu i pokretač novog talasa pozitivnih promena na Zapadnom Balkanu. Sve ovo im nije dovoljno nego je potrebno i da skrnave sećanje na nevino stradale žrtve na Petrovačkoj cesti tako što negiraju “navodni zločin” kako to oni kažu i imaju nedostatak pijeteta prema ubijenim civilima među kojima je bilo četvero dece, prekidajući tribinu “Petrovačka cesta duga 27 godina”.

Za razliku od članice EU, Srbija neguje evropske vrednosti kao što su pravna država, kulturu sećanja na sve žrtve i poštovanje različitosti kulture svih naroda.
Oproban metod kojim se oni služe negirajući zločine ne samo za vreme rata devedesetih, već i Drugog svetskog rata, istorijske činjenice ne mogu da izbrišu ma koliko oni to želeli, ali doprinose nestabilnosti regiona svojim amaterskim vođenjem politike.

FOTO: Tanjug/​Dušan Aničić